• Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Glad måndag. Har jobbat nu konstant sedan maj och nu är det äntligen tid för min "semester". Åker iväg till Australien om 2 veckor och ledig tills dess. Kunde inte vara med redo. Dags att lämna allt bakom mig och bara släppa allt, hur länge får vi se. Ett äventyr väntar är ett som är säkert iallafall!


Från ett till något helt annat förtjänar dessa Chocolatebar paletter ett eget inlägg. KOLLA HUR FINA FÄRGER! perfekta i pigmentet även

Älskar dessa paletter, speciellt den bruna. Fick av en otroligt kär vän, Malin och är verkligen kär i dom. Älskar hur dom drar mycket åt det lila hållet which makes green eyes pop.

Puss på er och ursäkta för lågt bloggande, jobb och ett hem utan wifi är min ursäkt.

<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Återigen med utsikt mot en blå himmel men som täcks av gigansiska rökmoln från SSABs allra högsta torn. Som vanligt den där högt tickande klockan som snart kommer ringa då prov väntar I ugnen på mig för dagens tester och provsvar. En halvt kurrande mage och trötta ögon som väntar på en riktigt dålig kopp kaffe i fikarummet.

Men jag mår jättebra. Min positiva inställning till livet just nu gör att solen tar sig igenom det där tjocka rökmolnet ändå

.

Livet är så fint ändå. När jag tittar igenom bilder, ibland där minnet kan vara lite suddigt så ler jag inombords. jag är så otroligt lyckligt lottad.

Ha en bra dag <3

Likes

Comments


Älskar att göra collage. Detta är väl vad jag hade kunnat strosa omkring med I sommar, fräsch och sommrigt. Älskar trenden med fluffiga skor också! jättegulligt enligt mig

Likes

Comments

Skypade med Louise igår. En människa jag aldrig träffat har vi suttit båda med lika mycket pirr I magen och räknade ner tills vi tryckte "Bekräfta resa" Pirr I hela kroppen. Är så glad att jag är den personen som om jag säger något så kommer jag göra det.

12 September drar jag och Louse till Cairns I Australien och sedan reser vidare. Tillslut vill jag förhoppningsvis hyra lägenhet med ett gäng människor beroende på pris. Hur länge jag stannar? Bra fråga


Likes

Comments

Det är dags för en förändring och jag vet det. Trots att de kommer förändra en stor del av mitt liv så är jag skyldig mig själv att åka iväg. I September kommer jag åka med en total främling till Australien.

Mina kompisar drar iväg till Umeå och pluggar. Hampus blir kvar I Luleå vilket är det som är det jobbigaste. Vi båda vet att distansförhållande inte är vår grej. Vet att vi måste gå skilda vägar, men på något känns det okej för vi är så pass unga och man vet aldrig med framtiden. Det kommer bli okej. Vad som än händer så löser sig saker alltid. Älskar oss

Detta känns hur bra som helst. Kommer lyckas tjäna ihop dom pengarna jag behöver och är mer redo än någonsin. Har ingen att dra med så då har jag och denna skittrevliga tjej från Uppsala kontaktat varandra. På söndag hoppas jag få in bokningen, vi börjar med flyget så att jag vet att det blir av.

Annars måste jag: (vad jag vet hittills)

Fixa ett Australienskt CV

Kolla försäkring

Kolla så min mobil går att låsa upp

RSA om jag kommer jobba inom restaurang vilket är något man måste göra för att få servera alkohol

SPARA

Uppskatta den sista tiden jag har här.


Likes

Comments

Hej!


Torsdag idag. Gud så fort veckorna flyger iväg! Är sjukt taggad på denna helg. Drar upp till kära Pajala där de var allt för längesedan jag befann mig. Endast jag och Hp drar, vi bor hos min kusin, hans sambo och deras två barn. Blir öltält, streetfood, ett forsök att dricka öl (Vilket kommer sluta med vin ändå, man måste ändå ha självinsikt) bra människor och att bara få komma bort trots bara 3 timmar bilköring känns sååå bra. dom där långa bilresorna har jag alltid tyckt om. Man är på väg, och jag bakom ratten kan bestämma exakt var jag vill åkaLikes

Comments

Jag har vuxit upp I en troende familj. Något som jag nästan kunde skämmas över förut I en ung ålder då ingen av mina kompisar var det.. Min tro är något jag iprincip inte pratar med någon om för har en så personlig relation till just det. Det är nog det enda i hela världen jag kan tycka kännas lite obekvämt att prata om. Men kanske bara är ovan jag vet inte. Sverige måste väl vara ett av de mest ateistiska länderna just nu, kanske därför.

Under min uppväxt försökte jag be varenda kväll, tacka för vad jag har och önska alla dom jag älskar välmående och lycka. Bad om att få en del av min lycka flyttad till dom jag älskade när jag såg att någon mådde lite dåligt.

Uppåt mot tonåren blev det inte lika mycket. Inte tvivel men la inte lika mycket tanke I det, ganska vanligt kan jag tänka mig.

Men tas upp mer och mer när jag växer. Jag är troende på tron. Fattar ni? Jag tror att ens tro kan få en att må bättre psykiskt, bli mer ödmjuk, givmild och tacksam. Jag är inte Kristen, men troende.

Jag tror att de finns något större, som är ovan oss. Känner att vi naturligt ser upp mot något. om de så är en artist, en fotbollsspelare eller en Gud. Att underkasta sig känns så naturligt för många. jag tror de finns en anledning.

Jag tror att du har någon som vakar over dig. Jag har varit med o upplevelser som gjort mig övertygad. sekunder och centimeter ifrån döden iprincip. Vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Ingen jag skulle kalla slumpen. vad tror ni?

Likes

Comments

1. SINGELFRANSAR! Använder kanske 2-3 gånger I månaden vilket inte är särskilt ofta, egentligen så är ingen expert precis. Det verkar väldigt svårt, de tyckte jag iallafall I början. Men genom singelfransar istället för en hel fransrad ser det sååå mycket mer naturligt ut och speciellt dom I olika längs så kan du "forma" ögat. Dom längsta antingen I mitten av ögat för ett mer runt öga eller dom längsta I yttre delen för mer "cat-eye"

(Haha älskar att jag just på denna bild testade med vanlig fransrad)2. Tror detta går emot vad många säger men jag personligen skulle aldrig börja vid roten av fransen med mascaran och sedan sick-sacka upp. Jag tycker att det tynger ner dom. Testa istället att halvblunda och endast måla på tipparna av fransarna. låt det torka I några sekunder sedan ta något lätt svep over hela fransen. Värt ett försök! Ha gärna en spegel under också.3. Vill du ha matta läppar men äger inget matt läppstift/liquid lipstick? Sätt en bit hushållspapper over läpparna och borsta på ett transparant puder med en borste över!


4. Vill du ha längre och starkare naglar så tycker jag det hjälper att massera dom, och helst med olja! Massagen gör så att blodcirkulationen vid naglarna ökar och oljan återfuktar bade nageln och nagelbanden. Oljan skulle jag nog säga är både naglarna, huden och hårets bästa vän!


5. Otroligt less på dessa två, men RÖR på dig. Även om det är 5 pass per vecka eller 10 minuters promenad så är det alltid något! Och tillsist; Drick vatten. Kroppen behöver återfuktas och kommer tacka dig bade inifrån och ut.


Likes

Comments

Hej på er!

Något jag bade älskar och hatar med mig själv: nostalgisk.

Satt och åt en tallrik fil idag på morgonen med en bra känsla inför dagen. På radion spelas en uttjatad låt som varit på topplistan allt för länge. Den glada känslan sitter kvar medan ljudet tystnas.

Sedan kommer "Den blomstertid nu kommer" och jag måste plötsligt släppa min högra hand om skeden och torka en tår som långsamt rinner ner för min kind.

"Kommer aldrig ha en till skolavslutning"

Den tanken skär nog lite extra I mig än för många andra. Tror att minnen från fem år och tillbaka kanske slår mig lite hårdare än för mina vänner. En del saker var bättre, en del sämre. Killar var omognare, självkänslan var sämre och kunskapen om hur man stod upp för sig själv fanns inte.

Kära Tessa, 8 år. Om jag kunde berätta något för dig så är du värdefull. Du behöver inte vänta I hallen I 20 minuter livrädd för att gå in I köket hos dina egna släktingar, livrädd för att få blickar på dig, livrädd för att prata, livrädd för att synas överhuvudtaget.


Kära Tessa 13 år Om jag kunde berätta något för dig så är du stark. Låt inte den där läraren sucka åt dig när du desperat försöker lära dig klockan och säger fel. Det är okej att börja gråta på den där redovisningen du skulle hålla inför klassen om Europas huvudstäder när det kändes som att rummet krymptes ju fler ord du försökte få ur dig. Dom där blickarna, jag vet hur jobbigt det var. Men du fixar det.Kära Tessa, 15 år. Om jag kunde berätta något för dig så är du så vacker. Låt inte killar trycka ner dig eller skämta på din bekostnad. Låt dom inte tro ha sig rätten att bedöma dig utseende. Låt inte vänner såra dig utan att säga till om det. Och till sist, låt inte dina tankar trycka ner dig själv. Du är lika smart och begåvad som dina kompisar, du måste bara låta dig själv se det.


Idag sitter jag här. Har startat upp ett eget företag med min mamma, jobbat som både forskarassistent och nu inom ett labb. Har underbara vänner, familj och pojkvän. Att skrika eller putta killar som är odrägliga är inget problem. Ni är skräp och har ingen rätt att röra mig. Du har rest och planerar mer till hösten. du är social och älskar att träffa människor. Dom där blickarna skrämmer dig inte mer. Istället uppskattar du att stå I mitten, bli sedd och hörd.

Hur jag utvecklats till den kvinna jag är idag är nog det jag är mest stolt över. Så kära Tessa, 21 år. Jag kan berätta för dig att jag är stolt över dig, och jag älskar dig.

Likes

Comments

Godmorgon.

Har nog aldrig funderat såhör mycket på framtiden som nu. Vill njuta så mycket av sommaren som jag kan, men jag kan inte sluta oroa mig för hösten. Kontraktet tar slut I Augusti från detta jobb som jag faktiskt trivs väldigt bra med.

Vet inte så mycket just nu, förutom att jag vill ivög igen. Vet att jag kommer ångra mig annars. Har ni något tips var? Australien? Har egentligen ingen reskompis just nu då mina kompisar (dom flesta) kommer plugga, flytta osv. Har pratat med några sköna människor som är ute efter en iprincip samma typ av resa som även jag är, totala främlingar. har någon av er gjort någon liknande resa med främlingar så hit me up!

Fokus just nu ligger på att spara pengar och planering. Osäkert fortfarande ang om det blir Australien, time will tell. Lämna ett förhållande och underbara vänner och familj känns såklart tufft..

.Men om inte nu, när?Likes

Comments