2018 blev året då jag förstod mig själv mer. Jag lärde mig hur jag fungerar och är som människa. Vad jag mår bra av. Vad jag inte mår bra av. Hur jag vill leva och hur jag absolut inte vill leva.

Jag testade allt jag ville testa. Som att flytta till Göteborg, gå en skrivkurs, upp till Stockholm för casting, hoppade på en kurs i medieproduktion, skaffade mig en blomma på armen och så mycket mer. Allt jag kände för gjorde jag.

Impulsiv, så kan man beskriva mig. Jag gör vad som faller mig in och går för det mesta på magkänsla. Ibland går det galant medan det andra gånger går åt pipsvängen. Men grejen är att man lär sig för varenda steg i livet. Aldrig någonsin vill jag ändra på mina beslut, för då skulle allt sluta gå framåt och jag skulle inte vara jag.

Och lite såhär såg mitt 2018 ut:Flyttade till Göteborg under februari och bodde där i nästan ett halvår. Trivdes inte till hundra på jobbet. Trots fina vänskaper bestämde jag mig för att flytta hem och spara pengar tills jag kommit på vad jag vill plugga.I mars gick jag på skrivkurs varje onsdag alldeles intill järntorget. Lärde känna N, gick på quiz och drack många öl. Började även ta fler självporträtt under den här perioden.April, april, april. Jag jobbade en hel del och skaffade mig en första tatuering. Hade inflyttningsfest ihopslaget med en födelsedag. Fick en tomatplanta från M. Gick för övrigt många promenader och utforskade andra lång.I Maj åkte jag upp till Stockholm för att möta E. Vi åt smoothie bowls och drack öl. Vandrade omkring en del. Kom ihåg att den dagen var otroligt varm. Var som att hur somriga kläder man hade så räckte det inte. Man svettades ihjäl. Men en mysig dag blev det!Spenderade även många dagar i Slottskogen. Hade mycket picknickar och solade. S kom på besök för en dag med picknick och promenad. Såg Oskar Linnros en kväll på Liseberg, magiskt till tusen!I Juni flyttade jag tillbaka till Halmstad. Fyllde tjugo år och hade födelsedagsfest. Umgicks med R och hängde på Tylösand. Försökte ge mig på att lära mig åka skateboard. Lärde mig hålla balans och ta mig fram, kom inte så långt att jag kunde svänga bra. Det får bli mål för sommaren 2019, kanske.Tog även tag i min fotografering. Vågade experimentera mer med både redigering och inställningar. Åkte till stranden klockan 5 en morgon för att ta bilder. En annan tidig morgon befann jag mig på Galgberget. Blev en bra fotosommar för mig.I Juli blev det många fikastunder blandat med picknickar.Åkte till stranden många sena sommarkvällar. Badade mer än vad jag badat på typ tre år tillsammans. Kunde verkligen inte bett om en finare sommar än denna.I Augusti åkte jag och mina småbröder till Palmhuset i Göteborg. Det blandat med shopping och god mat. Älskar att man kan göra sånt med sina syskon nu när man är äldre.Åkte upp till Stockholm för att göra audition för skådespelarutbildning. Så otroligt roligt och lärorikt! Kom in men tackade nej på grund av utbildningens kostnad och en gnutta osäkerhet om det var något jag verkligen ville satsa på.

Fick även gå på casting inför ett event. Pratade med så härliga tjejer i min ålder.I September började jag studera på Halmstad Högskola, en kurs i Medieproduktion. Har ju alltid varit intresserad av media på ett eller annat vis. Extra mycket för film. Har lärt mig så mycket genom denna utbildning. Både om ämnet men mycket om mig själv. Detta är en grej jag verkligen gillar. Att få skapa och jobba kreativt på detta sätt.I Oktober fyllde mamma år. Jag gick upp tidigt för att köpa frallor och blommor. Ville ge henne en rejäl mysfrukost! Mitt fotograferande fortsatte och jag började hitta tillbaka till mitt skrivande. Skrev ännu mer dagbok blandat med småtexter. Vågade även bli mer personlig här.November blev flyttmånaden. Tog mitt pick och pack till en tvåa inne i stan. Hade panik över att bli en som blir kvar på samma ställe hela livet och var nog mer rädd än glad. Men så länge man trivs och mår bra spelar det ingen roll vart man befinner sig. Här bor jag just nu och oj vad jag kärat ner mig i denna lägenhet.Fyndade också en hel del på second hand, var löjligt nöjd haha!Sen kom December och granen på Stora torg.Var med på pepparkaks-tävling hos ett par vänner. Lärde känna M och tog en mysig fika på Waynes.Bakade lussekatter och firade minijulafton med dessa filurer. Julklapps-spelet har aldrig varit så spännande som i år kan jag säga er!Firade julafton både hemma och hos mina kusiner. Som tradition sen länge. Spelade uno och åt mycket gröt. Tog vara på varenda liten sekund.

Och nu är vi framme till idag. Nyårsafton. Sista dagen på ett bra år. Nu ger vi allt och lite till! Eller vad säger ni?


Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
,
Du verkar ha haft ett bra år 😊nouw.com/simonandersson
Tessjohans
,
Det har jag verkligen haft! 😃nouw.com/tessjohans
johannastromqvist
,
Åh vilket år du har haft godbit, så mycket du har lärt dig och som du har utvecklats - en resa i dig själv, den allra bästa resan om du frågar mig! Jag hoppas ditt 2019 även blir toppen! ♥ Kramisnouw.com/johannastromqvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229