Den senaste veckan har inte riktigt allt varit på topp för mig. Men livet är en berg- och dalbana. Saker händer och ibland känns allt lite uppochner. Grejen är att det är okej. Ibland får man gräva ner sig i ett litet hål, det man inte får glömma är att ta sig upp igen. Det kommer alltid bli bra igen.

Men hur gör man för att se ljuset av tunneln? Att se det fina under det dåliga? Jag tänkte dela med mig av mina tips! Det här gör jag för att må bra och känna mig lite positiv i det negativa.Stäng av telefonen!

Den ligger ständigt där, bredvid oss och väntar. Som en tickande klocka. Så fort vi har tråkigt tar vi upp den och börjar scrolla. Jag tror att det kan bli för mycket ibland. Varje dag matas vi med otroligt många nya intryck från sociala medier. Både bra och dåliga. Vi jämför oss och får en bild av hur livet "bör" se ut. Därför tror jag på att stänga av ibland. Lägga undan mobilen för någon timme eller två och pausa. Underhålla sig själv och se det som faktiskt finns framför en.

Om jag känner att jag behöver ta en paus så stänger jag av mobilen och gör en kväll för mig själv. Jag tar en dusch, smörjer in mig och läser oftast en bok (alternativt ser en mysig film). Att bara få slippa alla "måsten" för en stund. Det kan inte vara mer än bra för själen.Se en film!

En sån där tramsig tonårsfilm. Ni vet en film som är lite cheesy och som får en att småle sådär löjligt. Slå på Mean Girls, Wild Child eller varför inte en Disneyfilm? Ibland behövs bara det där lilla som får oss att komma på andra tankar för en stund. Ett av mina favorittips om man har en tung dag och känner sig nere.


Träna!

En sak jag älskar att göra när jag mår dåligt är att springa. Jag ger mig ut med musik i lurarna och bara springer så fort jag kan. Det är så jag får avreagera mig och skjuta iväg mina känslor för ett tag. Där och då är det bara kroppen som får kämpa. Att känna att den nästan lyfter fram en och ger känslan av att "jag klarar fasiken allt". Man känner sig oövervinnelig och så himla grym. Så bara ut med allt det dåliga och öppna upp för allt det fina!Umgås med vänner!

Vänner, vänner och vänner. Att umgås med människor man gillar är nog den bästa medicinen för själen. Man behöver inte göra så mycket mer än att se en film tillsammans, prata eller bara ta en fika. Det behövs så lite för att ha så kul. Framförallt tycker jag att det kan vända en hel dag. Att bara få skratta samt inse att saker och ting går faktiskt över.

En kväll förra veckan åkte jag hem till V med tårar längs kinderna. När man får prata av sig och lätta på hjärtat tillsammans med någon, det är nog bland det bästa som finns. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är över mina vänner. De är guld värda. Så håll hårt i dem!


Gillar

Kommentarer

elinstenvall
,
Klickade mig in på din blogg av en slump och har nu läst några av dina inlägg och måste säga att du verkar som en sjukt skön och avslappnad person! 😊 Supermysiga inlägg. Du har fått dig en ny följare 😉 nouw.com/elinstenvall
Tessjohans
,
Åh tack så mycket! Va kul att höra! Hoppas du får en superfin dag <3 kram! nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229