Gröt i världsklass (enligt mig).

Helt klart den bästa gröten jag gjort hemma. Visst finns det bättre varianter som ätits på café, åh började tänka på Café Amalias snickersgröt. Alltså den är to die for! Så är ni på öjn råder jag er starkt att ta en frukost eller lunch där och beställa gröten!!

Men nu till min enkla och goda gröt, kan börja med att berätta att jag avskytt gröt i alla år. Alltså kämpas med att kunna få i mig det och verkligen velat kunna äta det då det är så perfekt med energi, enkelt att göra och tömmer inte plånboken haha.
Jag har innan inte haft något till gröten i forma va mjölk eller kvarg vilket nu blivit en favorit! Sååå jag delar med mig av denna goa tallrik nedan.

Du behöver:
Havregryn
Mandelmjölk
Banan
Jordnöttsmör
Blåbär
Vaniljkvarg

Gör såghär:
Jag börjar med att mosa bananen, sen tillsätter jag 1 dl havregryn och 1 dl mandelmjölk. Blandar ihop det och kör i micron (eller kokar i kastrull) ca 1-2 min.
100 gram blåbär, 100 gram vaniljkvarg och en matsked jordnöttsmör.
Det går såklart att skiva bananen som jag gjorde här, glömde faktiskt bort det och insåg mitt misstag när jag vände mig om för att ta fram jordnötssmör och såg det böjda guldet. Fördelen med att ha bananen är att den ger en naturlig sötma och därför behövs inte sylt, honung eller något annat. Här får jag i mig ca, 20 g protein, 60 g kolhydrater och 14 g fett.
Det blev även två smörgåsar med smör och grillad kyckling på, behövdes innan träning!!

  • Mat

Gillar

Kommentarer