Mamma, Träning, Häst

I måndags var jag ute i stallet för lite pyssel och lättare longering av Dixie. Med tanke på att vi inte jobbat på 5v så skötte hon sig utmärkt! Det märks att hon har börjat gå med på lektioner på ridskolan och att Åsa rider henne i övrigt :) vilken skillnad!!
Traven är mycket mer avslappnad och det går att reglera hastigheten, även bärigheten I galoppen börjar komma, om än lite vingligt fortfarande. Men det kommer ge sig så småningom.

När jag trodde jag var klar i stallet för dagen blev jag inkastad som "ridlärare" för de två nybörjarna som är med på veckans ridläger. Två positiva tjejer med bra inställning och jag är imponerad över hur mjukt de höll tyglarna! Normalt sätt hänger de flesta nybörjare i tyglarna, dessa två vågade utan problem trava med långa tyglar och hade balansen i ben istället för händer!

Igår sedan var det besök hos BVC för att se hur lill-tjejen växer, hon följer kurvan perfekt 👌
Och eftersom det var bra väder, inte för varmt, så tog vi en promenad i Rismarken på kvällen. 4km har sällan känts så långt xD
Har en låång väg tillbaka till konditionen, men det är trotts allt bara 3v sen förlossningen så kan inte förvänta mig så mycket annat i dagsläget.

Men nu blir det stallet! Lite longering och sedan lektion :)

Likes

Comments

Mamma, Träning, Allmänt

6/6 föddes äntligen min dotter, 13 dagar över tiden.

Jag hade en normal graviditet, enkel och nästan lyxig. Kunde träna ordentligt fram till 6e månaden, sedan kunde jag fortsätta hålla igång fram tills jag gick in i 9e månaden. Då blev jag tung; vätskefyld och väldigt påverkad av värmen, allt blev jobbigt. Jag gick upp över 10kg sista 6veckorna av graviditeten och mådde väldigt dåligt psykiskt.

Väl inne på kvällen 5/6 började jag känna att det nog faktiskt gjorde lite ont i magen, vi åkte in till förlossningen och några timmar senare var dottern född. 54cm lång och 4,5kg tung.

Nu snart 3v efter förlossningen börjar jag känna mig som en människa igen, tränade för första gången igår! 20min styrkepass, ffa armar och ben, lite bål inkopplat i övningarna. Och det kändes bra, nu hoppas jag på att kunna hoppa upp på hästryggen i veckan som kommer!

Likes

Comments