Vi har traskat in på den delen av året där det mesta är mörkt. Dagarna är grå och vi glömmer nästan hur solen ser ut. Under denna del av året brukar jag ha som minst inspiration. Det är som att den försvinner med all sol. Hur mycket jag än tänker, dyker inget upp.

Men jag har mina knep och genvägar. Något som jag tänkte dela med mig av idag.

Låt mig därför presentera "5 sätt att få inspiration på".1. Lyssna på musik.

Dra igång en spellista med låtar du inte brukar lyssna på eller aldrig tidigare hört. Lägg sedan ifrån dig mobil och dator. Bara lyssna på texten och alla instrument. Känn in musiken och skriv ner alla tankar. Jag brukar börja visualisera precis som när man läser en bok. Att man får upp bilder i huvudet som sedan kan bli en inspirationskälla.

Det här är något som brukar fungera för mig vid alla möjliga tillfällen. Till bilder, texter eller skoluppgifter. Så på med musik och låt inspirationen flöda!


2. Pinterest och Instagram.

Det här har jag ju tipsat om tusen gånger, men det är värt att höjas ännu en gång. Främst använder jag det som en källa och inspiration till mina bilder. Bläddrar omkring och ser ett visst stuk på en bild som i sin tur ger mig nya tankar.

Likaså kan jag kolla igenom citat och texter för att leta inspiration till skoluppgifter. Att få nya infallsvinklar kring ämnen som skulle kunna användas till våra projekt eller i hemtentor.3. Var öppen och lyssna på andra.

Detta är något jag lärt mig av alla produktioner i skolan. I och med att det är fler än bara en själv i gruppen, måste man lyssna på varandra. Det går inte att köra sitt race och tro att det kommer funka. Men vad jag märkt är att man bygger på varandras idéer och låter sig inspireras av var och en.

Genom att berätta om en idé man har, får man världens chans till att se den ur olika perspektiv. Ofta kan man själv lätt fastna och se det hela genom en strut. Därför kan det vara toppen att vara öppen för andras tankar. Tror vi kommer långt på den vägen!


4. Att vara uttråkad.

Låter ju hur tråkigt som helst, dock väldigt effektivt. För när vi blir uttråkade måste vi till slut börja underhålla oss själva. Förhoppningsvis börjar tankarna snurra och låter små idéer krypa fram. Så prova lägg ifrån dig all distraktion för en timme.5. Lämna och kom tillbaka.

Ibland kan man bli så uppe i någonting att man sitter i flera timmar. Man skriver på den där hemtentan alldeles för länge och till slut säger det stopp. Som om någon helt plötsligt satt upp en vägg. Vad jag gör i detta läge är att lägga ifrån mig uppgiften och gör något annat för en stund. Låta hjärnan få vila och komma tillbaka med nya idéer om ett tag.


Hur får ni er inspiration? Har ni några speciella knep?

Läs även hur du når dina drömmar.


Gillar

Kommentarer

JuliaVNMelin
,
Vilket härligt inlägg:)nouw.com/juliavnmelin
Tessjohans
,
Matildaberlin
,
Men åh! SÅ HIMLA bra tips! Tack fina <3nouw.com/matildaberlin
Tessjohans
,
Åh tack fina du!<3nouw.com/tessjohans
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229