ett snällare jag


Det är en tanig kropp förklädd i en stor t-shirt, hon bär ett smalt ansikte och ingen känner igen henne. Framförallt inte jag. Det slår mig likt en knytnäve i magen. Under tiden en bit föll på plats, försvann en annan. Hon är inte jag. Istället står där en liten version av Tess som slarvat bort byggstenar för ett välmående.

Den påtagliga frustrationen infinner sig främst när skivstången faller till marken, endast iklädd 60kg. Något som förr var enkelt. Hopplösheten som nu möter blicken i spegeln mittemot. Uselheten. Att känna sig svag. Klen. Alla synonymer som beskriver känslan i kroppen. "Du är sämst", rösten som ekar i huvudet tillsammans med svordomar. Att tvingas börja om.

Samtidigt är ingenting spikrakt. Vissa perioder är upp och ner, gör en åksjuk genom att snurra tiotusen varv. Man tappar bort sig själv för att hitta sig själv. Jag tror det viktiga är att man slutar vara så hård mot sitt inre. Åtminstone försöker. Vi alla tampas mellan balansen kring självkritik och vardagliga påfrestningar. Vi gör vårt bästa, dygnet runt och det räcker. Det räcker så otroligt mycket.

Det är dags att vara lite snällare mot sig själv, att acceptera och låta saker ta tid. Inse att alla börjar på ruta ett och att - hur gärna vi än vill - sker inte önskningar över en natt. Vägen lär alltid vara krokig och ibland förbannat utmanande. Vi bör höja de fina tankarna och sluta klanka ner så himla mycket. Livet är en enda stor lärdom, en så kallad process. Låt inte du vara den som trycker ner dig själv under tiden. Du var bra då, du är bra nu och du kommer vara bra sen. Alltid.

Just nu är jag Mini-Tessan, hon som snart hittar hem igen. Hem till den mulliga rumpan och styrkan. Denna gång snällare mot sig själv och sin kropp. Utmanandes i att våga infinna sig själv i acceptansen av ett nu. Vilandes i en dröm om att ta minst hundra kilo i marklyft.

2020 är året som synonymiseras med omtänksamhet och drömmar.


Bilder från 2018.


#nouw #nouwinspo #bestofnouw #tankar #välmående #skriva

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229