Utmattningssyndrom och livet idag

När jag fick utmattningssyndrom förra hösten så trodde jag att det var en period som sen skulle gå över. Men, så är det inte. En utmattning får du bära med dig hela livet. Alla är såklart olika, men för de flesta så går sjukdomen aldrig riktigt över.

Jag fick börja om att lära känna mig själv. För jag va en helt ny person som tågade ut ur den där utmattningen. På andra sidan utmattningen så förändrades jag ganska mycket.

Dels så var alkohol en stor bov. Innan tänkte jag inte så mycket på hur mycket jag drack, men nu är jag verkligen försiktig när jag dricker och försöker alltid att aldrig gå över en gräns där jag slutar ha kontroll. (Det är iofs aldrig en bra grej, men när du mår dåligt så tar kroppen bort vissa spärrrar och för mig försvann spärren för hur mycket alkohol jag kunde dricka).

Jag har svårt att vara i en större lokal och exempelvis äta middag. Jag är ljudkänslig och bruskänslig, vilket betyder att jag inte kan sortera bort ljud runt omkring mig. Istället hör jag ALLT. Det är fruktansvärt svårt att exempelvis hänga med i en konversation när det känns som att du är på en konsert, längst fram.

I början hade jag väldigt svårt att gå ut ensam. Och i början menar jag att det tog mig ungefär ett år innan jag vågade. Jag behövde sällskap (min pojkvän) vart jag än skulle och tyckte det var oerhört svårt att möta andra människor. Även nära vänner var jobbigt. Det var otrolig ångest, varför vet jag inte.

Detta gällde också att köra bil. Jag fick jättemycket ångest och kände mig inte alls säker på att jag ens kunde köra. Trots att jag haft körkort i över 10 år.

Idag mår jag bra. Ljud- och brus är fortfarande kvar, men mycket annat går mycket bättre. När jag skaffade Chloé så var hon en sådan otrolig hjälp för mig. Jag var tvungen att skaffa rutiner och jag fick en ny mening med livet. Att skaffa Chloé är det bästa som hänt mig. En hund ger så otroligt mycket och jag är så kär i min lilla valp så det är helt otroligt. Tänkte på det väldigt mycket idag när vi tog en lång promenad på Fjälkingeberget (öhh, heter det ens så?).

Tack Chloé för att du kom in i mitt liv. ❤️

Love Therese

  • 1 158 visningar

Gillar

Kommentarer

Klara
,
Finaste du! http://nouw.com/klaraericsson