Jag ligger och drar mig i sängen, i ljuset som gläntar in genom tunna gardiner. Studerar den mjuka färgen som reflekteras av morgonsolen. Den som varsamt nuddar väggen, hyllan och centimetrar av en brun byrå. Hur den snart når delar av min kropp. Huden som blir gyllenbrun.Det finns ingen garanti i det här. Att få finnas i ett morgonljus, låta fingrarna fånga de små dammkornen, som yr omkring. Inte nu. Inte heller i morgondagen.Ändå trodde jag på odödligheten. Varenda gång jag blev arg och svor alla fula ord en åttaåring kunde komma på. Vid varje tillfälle du hoppade från klipporna i Grötvik. I fartblindheten på en motorväg. Under grälet på en parkering.

I vissa stunder finns en påtaglighet. I vad man väljer, vad man gör och vad man vill. Då insikten om att ingenting är självklart sipprar in. Påminner en. Det finns ingen garanti. Inte ens för stunden i morgonljuset.


Gillar

Kommentarer

Sitter här och allting spritter i mig. Herregud vad mycket bra det finns just nu. Detaljerna i periferin av livet. Kryddan som gör dagarna lite bättre.

Därför hoppar jag in här en onsdagskväll och tipsar lite.Först och främst, Molly Sanden. Jag dör och smälter och bultar på samma gång. Det här albumet är klockrent. Orden som beskriver allt man känner. Nypor av tankar efter ett breakup för två år sedan.

Det här lär gå på repeat dagarna om, timme för timme.

Det här är "hjälp-vet-inte-vad-jag-ska-ta-mig-till-vad-bra".Numero dos är självklart den omtalade serien Chernobyl. Skaffade HBO för denna seriens skull. Blev fast efter avsnitt ett, nu sitter jag här och vill inte sluta se.

Kort och gott skildrar den kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, som skedde i April 1986 i Sovjetunionen. Och jag älskar ju sånt här, tycker det är otroligt intressant.

Trailern hittar ni här.Vidare till något mer lättsamt. Scrollade hit och dit på instagram, som en ibland gör. Sen ploppade detta gulliga konto upp. En sida som får en att småfnittra lite i sin ensamhet och ger en mysighetskänsla.Om man liksom är lite nere och så, blir detta ett plåster på det hela. Något som hjälper i stunden.

Ni då, har ni några härliga tips såhär i slutet av maj?


Gillar

Kommentarer