Hej

Asså shit det var länge sen... Näe men låt mig vara lite seriös nu, förlåt för dålig update men de har varit sjukt mycket i skolan nu och överhuvudtaget varit mycket i mitt liv. 

Jag går ju första året på gymnasiet (Hotell och Turism) så jag har haft nationella i engelska och svenska och i think it went well. Så det är en dålig ursäkt för dålig update, den andra är att jag inte hittat nån inspiration och inte haft tid i guess. But things are about to change. 

So whats new?

Asså det har ju kanske inte hänt så mycket men jag har ny mobil och idag har jag varit på jobbintervju. Så kan väl inte ge så mycket info om arbetsintervjun än för får besked imorgon om jag får den och hoppas starkt på de för jag går ju ändå ett program om de där yrket så vet ju hur man ska uppföra sig osv. 

Hallå en helt crazy nyhet, jag, Julia och Tilda ska på JUSTIN BIEBER den 30 september asså är så sjukt taggad!

De är väl typ allt jag har idag tror jag haha...

XoXo

Tessan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej

För det första vill jag be om ursäkt för att jag har varit borta ifrån bloggen ett tag nu men det har hänt en hel del med skola och kompisar.

Så, jag har haft min APL i 3 veckor och det var super kul. Jag, Julia och Tilda spenderade 3 underbara veckor på Sandic i Bollnäs. Under dom här tre veckorna var vi på städ 2 veckor var och sen i receptionen 1 vecka var. Jag skulle ju jätte gärna spendera ytligare 3 veckor där, för att personalen var jätte snälla, hotellet var jätte mysigt och man fick även ett mycket större perspektiv över hur arbetslivet ser ut och även om vad Hotell och Turism har att erbjuda.

Efter APL så kom vi ju tillbaka till skolan och vi har haft väldigt mycket att göra nu dom här veckorna, vi hade de även veckorna före. Vi har haft väldigt många nya uppgifter, många presentationer och sånt, men jag klagar inte för jag tycker verkligen att det är kul de vi jobbar med. Men det är väldigt mycket kaos enlingt matten nu av alla klassen, det är vissa som har klagat på vår mattelärare, och idag så kom rektorn och prata med oss och jag försökte försvara matteläraren men fick typ all skit och hela klassen mot mig då, men lixom mitt betyg hänger i deras händer då om man säger så.

Om kompisar nu då lite positivare, så vi har ju skaffat oss en väldigt stor vänkrets nu som jag kan prata om men jag kommer inte nämna några namn. Eller aa vet inte ens vad jag ska säga, kan ju börja såhär jag tycker ju om dom jag fått kontakt med nu för dom är ju väldigt snäll.

Men dom 2 jag är mest tacksam över att jag har det är Tilda och Julia för dom förstår mig och vi har väldigt roligt när vi är med varann, vi har ju även sjuk humor om man säger så. Jag är väldigt tacksam att jag alltid kan vända mig till dom.

XoXo

Tessan 

Likes

Comments

Hej...

För det första förlåt att det har varit tyst här i 1 vecka, det blev så här för jag har tänkt så mycket på det som hände i Paris förra fredagen. Detta blir samtalsämnet idag rasism och krig...

Jag tror att det inte är så många som har missat det som hände i Paris i fredags, det var alltså ett terrordåd och det gick till att det var ett fåtal yngre människor som gick in på caféer och sköt många oskyldiga människor, det var även många bomber som smälldes men inte själva utan på folk. Det var alltså självmords bombare som bestämde sig att ta på sig en bomb och gick dit det var jätte många folk och sprängde sig och hoppades på att så många som möjligt skulle dö. Detta har fått stor uppmärksamhet i världen nu och vi vet redan nu att detta kommer stå i historia böckerna om 50 år. Oron detta har skapat är något nästan alla känner tror jag. Jag är själv väldigt rädd att detta kanske går över till ett tredje världskrig... Men kan vi stoppa det här? Vi kan såklart de men det är många som inte tror att vi kan de...

Jag vill bara förklara några saker för allihopa nu. Vi alla bor kanske i andra länder eller olika länder men detta gör oss inte till fiender detta gör oss till grannar. Vi alla är grannar på denna jord vi alla bor på samma plats och det är jorden. Detta gör att vi är dom som håller upp jorden och gör den levande utan oss hade vi aldrig kunnat kalla denna fina plats som ett hem. Vi alla bor under samma tak, vi kanske inte bor i samma land men vi har ändå samma hem. Om vi alla tittar på oss själva och på en kompis, visst ser ni olika ut? Det gör vi alla, vissa är långa vissa är korta, vissa är större och andra är mindre, vissa kanske har en mörk hudfärg vissa kanske har en vit hudfärg, vissa kanske är heterosexuell medan vissa kanske är homosexuell, ni förstår hur jag menar. Ni ser att vi alla är olika på UTSIDAN men gå in på INSIDAN så ser ni att vi alla är LIKA vi ALLA har ett HJÄRTA och vi alla har en mening här i livet och på denna jord!!!

Detta var allt jag hade och skriva idag, tänk på det vi alla är lika och vi alla bor på denna jord så om 1 sak händer blir vi alla påverkad. Tack för ni läste.

XoXo

Tessan

Likes

Comments

Allt om min Acne och om nätmobbnig

Hej

Okej, detta kommer vara ett väldigt svårt för mig att både skriva och posta... Men jag har en hudsjukdom som kallas Acne. Acne är en hudsjukdom som alla kan få både killar och tjejer, ung som gammal, med det drapar oftast dom med fet hy. Så akne är att man får en inflammation i talgkötlarna. De sägs att de ska försvinna med antibiotika men det fungerar inte så jätte bra (har testat nästan allt). De bästa sättet är att vara mycket ute i solen, inte ha mycket smink på sig och även att göra honungsmasker (låter konstigt men ja).

Honung har en naturlig antibiotika i sig som går in på djupet i hyn och lindrar från djupet vilket är det bästa sättet.

Lite mer om mig själv och min Acne. så jag har haft Acne i ungefär 3-4 år nu och jag kan säga att det har blivit mycket bättre men det kan även bli riktigt dåligt i vissa perioder. Under mina år i skolan och socialamedier så har jag blivit väldigt utsatt utav mobbning för att jag hade min Acne. Detta gjorde så jag inte gick till skolan så jätte mycket och även så att jag använde smink hela tiden och detta var inte okej. Här vi kan ta några exempel på vad som sa och skrevs från appen Ask.fm (bilder nedanför) Detta som dom skrev till mig var/är inte okej, för dom kanske inte förstod att jag blir ledsen och osäker. Jag är jätte rädd av att träffa nya personer för att dom sa döma mig efter min Acne. 

Okej, ingen absolut ingen i denna värld ska bli utsatt för näthat eller mobbning. Detta är inte okej, för dom som skriver all näthat undra om dom skulle bli lycklig om dom fick känna så som vi får känna.

Jag vill ha hjälp att sätta stop nätmobbning, så var snäll och hjälp mig att få stop på de. Ingen ska bli utsatt för mobbning så ni som skriver den kan sluta!!

XoXo

Tessan

Likes

Comments

Hej

Okej på riktigt har ni hört justins nya låtar?! Han har kommit ut med 4 st so far och helt seriöst de är de bästa jag har hört. Alla är ju lika bra men det finns en som jag fastna för och det är Love Yourself det kom ut den 9/11 och jag gråter sönder då jag hör den. Det känns som den har ett stort budskap och det budskapet som han får ut genom låten är jätte gripande. Jag finner mig själv i den låten på nått sätt och jag älskar de.

Ni har 3 av låtarna här nere lyssna gärna!!

XoXo

Tessan

Likes

Comments

Hej

Jag tänkte visa er en väldig fin och väldigt classy höst outfit. Alla kläder ni ser bredvid är väldigt clean, slim-fit och även väldigt classy. Här nedan har ni vart allt är ifrån.

Jacka - Vero Moda 630kr

Tröja - Ralph Lauren 1245kr

Jeans - Gina Tricot Molly 299kr

Väska och skor - H&M 300kr

Hatt - H&M 250kr

Halsduk - H&M 299kr

Läppstift - Nars 280kr

Mascara - Maybelline 100kr

Eyeliner - Lord & Berry 185kr

Parfym - Clean, warm cotton 330kr

XoXo

Tessan

Likes

Comments

Hej

Hej allesammans, idag är det måndag alltså en ny dag och en ny vecka fylld med många nya möjligheter. Jag har skola hela veckan fast på torsdag och fredag ska jag till Gävle. Jag ska dit med min farmor till min faster. Det kommer komma härliga bilder och inlägg därifrån.
Ska t bussen snart så ska börja göra mig iordning.


Xoxo

Tessan

Likes

Comments

Hej

Hejsan allihopa och välkomna till min blogg. Jag heter Tessan och är 15 år (16 nu i december ;). Jag ville bara presentera mig själv lite :) Så jag heter då alltså Tessan som jag nämnde är en väldigt blyg men ändå väldigt glad filur och älskar fashion och skönhet. Så på denna blogg kommer det finnas lite olika kategorier som ​Deep talk med Tessan, Ootd, Skola/Gymnasiet  ​och mycket mer. Det var allt för idag vi hörs morgon

​XOXO

​Tessan 

Likes

Comments