Livet är inte alltid perfekt

Något som det talas mer öppet om nu är ju psykisk ohälsa. Men det är ändå lite tabu att söka hjälp när man mår dåligt. Jag kan säga att jag har gått till psykolog många gånger, många av mina vänner har gjort det och jag äter piller för PMS. I många bloggar så läser man om perfekta liv, förhållanden och att allt bara går smidigt utan bekymmer. Men livet är inte så, inte ens i närheten.

Jag mår bättre än jag någonsin gjort, men det betyder INTE att jag går runt och är lycklig hela tiden. Vissa dagar är sämre än andra. Det är helt normalt.

Jag har alltid varit en känslomänniska som tar åt mig väldigt hårt om någon eller något inte går min väg. Jag slår ofta väldigt hårt på mig själv. Det som är svårt för mig i sociala situationer är att man jämt ska vara så himla rolig för att accepteras. Är du inte "lite skön" så är man tråkig. Det är inte okej att man är den tillbakadragne, den som inte förstår ironi och sarkasm, som inte "bjussar" på sig själv. Som inte förstår. Som är mindre intelligent.

Men vet du vad. Alla duger som dom är. Säger någon till dig att du inte duger. Då är det dom som inte duger åt dig. Ta aldrig skit! Aldrig!

Vad jag vill säga är att det är okej att må dåligt. Det är en del av livet. Det viktigaste är att aldrig ge upp. Ge aldrig upp! Fortsätt kämpa. Hur illa det än känns, res dig. Kan du inte resa dig själv, be om hjälp. Gå i terapi, besök en psykolog och om inte det hjälper så kanske du behöver ångestdämpande piller. Ta ledigt från jobbet om du inte orkar. Det är okej.

Alla är olika. Hjärnan är olika. Vissa klarar hård press livet ut. Andra klarar det inte alls. Vissa föds med en psykisk sjukdom. Andra inte.

Viktigast är att du kommer ihåg att allt inte är perfekt. Livet är inte en saga. Inte för någon. Ingen lever sitt Instagram-liv på riktigt. Det är bara fragment från de dagar man orkar. Du är okej även när du inte känner dig okej. Du är okej även när allt går åt helvete. En dag blir det bättre.

Kom ihåg det!

Bilder redigeras också massor på Instagram. Bilden högst upp är redigerad. Bilden längst när är inte det.

Love Therese

  • 955 visningar

Gillar

Kommentarer

Bysandie
Bysandie,
Så himla fin!
nouw.com/bysandie