bebis vill fortfarande stanna i magen :)

Det är nu väldigt länge sedan jag skrev och mycket har hänt....
Snart är det dags för vår nya lilla bebis och komma till världen, men vägen dit har inte hela tiden varit så lätt.. De senaste månaderna har blivit allt tuffare. Orken och smärtorna tar verkligen ut sin rätt.. Problemen med min gastrit blir bara värre för varje dag som går. Att man kräks av smärta och inte får sova på natten börjar verkligen kännas av.. fått prata med olika läkare men de olika medicinerna hjälper inte :(


men om man ska gå ännu längre tillbaka.

Bara den senaste veckorna har varit extremt tuffa. Till en början så vaknade jag upp en dag med smärta i ryggen. Tänkte att det säkert går över, jag hade nog bara sovit konstig. Alvedonen var slut där hemma, så tänkte att jag åker till jobb och köper med mej ett paket på hemvägen. När jag väl kom till jobb hade jag fortfarande ont, hörde med en kollega som tyvärr inte heller hade Alvedon. Jag tänkte att det går säkert över.. men det gjorde det tyvärr inte. det blev bara värre och jag kände mej rent spyfärdig av smärta. Tillslut fick jag gå in o lägga mej i personalrummet för att vila, bara för att ens kunna köra hem sedan. En annan kollega kom in med Alvedon till mej och jag är så tacksam att jag har så väldigt fina och omtänksamma kollegor som verkligen ställde upp och brydde sej på alla sätt!.

När jag väl kommit hem och fått vila hade smärtan fortfarande inte lagt sej, efter att ha pratat med 1177 ville de att jag skulle kontakta förlossningen och de vill ta in mej på kontroll. Allt var bra med bebis i magen och efter ett ultraljud visade det sej att det var min njure. Den vidgar sej under graviditeten och kan tydligen göra det olika mycket och nu hade den gjort det lite mer, och livmodern tryckte på vilket orsakade smärtan. Vila o Alvedon blev rekommenderat.. Efter ett par dagar blev det bättre men jag känner fortfarande av det emellanåt.

under lördagmorgon var jag riktigt orolig.. bebis i mage hade inte rört sig så mycket som vanligt. under nästan ett helt dygn. under fredagen kände jag inte av mycket, jag försökte tänka att den nog bara var trött och skulle känna av mer under kvällen då den brukar vara som livligast men nej det var inte mycket. o ingenting under natten. Känslan att något var fel försvann inte så efter att ha pratat med förlossningen under lördagmorron fick vi åka in och kolla upp så allt var bra, Det togs CTG och ultraljud och tack o lov var allt bra med bebisen. Den e liten men ligger fortfarande inom det normala. Men eftersom jag har väldiga problem med magkatarren och inte får sova på nätterna och det inte finns någon medicin som fungerar blev det bestämt att jag skulle få ett extra TUL och även ett läkarbesök ganska så snart., för en möjligen igångsättning. Måndagmorgon ringde läkaren mej och jag fick tid på onsdagen för både läkarbesök o TUL.

Tisdag morgon var jag övertygad om att vattnet hade gått. Vi fick tid under eftermiddagen för kontroll men enligt deras "tester" hade inte vattnet gått.. så vi fick åka hem igen,
Onsdag: vi kommer för o göra ett TUL o allt ser bra ut. Ska efteråt få träffa läkaren och tre timmar senare e vi äntligen klara. Tyvärr blev rekomendation dubbla doser omeprazol o gaviscon vid behov. Samt en hinnssvepning för ett litet försök att påskynda förlossningen. De ville inte sätta igång mej eftersom jag inte gått över BF datum än, och inte har några problem som kan vara farligt för mej eller bebisen. som tex preeklampsi som jag hade med Hampus. Ska på ny bedömning i nästa vecka om inte bebis har velat komma innan dess så får vi se vad som händer.


Just nu längtar jag så efter vårt andra lilla mirakel<3

Gillar

Kommentarer