Hundra timmars rehab

En timme om dagen i hundra dagar.. Det är min tanke angående rehab eller rättare sagt, jag ger mig själv chansen att leka helt och hållet från min skada.. För att göra en lång historia kort så spelade jag padel för en månad sen, skulle springa snett bakåt och ta emot en boll och trampar galet, så pass att foten viker sig under mig och jag hör att det knakar till i hela foten. Smärtan satt i under kvällen och natten så efter en föreläsning med foten i högläge tog jag mig ner till sjukhuset för att röntga. Inget av och jag körde på, vilade några dagar. Åkte till skolan och körde med tejpad fot samt skydd och var tillbaka på benen igen efter två veckor, sprang interveller efter 14 dagar och dem gick kanon och kände att jag ytterligare en vecka senare var redo för ett långpass. Ville knata i en hel mil och började med att springa igenom innerstan, inte det jämnaste och bästa underlaget, men det kändes bra och jag hade ett bra flås!! MEN varför ska allt börja flyta på när inget annat gjort det under 2020?
Så efter 4 kilometer är jag påväg upp i skolan strax efter sjukhuset, trampar på upp för en kort backe och hamnar i en sluttning och hela foten, nej benet, det känns som att hela kroppen viker sig och smärtan är ett faktum. Med tårar i ögonen riinger jag mamma som skulle möte upp mig om en timme och berättar att jag måste halta mig till sjukhuset och kolla foten igen denna gång tvekade jag först då jag hyffsat snabbt kunde komma på fötter och ändå stödja på foten, men storleken d.v.s svullnaden av foten blev bara större och större och större.

Inget var av denna gång heller.. Men svullnaden blev inte bättre och boten, på utsidan, insidan, hälsenan, upp i benet ner på tårna. Ja hela foten började bli blå och det gjorde betydligt ondare denna gång. Vi ska tillägga att jag om exakt en vecka skulle till skolan och denna vecka är det fullt fokus på det fysiska och examinationer i både tekniker och batong...
Så jag bokade in mig hos sjukgymnasten för att få råd om hur jag skulle gå vidare, snabbt kom vi fram till att något inte stod rätt till i foten och han misstänkte en skada på muskeln. Så efter ytterligare en vända på akuten fick jag tid på ultraljud för att kunna se ledband, ligament m.m. Och ja, en rejäl stukning har det allt varit för två ligament / ledband har brutit och helt enkelt gått av i foten..

Har bestämt mig för att verkligen bygga upp foten igen, i stabilitet och styrka. Så hela hundra timmar ska jag nöta på cykeln innan jag börjar springa igen. Ett mål i sig att hålla mig till det och inte gå för fort fram. Men jag tror också att min kropp kommer tacka mig och risken att halka och skada mig igen blir ju betydligt mindre.

Dagens träning blev 60 minuter cykel, ca 2,5 mil och sen 15 minuters styrka, rehab och rörlighet i axelleden (bra inför morgondagens examination).

Hoppas ni mår bra, håller er pigga & friska!

Gillar

Kommentarer