Milstolpe i livet

För ett år sedan trodde jag nog aldrig att jag skulle klara av detta. Något som fick mig att må så dåligt och ge mig panikkänslor var att göra saker själv. Framförallt så hade jag extremt svårt med att köra bil i storstäder. Jag ville inte handla mat, alltså allt som handlade om att klara av saker blev jobbigt. Mitt självförtroende va i botten av alla bottnar.
Nog för att många tycker att det är jobbigt att köra i storstadsttafik, men när jag blev sjukskriven så blev det väldigt ångestladdat att köra bil. Jag trodde inte att jag klarade av någonting, allra minst att köra bil. Och då har jag kört bil i hela mitt liv.
Så kom dagen när jag kände att jag inte hade något val, jag va tvungen att köra bil helt själv till Malmö.
Och vet ni vad, jag klarade det. Ingen ångest, inga panikkänslor och självförtroendet var på topp.
Att bli sjukskriven av stress gör att delar av hjärnan slutar fungera. Men den börjar bli hel nu. Jag känner mig så stark i att klara av saker, men det har inte varit lätt. Jag har fått ta saker steg för steg, en sak i taget. Framförallt har jag haft ett stort stöd i H. Något som jag är otroligt tacksam för. Hade inte klarat av förra året utan honom.
Det är en sån befriande känsla när du ser vilka framsteg du gör och det stärker en inifrån och ut. Att köra bil är ett litet steg på vägen att bli helt frisk. Nu kör jag vidare mot nya mål!

Gårdagen spenderades på supermysig restaurang med min bff. Vi ses väldigt sällan, men det är alltid samma goa tragg och jag är glad för dom gångerna vi ses.

Love Therese

  • 649 visningar

Gillar

Kommentarer