Överge sin bästa vän.

Ibland måste man göra saker man inte vill. Saker som man aldrig trodde man skulle behöva göra. Saker som gör så fruktansvärt ont. Att stå inför beslutet att omplacera sin bästa vän är inte roligt.
Hur tar man sig tillbaka ? Hur kan man leva med sig själv ?

Tankarna bara går. Varje dag. Det går inte en minut utan att jag tänker på dig ice.


Denna sommaren förändrades allt. Mitt liv ser inte längre ut som det gjorde för två år sedan när jag köpte min andra hund. En rottweiler tik som heter ice. Det är förändringar som är till stor del personliga som jag inte vill gå in på. Men jag bor inte längre där jag bodde och livet ser inte alls likadant ut längre. Det var inget jag visste om för två år sedan men livet har Tuverr sina vändningar. Jag som många andra sitter ofta på blocket och bara kollar vad det finns för hundar ute och rynkar ofta på näsan till annonser där det står "måste omplacera min hund pga ändrade familje förhållanden" har alltid tyckt att man sviker sin hund. Har du tagit ansvar för ett liv så har du faktiskt gjort det. Fy för att omplacera bara för att man har "tröttnat" på hunden.
Men om man vänder på det. Du tar faktiskt ansvar för ett liv, det håller jag fast vid. Men det bästa för hunden är kanske inte alltid att den är kvar där den är. Utan att den får komma vidare i livet. Utvecklas till något mer. Man kan faktiskt inte alltid ge hunden de den behöver. Och för mig och vad jag tror många andra så är det en "stolthet" man måste släppa när man omplacerar en hund. Just för att man tycker som jag alltid tyckt. Har du en gång köpt en hund så kan du inte bara slänga bort den sen. Men det är verkligen inte bara att slänga bort hunden. Det är, i alla fall för mig, sjukt svårt och jobbigt. För det första är det en familje medlem som du ska lämna bort. Bara tanken på att säga hejdå och att ice inte längre skulle bo hos mig får tårarna att rinna. Men även vad folk ska tycka. Det är "stoltheten" jag pratade om. "Hon omplacera sin hund, klarar hon inte av den?" Nej. Jag klarar faktiskt inte av ice. Inte för att jag inte har kunskapen utan för att jag inte har tiden. Hur mycket ansvar tar jag för henne egentligen om jag har kvar henne fast hon får inte det hon behöver? När jag knappt bara kan ge henne hälften av allt hon faktiskt behöver längre? Det är inte att ta ansvar. Det är att vara självisk bara för att det är tungt i hjärtat att lämna bort henne. Men man får faktiskt ta och tänka på vad som är bäst för hunden. Och i mitt läge så är det bättre för henne att få komma till någon annan. Så för några veckor sedan omplacerade jag min rottweiler tik. Det var det svåraste beslutet jag tagit i mitt liv. Men det var det bästa för henne. Det är lätt att man blir självisk och har kvar en hund bara för att hjärtat säger så. Men sanningen är att hon har det mycket bättre hos någon annan. Någon som kan ge henne all den tid och energi hon faktiskt förtjänar. Jag och ice hade 2 jätte fina år tillsammans då båda utvecklades otroligt mycket av varandra. Hon lärde mig så sjukt mycket. Men nu känner jag att jag räcker inte längre till. Och det gör ont. Så fruktansvärt jävla ont. Och jag vågade först inte berätta för någon jag skämdes. Det är stoltheten igen. Jag har misslyckats. Jag är för dålig. Jag tar inte mitt ansvar. Och det kändes som att alla skulle se det så. Men nej. Folk förstår att det är för hundens bästa och dom som inte gör det är det bara och skita i för dom har inte kommit längre i livet än så.

Ibland måste man göra saker man verkligen inte vill. Saker som man aldrig trodde man hade behövt göra. Saker som tar emot. Men man måste släppa sin stolthet och sitt ego och tänka på vad som faktiskt är bäst för hunden. Det är inget fel på ice och det är inget fel på mig. Det är bara det att tillsammans kan vi inte "blomma ut" utan behöver nu gå skilda vägar för det blir bäst så.
Men min finaste tjej! Jag saknar dig. Saknar hur glad du blev när du skulle få mat. Eller när jag kom hem. Jag saknar hur söt du var när du skämdes för att du gjort något du visste att du inte fick. Och hur du trodde att du var lika liten som Nisse och alltid skulle sitta i knät. Eller sova i sängen och pussas tills jag blev arg på dig haha. Jag kommer alltid sakna dig hjärtat och jag ångrar inte en sekund av dom 2 åren jag fick tillsammans med dig! Visa nu din nya familj vilken going du är och villken potential du besitter ! Puss på nosen så ses vi någon dag ! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag skrev innan så åkte jag till Embla i morse och vi drog ner till stallet och tog en lång uteritt på kron ! Han fick riktigt back-träning hihi jobbigt men riktigt kul !!
Efter rid turen fixade vi allt runtomkring i stallet med mat å städning osv :) och nu sitter vi hemma hos Embla och ska snart äta vofflor 😍😍 nom nom !

Tack snälla Goa Embla att jag har dig som vän ❤️❤️

Lite Bilder från ridturen nedan ;)

Likes

Comments

Imorse övningskörde jag och pappa till Embla :D
Går faktiskt bra med körningen nu förutom att jag blir så förbannad på alla jävla idioter som ska ligga i röven ! Helt seriöst om det är en väldigt slingrig 70 väg och jag kör i 65 så får du fan ta å stå ut med det för jag vågar inte köra fortare än vad jag känner att jag klarar av ! Och jag har en skylt bak på som ni uppenbarligen tolkar som kör i röven och vid varje tillfälle sväng ut i mitten å sen tillbaka för att se om ni kan köra om ! Och det betyder heller inte tuta på mig när jag får kärring stop jag blir bara skit stressad och det tar ännu längre tid ! Utan skylten betyder håll avstånd och ha tålamod! De var ju faktiskt inte så längesen ni själva satt där! Och självklart kan jag svänga in och släppa förbi dig. Men inte om du ligger å trycker i röven på mig !!
Visa respekt för helvete det är inte alltid så lätt och det blir inte lättare om ni stressar mig.

Tack till alla som visar hänsyn och har tålamod samt håller avstånd ni gör de möjligt för mig att ta körkort ✌️✌️

Likes

Comments

Nu tar jag lov i nästan två veckor !! 😍😍
As gött 👍👍
Eftersom jag behöver ha med mig hundarnas alla grejer för att kunna träna så kom mamma upp och hämtade mig och även Annie för hon bor så nära hihi 😘
Har även städat mitt rum vilket var väl behövligt 😏
På väg hem åt vi på Ikea vilket var helt okej ;)
Och nu är jag med Viktor som äntligen blivit lite frisk 😍😍

Likes

Comments

Idag är de ju våffeldagen !!
Så jag Sara och Jimmie bestämde oss för att inviga Jimmies nya våfflegärn :D
Och på Ica hittade vi även Jonas som också hängde på 👍riktigt mys 😍

Likes

Comments

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor,
För jag kan inte ens stå när du inte ser på.
Men bara när du inte hör vågar jag säga så.
För älskling utan dig blir jag genomskinligt grå.

Likes

Comments

Då var det söndag ingen och varit upp och ner hela morgonen men de blev genast bättre då man kom till dingle och fick träffa alla goingar igen :D blev en sväng till pizzerian med Embla och Annie :D nu blir det Chilla en stund och sedan träna och förmodligen ut och springa :3
Haaaaadeeeee

Likes

Comments

Helt jävla sjukt hur någon kan styra ens liv.
Hur kan man tro att det ska bli bra om man tar ifrån en människa allt man har? Trycka ner en människa på botten tills den inte ens får luft.
Allt jag vill är att få kontroll. Styra mitt egna liv. Jag sköter mig ju? Gör precis som ni säger? Men nej nej de går inte. Vuxna "utbildade" människor kan sitta ena dagen och lova saker men andra dagen gör dom precis tvärt emot. Fyfan Asså så jävla trött på samhället.

Over and facking out.

Likes

Comments

Det ingår i våran utbildning att hålla i en idrotts lektion och idag var det min fina vän Malins tur och hon hade en lektion i boxning vilket var förvånansvärt roligt faktiskt ! 👍 bra sätt att få ut lite aggressioner på Hihi 😈😈
Idag har även Jag, Annie och vovvarna gått en ganska lagom runda på 8km 👍👍 sen fick Nisse ett bad av Annie 👌

Likes

Comments

Idag är det söndag vilket innebär tillbaka till dingle 😁
Vaknade till att Nisse hade spytt ner sin säng... Mys mys😘 Annie sov även hos mig och igår var vi i stan vilket var relativt kul haha :)
Sen blev det tåg till dingle och mysig promenad med gosis Malin och vovvarna och ice fick dra däck 😁bästa vovve som älskar att jobba ❤️❤️

Likes

Comments