Tankar, Livet

höst och framtidssnack

Jag har kurat ihop mig i soffan med te och känner mig frusen. Det har regnat i några dagar nu, Kalmars gator har målats med pölar och det blåser. Mycket. Hade nästan glömt hur det känns. Å andra sidan slutar det nog aldrig att blåsa i Kalmar förutom en stund mitt på sommaren. Vinden finns alltid här, är liksom latent.

Men jag har längtat till hösten och jag tror det är första sommaren som jag har känt det så starkt. Saknar rutiner och mörka kvällar och långa kappor. Tända ljus och samvete att se en film istället för att stressa ut i solen.

Imorgon börjar skolan igen och därmed mitt sista år. Jag har inte riktigt förstått det än; nästa år skålar jag för en kandidatexamen i journalistik och är på fri fot igen. Är både livrädd och redo. Har ingen utstakad plan och det skrämmer mig, samtidigt ger det utrymme för så mycket frihet också. Jag kan göra vad jag vill. Hjälp?

Så vad vill jag göra? Tankar? Jag är sugen på att röra mig tillbaka mot västkusten, kanske Göteborg eller någonstans i närheten av det. Jag har ju saknat staden sedan min raska flytt 2018. Sen får vi se exakt vart jag och Alex får jobb. Framförallt vad vi vill och känner för nästa år, inget är skrivet i sten.

Jag har även tankar på att läsa en fotokurs på något halvår. Att fördjupa mig och utöka mina kunskaper. Det vore kul. Förutom det vet jag inte vad jag vill sysselsätta mig med? Åtminstone inte exakt. Ju mer tid som går desto mer osäker blir jag på själva journalistiken. Det pendlar fram och tillbaka. Något kreativt vill jag göra - det är det enda jag är säker på. Om det blir inom journalistik eller annat återstår att se. Det fina är att man inte alltid behöver veta. Saker löser sig och sen står man där mitt i något otroligt.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt mer te, mat, serie och bok. Hoppas ni haft en fin helg och att vi hörs snart igen <3

Gillar

Kommentarer