I tvättstugan häromdagen: "Jag sitter och gråter till Stina Wollters sommarprat. Mitt i historien om henne och den unga flickan. Hon som inte hann bli gammal. Varje sekund rör om i hela mig. Får mig att vilja skrika "rätta till all orättvisa". För en liten flicka med stort hjärta och kloka tankar, förtjänar att få andas. Förtjänar att få uppleva. Förtjänar att få känna."

Hur mycket det berörde, går inte riktigt att beskriva.Det har blivit en tradition att börja varje morgon med sommar i p1. Detta hjärteprogram. Att få höra Jonas Hassen Khemiri, en författare och inspiration. Fares Fares historia om resan att få stanna i Sverige till att bli skådis. Stina Wollters berättelse om Maja. Och så många andra.

Slutar aldrig att förundras över vilka historier som finns därute.I denna stund sitter jag med ett vardagligt, flottigt mjölkglass och kiwi. Har nyss sprungit intervaller och ska om en stund åka till Kalmar. Kan fortfarande inte riktigt greppa att jag flyttar dit inom en väldigt snar framtid. Det känns inte så. Men när det väl slår mig, blir jag överdrivet bubblig.

Hoppas ni får en fin söndag!


Gillar

Kommentarer

enligtella
,
Nu blev jag, om möjligt, ännu mer taggad på att få ta mig tid och lyssna in Stina Wolters sommarprat i ensamhet... Förstår att de ska vara väldigt berörande. ❤️nouw.com/enligtella
Tessjohans
,
Åh va härligt, verkligen ett avsnitt som är så otroligt givande och värt att lyssna på! ❤️nouw.com/tessjohans
linndossing
,
Alltså ÄLSKAR Stina Wolter, måste ta och lyssna på hennes sommarprat!!! Kram nouw.com/linndossing
Tessjohans
,
Ååh jaa, det måste du verkligen! Inget du kommer ångra!! <3 Kram <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229