Livet blir vad man gör det till. Under min tid här på jorden vill jag göra så mycket av det jag älskar. Jag vill dansa i köket, resa, hjälpa medmänniskor, prata in på småtimmarna, le alldeles för ofta, kämpa för drömmar, skrika när jag är glad och göra allt med passion. Precis sådär vill jag att du med ska tänka. Du har dragit en lott och fått den här chansen till liv. Ett liv som kan blir så himla otroligt underbart.

I dagens samhälle finns det oroligt mycket normer om hur man bör göra och leva på ett visst vis. Gör si, gör så. Säg varken bu eller bä. Det finns alltid mallar och förväntningar på dig. Från både familj och vänner till bekanta. Något vi kan sopa ner direkt. Skaka av dig allt sådant. Ingen ska behöva gå någon annans väg.

Hur hade världen sett ut om alla gått via ram och normer? Hade Malala Yousafzai då varit en så ung stark tjej som kämpar för det hon tror på? Hade Rosa Parks då vägrat resa sig från sittplatsen? Hade Oprah Winfrey då gjort allt i sin makt för att hjälpa kvinnor att utvecklas och växa? Svaret är nej. Dessa personer har kämpat för sina visioner och drömmar. Dem har levt efter hjärta och gått sin egen väg. Med styrka, passion och vilja har dem inte vänt sig om en sekund.

Tänk dig livet som en målning, från början är pappret helt blankt. Så fort du tar dina första steg börjar den här tavlan skissas fram. Den målas varsamt under varje val du gör och du har chansen att - helt själv - bestämma motiv. Det är din tavla, du väljer färg och form. När tavlan når sitt slut ska du vara så jädrans nöjd att du vill hänga upp den på väggen.

Min poäng är att du kan om du vill. Se dig omkring och skapa din egen uppfattning om livets mål. Hur klyschigt det än må låta – följ ditt hjärta, för det är så otroligt värt det i slutändan. Gå inte efter andras planer och värderingar. Skit i vad andra tycker och tänker om din väg och dina mål, det viktigaste är att du vet vad du vill. Det är ditt liv och det är du som ska må bra. Om du inte gör något ditt hjärta klappar för kommer det aldrig att leda till lycka för just dig.

Så för din egen skull, lev efter dig. Jag lovar att det är värt det.

Gillar

Kommentarer

Har precis krupit ner i sängen efter en underbar dag i Stockholm. Efter en del förseningar var jag framme runt tio på centralstationen. Gick sedan vidare till Kungsträdgården där E satt på en bänk och väntade.

Efter lite traskande kom vi fram till Mahalo. Beställde en smoothie bowl och surdegsfralla med avokado. Verkligen wow på det, så gott! Ät där om ni har vägarna förbi! Senare hann vi även med en eftermiddagsöl och lite parkhäng. Hade gärna velat stanna en dag till om inte jobbet hade kallat, men det får bli senare!

Efter att jag klockan 6 imorse lämnat ett regnigt Göteborg, var jag ganska glad över Stockholms värme.

Om det är möjligt att sakna ätbara grejer så saknar jag ju detta.

Kolla bara!!

Här tog vi öl. Tyckte det var så vackert med blommorna som prydde väggen.

Jag och E.

Gillar

Kommentarer

Idag åker jag en vända till Stockholm. Ungefär ett år sen jag var där sist. Då såg jag Alex & Sigge med A, gick på bio och lite sånt. Denna gången blir det istället en heldag med E. Vet inte riktigt vad vi kommer hitta på mer än att äta på ett mysigt cafe och ta oss vidare till gamla stan för att kolla polaroid.

Känns som att jag kommer ha fullt upp varenda dag denna veckan. Full rulle nästan dygnet runt, men hur härligt är inte det när man får spendera tid med dem som betyder allra mest?

Gillar

Kommentarer