du knyter handen i fickanDet är en mörk kväll i december när ni pratar. Hon radar upp platser du bör undvika när stegen tar dig hem om natten. Under stunder du knyter näven i fickan och skyndar så fort du ser honom. Han med luva intill gatlampan vid korsningen. Han som egentligen är oskyldig. Du som är kvinna och vill känna en viss typ av säkerhet, som inte vågar ta risken när klockan slår tre.

För det sker, otryggheten och tårarna. Var och varannan dag. En efter en. Kvinnors liv skördas mitt framför ögonen på dig. Det rapporteras frekvent i våra medier, etsar sig fast på näthinnan. Vridningen i magen har blivit en vardag när du läser rubrikerna. Hur fingrarna inte längre räcker till eller hinner ikapp en växande orättvisa.

Det är fel på världen skriker du – ingen lyssnar. Röster tystas och jorden fortsätter snurra. Mittemellan me too och mord finns du, trampar vatten mot rätt riktning. Faller isär när du läser om unga kvinnor vars själ har lämnat för tidigt. Rasar samman när hon du känner inte orkar eller ser meningen i att berätta.

Kanske är det därför du knyter handen i fickan på väg hem en lördagsnatt. Kanske är det därför du undviker den park alla kallar för ”våldtäktsparken”. Kanske är det därför du anpassar dig till en uppmuntrad säkerhet.
#nouw #nouwinspo #bestofnouw #tankar #skriva #foto

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket finaste du! <3nouw.com/tessjohans
evelinarou
evelinarou,
Så fint skrivet! ❤️nouw.com/evelinarou
Tessjohans
Tessjohans,
Åh tack så mycket! <3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229