Bland Kolmårdens delfiner, lejon och Bamse strålar vi

Igår var det äntligen dags för det efterlängtade eventet på Kolmården. Parken har funnits i 51 år och lockade närmare 720 000 gäster förra året, med all rätt för här finns allt för den djurintresserade men också för de som vill ha lite pirr i magen och för dem som älskar Bamse.

Här är vi med Skalman och Bamse

Innan eventet startade kl 11:00 passade vi på att beundra parkens vackraste djur, snöleoparden. Barnen är överförtjusta i dessa vackra varelser. Ett par varv i alldeles lagom pirriga Delfinexpressen hanns också med innan vi samlades tillsammans med de övriga bloggarna i Lagunen.

Redan igår kväll på Scandic träffade vi familjen Skoog med mamma Sandra som bloggar på ettlivvidhavet och våra familjer klickade direkt. Barnen och vi strålade ikapp med våra nyfunna vänner hela dagen lång.

Marknadschefen Mattias Zingmark och PR-chefen Helena Axelsson stod för dagens event och berättade om parkens utveckling och arbete för en hållbar värld och bevarande av utrotningshotade arter. Tålmodiga delfinskötare fanns tillgängliga och svarade på barnens tusen och en frågor om de förtjusande delfinerna. Bortskämda blev vi också med god fika och fina goodiebags till alla barn. Mitt i allt kom också Bamse och Skalman och kramade om alla överlyckliga barn.

Delfinshowen Life är något som vi verkligen ville se och vi fick lyxen att få VIP-platser till showen. Lite oturligt så strulade tekniken så vi fick istället en intressant och informativ visning av delfinerna och hur de tränas. Klockan 14:00 fungerade tekniken igen och vi kunde njuta av den fantastiska showen. Barnen pratade om den hela vägen hem både för att den var så häftig men också för att den berörde oss så starkt. Budskapet i showen går inte att missa - det är vi människor som är delfinernas och djurvärldens största hot med all vår miljöförstöring och vårt leverne och vi pratade länge på vägen hem om vad vi kan göra för att försöka bidra till en bättre miljö.

Näst efter delfinerna så var det safarin som vi ville testa. 2007 när vi var på Kolmården körde man bil på safarin och jag minns att det var sådär och Björn var mest stressad över att hålla jämn snigelfart med övriga bilar. Sedan några år tillbaka är bilsafarin överkryssad och nu åker alla i gondoler över dessa hägn istället. Med guidning i varje enskild gondol och en noga uttänkt bana så var detta en upplevelse som hela familjen gjorde stora tummar upp för.

Ska man hinna med allt på Kolmården så är två dagar optimalt. Vi hade bara en denna gång och därför valde vi ut vad vi ville gå på. Vi fick helt enkelt denna gång hoppa över vissa delar och vid nästa besök är det bl.a. Tiger World som jag skulle vilja lägga mer tid vi. Nu gick vi igenom lite snabbt. Så klart tog vi "The tough way" och alla drog vi på andan när vi såg tigrarna! Wow så stora de är!

Jag hade redan innan bestämt mig för att åka berg- och dalbanan Wildfire men som ni säkert vet så öppnar den inte förrän om några dagar så det får bli nästa gång. Jag tog en bild på Wildfire när vi satt i Gondolen och den är rejäl om man säger så. För mig som älskar berg- och dalbanor så hade denna varit en rejäl och häftig utmaning.


Ett lika hastigt besök fick dessa roliga krabater och nästa gång då blir det storbesök i Apariumet, då ska vi dit. Nu var siktet istället inställt på....

...Bamses värld!

Visste du att Bamse faktiskt bor här på Kolmården och alla hans vänner också för den delen. Det är en magnifik värld som Kolmården har byggt upp och här finns allt från Bamses hus till Lille Skutts morötter och flera olika åkattraktioner som passar barn i alla åldrar. Nytt för i år var Skalmans överraskning; Skalmans ballonger.

Och barnen åkte och åkte och åkte och log och skrattade - precis som det ska vara en riktigt härlig semesterdag!

När klockan visade 17:45 och med en kvart kvar till stängningsdags så var det med något motvilliga ben som vi gick mot utgången. På Kolmården vill man stanna länge!

Tusen tack Kolmårdens djurpark för en fantastisk dag! Vi ses snart igen.

Kram Familljen Engqvist

#Bloggevent #Kolmården #Kolmårdensdjurpark #Wildfire #Safari #bamsesvärld#Skalmansballonger

Kram Terese
Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Men ohhhh så mysigt, så härligt, så många fina familjebilder
nouw.com/sweetwords