Skolbänken kallar...

Personligt, Utbildning, Vardag

Måndag och första dagen tillbaka i skolan, rutinerna och vardagen efter jullov på nästan hela tre veckor. Skönt har det varit att få vara ledig och också att Kevin fick var ledig från dagen innan julafton till första januari. Under jullovet har vi gjort rätt så mycket även om det känns som om vi inte gjort annat än kollat på serier.

Vi har hunnit fira jul och nyår, blivit bjudna på julmat till Nagu, shoppat loss i Mylly och IKEA, fixat om i tamburen/hallen, umgåtts med mina kusinerna och lillebrorsan, kollat på kusinens handbollsmatch, hälsat på Stampe, och mycket mer.

Det känns nog riktigt skönt att skolan börjar igen och man kom tillbaka in i vardagen och får rutinerna tillbaka, istället för att sova bort förmiddagen och sitta uppe och uggla till långt efter midnatt. Jag måste nog erkänna att det var lite trögt att stiga upp då alarmet i telefonen ringde prick åtta, kvart över var jag uppe ur sängen. Började först klockan tio idag så hade gott om tid på mig att laga mig klar i lugn och ro, undvika stressen.

Förutom skola under dagen så skall jag under eftermiddagen och kvällen försöka ta det lugnt och försöka det bästa jag kan att gå och lägga mig i tid för imorgon börjar jag redan klockan åtta och då är det frågan om tidigt väckning redan klockan halv sju.

Jag sitter redan och räknar ner dagar tills jag får åka hem på torsdag eftermiddag. Borta bra, men hemma bäst! Tycker det är så jobbigt att i princip ha två hem, ett riktigt och ett lånehem typ, då alla nödvändiga och viktiga saker måste med och jag skulle helst packa med hela hemmet och Ninja. Å vårt hem är dessutom betydligt större än den lägenheten jag har här, hemma finns det mer att göra om vi säger så. Här spenderar jag min tid åt skolarbeten, blogga, läsa bloggar, kolla på film och serier, sova. Jag tycker jag inte riktigt gör något vettigt här som jag istället skulle kunna göra hemma där jag bl.a. skulle kunna byka kläder, städa, fixa i lägenheten, osv.

18 skoldagar kvar efter idag och sedan är det praktik, yrkesprov och sportlov som gäller i hela åtta veckor som spenderas på min hemadress. Jag är riktigt taggad! Jag kommer att göra min praktik på ett helt nytt och främmande daghem för mig och mitt sista yrkesprov. Gjorde inget yrkesprov på förra praktiken så det kommer att vara nästan ett år i mellan det yrkesprov som skall göras och det jag senast gjorde strax innan sommarlovet 2016.

Det här blev ett väldigt blandat inlägg med en klick av vardagslivet, jullovet i ett nötskal, tankar om att bo hemifrån och kommande praktiken. Meningen var att det bara skulle bli ett vardagsinlägg om att vara tillbaka i skolan, så blev inte fallet denna gång.

Gillar

Kommentarer