Postad i: Tessiboo

Sitter och planerar lite till Lukaz dop medans han ligger bredvid mig i soffan, sparkar av sig sin filt hela tiden och jollrar glatt. Lukaz ska döpas om mindre än två månader i Harlösa kyrka. Jag har aldrig varit i den kyrkan men Denniz har och han ville jätte gärna att dopet skulle vara just i den kyrkan vilket jag var helt okej med för att jag förstod varför, hittade bilden till detta inlägget och visade sig att det var den jätte gamla dopfunden som är i kyrkan.. Alla dopinbjudningar är skickade och de som vi har skulle meddela är meddelade så alla gäster har till den 18/3 på sig att meddela antingen mig eller Denniz om att dom ska komma. Vi har bjudit in ca 50 gäster (där är alla barn och respektive inräknade), det skulle ha blivit fler med vi tyckte att det då hade blivit för stort. Lukaz gudmor är min lillasyster och hans gudfar är en av Denniz´s kusiner, han kommer att döpas till Ronny Denniz Göran Lukaz. Ronny efter hans morfar, alltså min pappa, Denniz efter hans egen pappa, och Göran efter hans farfar, alltså Denniz´s pappa. Alla dekorationer är fixade så nu återstår bara bakningen. Eftersom att vi har hyrt församlingshemmet så slipper vi fixa bestick och tallrikar som vi ska ha till tårtan som kommer att vara tre våningar och även ytterligare en som kommer att vara en ''mellan form''. Vad jag ska ha i dom vet jag inte riktigt än, Denniz tål ju inte choklad så det är ju tyvärr redan uteslutet om jag inte gör så att ''mellan formen'' är för de som har allergi.

Även om det är mycket planering och jag har blivit trött på det ett flertal gånger så vet jag att det kommer att bli jätte kul och det kommer att bli jätte kul att få visa upp Lukaz för de som inte har sett honom än, vi har haft fullt upp varje helg sedan han föddes.

Nu väntar jag på att Denniz ska sluta för dagen och komma hem. Ikväll kommer min familj hit för att umgås och träffa Lukaz, vi ska ut och äta också. I morgon så ska vi hem till Denniz´s pappa och hans familj för att fira Denniz´s pappa som fyllde år för inte så länge sedan. Samtidigt som jag nu sitter och väntar på Denniz så ska jag plocka undan lite här hemma.

Ha det bra! Puss haaaj! :*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Mamma/Gravid

Bilden till detta inlägg är den allra sista bilden på mig som är tagen dagen innan jag blev mamma, samma dag som vattnet gick.

Det var på förmiddagen och jag hade precis kommit hem från mvc och hade förvärkar men trodde att dom skulle försvinna. Värkarna hade ca 15-30 minuters mellanrum och jag skrev med Denniz hela vägen till mvc och hela vägen hem från mvc. Påväg hem från mvc så fick jag känslan "jag kommer inte att träffa min bm på mvc förr än på efterbesöket, jag kommer slippa mötet om övertid" och alldeles rätt hade jag. Direkt när jag kom hem så la jag mig i sängen, fortsatte skriva med Denniz en liten stund sen tog jag bilden och sen sov jag i några timmar.

Just nu sitter jag och väntar på att Lukaz ska vakna så att jag kan mata honom, byta på honom och sen somna om honom igen, känns onödigt att gå och lägga mig eftersom att han snart kommer att vakna (han har rutiner), undertiden så kollar jag på tv, har redan förberett allt så nu ska bara Lukaz vakna. Natti i alla fall. Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Denniz&Therese

Efter en dag med att ta hand om Lukaz och Denniz var och jobbade och Prinsessan var konstig (som vanligt) så kom Denniz hem med jordgubbar, choklad, munkar och ett gosse hjärta. Vi hade bestämt att inte köpa något så där stod jag och undrade vad han höll på med, vi ska ut på restaurang någon helg och fira. Hade i alla fall gjort en pizza till honom som var klar när han kom hem som han fick, själv blev det hemma gjord stekt ris med kyckling till mig.


Satt och kollade igenom gamla bilder på facebook (hittade då bilden som jag har till detta inlägg). Bilden är från 2015. Jag hade träffat Denniz en gång då och han satt och skrev till mig jätte ofta och sa att jag var söt, att han ville att vi skulle träffas och så. Fyra månader efter att jag träffade Denniz för första gången så blev jag tillsammans med honom. Ut ur et förhållande och in i ett nytt på mindre än en månad, tänker dock inte prata om det förra förhållandet av väldigt många anledningar. Känns så konstigt att kolla igenom gamla bilder och veta hur man mådde på den tiden och inte veta vad som fanns framför en. Liksom nu tre år senare så är jag sambo, har världens konstigaste katt och är mamma till världens finaste barn. Jag blev stådd en gång och jag ska tydligen få två söner med Denniz, vi fick veta det när vi varit tillsammans i två månader och än så länge så har vi i alla fall fått en pojke så vi ska tydligen få en till. Jag saknar den tiden men samtidigt inte jag saknar verkigen inte det som jag gick igenom innan jag träffade Denniz men jag saknar att det enda ansvaret jag hade var mig själv och att betala mina räkningar. Nu har jag så mycket att ta ansvar för men jag skulle ändå aldrig vilja ta bort det jag har. Kan dock sakna att vara så där smal som jag var och alltid vara uppiffad nu så har jag ''efter graviditeten-mage'', är ner kräkt och ständigt trött men Denniz tycker ändå att jag är den snyggaste kvinnan i världen. Kan i alla fall säga att nu när jag äntigen får träna igen så kommer jag att göra det och jag ska gå ner i vikt igen.

Jag älskar min familj och jag längtar efter flytten, mitt framtida jobb, bli klar med körkortet, att se min och Denniz kärlek växa, att se Lukaz växa upp och att en dag ge honom ett syskon för han har inga syskon (om man inte räknar Prinsessan).

Nu blir det i alla fall att mysa ner mig i soffan i några timmar med Lukaz och kolla på någon serie och äta jordgubbar. Denniz gav mig precis en godnatt-puss och sa att han älskar mig, han ska sova nu. Ha det bra så hörs vi!

Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo

Förra veckan så har vi bara tagit det lugnt, bortsett från operationen då. I lördags så kom Denniz´s styvmamma och hämtade oss och så var vi hemma hos dom i Harlösa hela dagen, det var jätte mysigt. Igår så städade Deniz och sen började vi smått att plocka undan när Denniz´s pappa ringer och säger till oss att flytta bort våra soffor ifrån vårt storarum. Vi gör som han säger och när han kommer hem till oss så visar det sig att han har varit och köpt en ny soffa till oss, en soffa som vi har velat ha jätte länge! Och inte bara en soffa utan vi fick en massa köksredskap, hyllor och sånt. Vi fick även en byrå som vi tyvärr inte hade plats med på min svärfar tog med den hem. Så otroligt snällt av dom att fixa precis en sådan soffa som vi vill ha och en massa andra saker också för den delen! Prinsessan älskar den nya soffan och denna soffan kommer hon under så hon kan få tag i sina bollar som hon brukar slå under.

På tal om Harlösa så är det där som Lukaz ska döpas, allt är redan bokat och vi ska snart skicka ut inbjudningarna och vi har bjudit ca 50 personer, det kunde ha blivit fler men vi får bara vara 100 personer i församlingshemmet så vi satte sig och gjorde om inbjudningslistan, vi skulle vara ca 200 innan vi började göra om listan. Gudföräldrarna är redan bestämda och de har sagt ja till att vara gudföräldrar till Lukaz. Min syster blir gudmor och Denniz´s kusin Lasse blir gudfar, Denniz vill även ha en fadder så vi ska nog fixa det också och då kommer jag låta Denniz bestämma vem det blir.

Lukaz ska till läkaren i morgon på en månads kontroll så mamma följer med då. Mamma har varit djuk så hon har inte kunnat träffa Lukaz på två veckor så hon ringde innan och sa ''jag kommer i morgon som vi sagt och är med på läkarbesöket men jag saknar Lukaz jätte mycket så jag kör hemifrån nu och åker till er ett tag så att jag kan få umgås med Lukaz men jag kommer ändå i morgon också.''. Hon får gärna komma idag och mysa med Lukaz så kan jag fixa med alla saker som vi fick igår av Denniz´s pappa utan att bli avbruten för att Lukaz behöver äta eller så (Lukaz äter ersättning av lite olika anledningar).

Nu ska jag fixa mig innan mamma kommer så ha det så bra!
Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Diagnoser , Mamma/Gravid

Nu är Lukaz tre veckor och allt går jätte bra! Han har blivit opererad en gång för att utvidga urinröret, nästa gång han opereras är han ett år och förhoppningsvis så behöver han aldrig i hela sitt liv bli opererad igen. Han kommer i alla fall aldrig att bli opererad igen för sin hypospadi mer än nästa gång när han är ett och då ligger Denniz inne på sjukhuset med honom. Skillnaden mellan nästa operation och denna operationen är att nästa operation tar längre tid, är mer avancerad och han kommer att vara inlagd längre.

När han opererades så hade jag turen att hans ena faster samt hans moster var med mig och Denniz så dom kunde hjälpa oss att tänka på annat under operationen. Måste dock säga att det såg riktigt hemskt ut när Denniz bar upp honom på avdelningen som han skulle opereras på och sen se honom rullas iväg ifrån oss efter att Denniz lagt honom i sjukhussängen. Jag stortjöt utanför hissen efter att vi lämnade honom. Vi fick komma hem dagen efter operationen (igår) vilket är så otroligt skönt.

Lukaz utvecklas snabbt, till och med BVC säger att han är snabb! Så det där med att folk tror att han ska få något handikapp bara för att andras barn har det är fel.. Ganska så skrattretande och väldigt iq befriat att tro att alla barn med ''samma'' gener blir precis lika dana.. Kollar man på Denniz och hans syskon så är de verken lika utseende mässigt eller personligt och det är samma sak med mig och min syster. Alla är sin egen person därav att man kan inte jämföra syskon eller annan släkt när det gäller olika typer av diagnoser. Det är mer troligt att Lukaz får ADHD än har svårt i sin utveckling med tanke på att Denniz har ADHD och jag har ADD, därav att både jag och Denniz har NÄSTAN samma diagnos vilket gör det mer troligt att Lukaz får den ''starkaste'' diagnosen men en diagnos som verken jag eller Denniz har är procenten liten för att han ska ha den diagnosen, om Denniz har en diagnos som jag inte har så är det 50% chans att han får den diagnosen. Sen har verken jag eller Denniz något handikapp. Lukaz är som sagt enligt BVC snabb i sin utveckling och det finns inga tecken på något handikapp.. Och även om han skulle haft ett handikapp så skulle det inte vara något problem för mig eller Denniz, Lukaz är vår son och vi älskar honom precis så som han är! Hur som helst så kan folk sluta tro att dom kan allt om barn och att dom kan MITT barn för det är bara jag och Denniz som kan Lukaz till 100%!

Lukaz har redan träffat både min och Denniz´s familj (Denniz´s familjer, alltså både hans mammas familj och även hans pappas familj) och alla älskar honom. Den enda som inte träffat honom än är Denniz´s systerson och vi riktigt längtar efter att dom ska få träffas. Det kommer att bli massa fina bilder på dom två, dom små kusinerna. Lukaz ska eventuellt träffa sin gudfar idag.

Nu blir det i alla fall att plocka undan lite och eventuellt åka och handla så att allt är klart innan Lukaz´s gudfar kommer (om han nu skulle komma). Ha det bra! Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Mamma/Gravid

Liten snabb uppdatering är att vi är hemma och vi mår jätte bra. Lukaz utvecklas mer och mer för varje dag och han har till och med försökt stödja huvudet flera gånger. Han fick sondmat för att han hade så otroligt mycket fostervatten i magen, sondet plockades av för snart två dygn sedan och han äter jätte mycket. Han har en väldigt lätt variant hypospadi vilket är så otroligt vanligt och självklart så ska det fixas vid ett års ålder. Han kissar, bajsar och äter precis som han ska. Han sover typ hela tiden och det är ytterst få gånger som han gråter. Lukaz är väldigt pappig och vill helst sova på Denniz's bröst på nätterna istället för att sova i sin egen säng. Jag själv mår jätte bra vilket även Denniz gör. Prinsessan är helt förälskad i Lukaz.

Nu är jag hungrig (tack kära amning som gör mig extra hungrig) så jag ska äta något litet. Jag har sovit lite under dagen och nu tre timmar inatt. Denniz sover nu så om Lukaz börjar gråta så är det min tur art ta honom. Denniz avlastar mig så otroligt mycket vilket är så skönt för mig.

Ha det bra! Så hörs vi snart igen!
Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Mamma/Gravid

I dag klockan 09.17 så kom lilla Lukaz till världen på Helsingborgs sjukhus, dagen då han hade beräknade födsel. Han var 50 cm och vägde 3530 gram. Både jag och Denniz har myst massor med honom och han vill hela tiden ligga hos oss och bara få mysa. Han är så otroligt lik Denniz.

Vattnet gick klockan 20.00 igår och då hade jag haft förvärkar hela dagen. Så fort vattnet gick så ringde vi förlossningen och 2,5 timmar senare så fick vi ett rum. Från det att vattnet gick till att Lukaz var ute så tog det 13 timmar vilket är snabbt för en första gångs föderska. Kan verkligen säga att lustgasen och epiduralen var mina bästa vänner. En timmes krystvärkar så var han född. Vi togs väl omhand! Två timmar efter förlossningen så skickades vi till BB som vi nu ligger på. Lukaz har svalt en massa fostervatten så han mår illa och kräks emellanåt och han vill verkligen inte äta. Han har så smått börjat må bättre så om fyra timmar ska vi testa att mata honom igen.

Han har verkligen Denniz runt sitt lillfinger, så fort han börjar skrika så är Denniz snabbt där och plockar upp honom vilket är skönt för mig eftersom att jag fortfarande har ganska ont efter förlossningen. Stackars Denniz har inte sovit på ett och ett halvt dygn men nu har han äntligen somnat.

Kände mest bara för att berätta att Lukaz äntligen har kommit! Ha det bra så hörs vi. Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Mamma/Gravid

Den vanligaste frågan som man får i slutet av graviditeten är "känner du något?" en fråga som många tycker är irriterande men jag bryr mig inte om någon frågar och jag svarar alltid på frågan. Jag får känslan av att många som frågar det faktiskt undrar och vill veta hur det är med både mig och Lukaz så för mig så är den frågan bara positiv. Tycker mer att det är irriterande att höra att man är tjock eller så. Jag känner väldigt mycket, speciellt på morgonen, då känns det som att jag måste ringa förlossningen hela tiden men senare under dagen så blir det lugnt. Idag så var det precis så fast denna gång så tog det flera timmar innan smärtan släppte men som tur var så var vi inne på förlossningen idag för att göra en ny hinnsvepning. Jag var öppen 1,5cm innan hinnsvepningen började. Under hinnsvepningen så säger barnmorskan "Therese, känner du att du håller på att få en värk?", ja säger jag det är så jag känner hela tiden. Under hinnsvepningen som varade i lite mer än 10 minuter så fick jag två värkar. Efter att jag kom hem så har dom inte kommit så ofta men några gånger i timmen kommer dom i alla fall. Förklarade för Denniz att jag tyckte att en hinnsvepning kändes som att jag var jätte kissnödig så att det gjorde små ont och att något typ tryckte emot urinblåsan. När jag fick ont så kramade jag om Denniz's hand samtidigt som jag låg och sa "förlåt, förlåt, förlåt. Jag vill inte att du ska ha ont" varpå Denniz log och sa "du kan ta hårdare, det är ingen fara". Även denna gången började jag blöda men denna gången så är det mer blod än förra gången. Vi får se om något sätter igång, han är ju ändå beräknad till på tisdag så jag hoppas att han kommer snart.

Nu är vi i alla fall hemma och ska snart sova. Jag är riktigt trött och jag har värkar emellanåt. I morgon så ska jag till den vanliga barnmorskan för kontroll! Natti!

Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo

Igår så gjorde jag knappt ett skit, plockade undan lite, gjorde paj, åt middag framför tvn med Denniz när han kom hem. Vi kollade på talang och lite av Hellboy innan vi la oss och sov. Bestämde även då en ny tid för hinnsvepning.

Idag har jag tagit det lugnt hela dagen, Denniz har spelat lite xbox det och jag har bara vilat, känns som att det är bra att ladda upp hela kroppen innan det är dags för förlossningen och sen livet som mamma. Madde kom hit lite senare på kvällen och då spelade vi kort och hade trevligt. Nu ligger Madde i sin säng och jag, Prinsessan och Denniz har myst ner oss i vår säng och ska snart sova.

I morgon så blir det eventuellt stor städning, det behövs inte egentligen men jag älskar att städa och ha snyggt och fint runt omkring mig! Sen så ska vi och göra en hinnsvepning och då är det även två dagar kvar till beräknad födsel. Både jag och Denniz längtar efter lilla Lukaz, alla andra runt omkring oss också så klart!

Nu blir det i alla fall att sova! Godnatt! Puss haaaj! :*

Likes

Comments

Postad i: Tessiboo

Godmorgon!
Har precis vaknat och har små smärtor i ryggen och magen fast det har jag haft den senaste tiden varje dag. Antar att Lukaz bara luras om att han tänker komma ut. Jag dricker hallonbladste, har gjort en hinnsvepning och ska göra en till, storstädar typ en gång i veckan, är ute och går, går i trappor mycket) vi bor på tredje våningen) men ändå så sätts det inte igång och ja jag vet att han kommer när han kommer men detta är så hemskt drygt. Allt är fixat så nu är det bara han som ska komma. Till och med kakorna som vi ska bjuda på när folk hälsar på när han har kommit är klara. Men jag antar att jag bara får vänta. Hade en dröm inatt om att vattnet gick så jag var helt lycklig när jag vaknade tills jag fattade att det var en dröm. Skrev direkt till Denniz som svarade "vill ha honom ute nu". Alla verkligen längtar efter honom.

På tal om var vi bor, vi ska flytta. Vi kollar lägenheter typ varje dag. Vi ska flytta från Landskrona till Lund och förhoppningsvis så hinner vi flytta innan hösten, det beror helt och hållet på hur mycket vi letar. Sen så har vi vissa krav så det blir ju inte så jätte mycket lättare men vi har ändå hittat några stycken!

Nu går Prinsessan runt och jamar jätte mycket så jag får rulla upp så att hon kan titta ut så att hon blir tyst ett tag. Och jag ska äta lite och sen plocka undan, vilka filtar och sånt!

Ha det så bra!
Puss haaaj! :*

Likes

Comments