Hej!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Men jag har haft fullt upp med skolan, kompisar och familjen. Jag har haft så mycket plugg att jag har fått sömnbrist och ont i huvudet hela tiden. Dock kan de bero på att jag ej använder glasögonen som jag borde göra hehe.

Om 2h är det en ny vecka och nya möjligheter men det är även min födelsedag!!! jag fyller 19 år!! Enligt min kompis Lisa så blir jag gammal.... well om man ska inse fakta så är det egentligen hon som e liten, 18 åringen;).

Jag vet inte hur jag känner inför att bli 19. De är både positivt och negativt då jag blir äldre och äldre ju mer tiden går och desto mer ansvar, men det är även skönt för då har jag kortare till vuxen livet och att flytta hemifrån. Sorry mamma jag älskar dig men min personliga space kommer snart, jag önskar ibland att man kunde gå tillbaka i tiden då man var liten och fortfarande lekte med Bratz och Barbie, det var tider då, utan bekymmer och oro utan man lekte på som att ingenting händer och varje dag är som en lek, turn back time please.

Jag ser så sjukt fram emot denna vecka som kommer, jag fyller år, träningar, kompisar och sedan blir det ESTLAND, jag åker dit med 3 andra från min skola och med människor från Finland, Lettland och andra människor från Sverige för att sälja våran produkt inom UF (ungt företagande). Vi får hoppas det går som vi har tänkt oss!

Isfallal så är det 1h och 55 minuter kvar tills det är 00:00. Och jag blir 19. så jag vill passa på och tacka alla som har varit delaktig i mitt liv och som fortfarande ställer upp och älskar mig för den jag är, ni är guld värda!

Grattis på födelsedagen Terese och alla ni andra som fyller år den 5 februari!!! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjenixen!

Nu har skolan börjat igen och det menas med att man börjar få tillbaka sina rutiner, iallafall att det är det man satsar och syftar på. Idag var inte alls en sån rolig och härlig dag som jag hade hoppats på utan det började med att jag inte sov någonting på hela natten och sedan skulle jag upp halv 5 för att locka min kompis Josefines hår som tog ungefär 40 minuter.

Hela natten satt vi i soffan, pratade, diskuterade, kollade på film, och vi gick igenom gamla konton på sociala medier som var flera år gamla. Det värsta av allt i natt var att min underbara vän Josefine ville kolla på ett Glee avsnitt då Cory Monteith ( han som spelar Finn Hudson) dog och att alla hans vänner och lärare skulle hedra honom igenom att alla skulle dedikera en varsin låt som beskrev eller som hade hänt honom under deras skolgång och vänskap. Självklart så började jag gråta det första jag gjorde eftersom jag är en väldigt blödig person. Jag gråter åt allting, även lyckliga slut...

Vid 11 tiden idag så åkte jag hem från skolan för att jag inte mådde något bra, men troligtvis var det sömnbristen som pratade men så fort jag kom hem så somna jag och vaknade inte förens mamma väckte mig runt 15:00 och eftersom jag har svårt och somna på kvällarna så fick jag inte sova något mer för att riskera min nattsömn.

Så denna tisdagen var ingenting som jag hade tänkt mig, men vissa dagar är så, att man får mer eller mindre gjort utan man får helt enkelt ta dagen som den kommer och försöka göra den så positiv som möjligt.

Think happy thoughts and you will fly - Peter Pan.

Likes

Comments

Tjenixen!

Idag är det första lördagen på det nya året, det vill säga första lördagen i januari 2018. Jag har upplevt 18 snart 19 år och mer år ska det bli. Tiden går så fort att man ibland inte ens hinner med. Om några dagar så börjar skolan igen, det ska faktiskt bli skönt då man får återgå till sina rutiner men dock så har mina rutiner ändrats lite inför det kommande året.

Jag har gjort nyårslöften som jag själv vet att jag kommer få problem med att hålla för jag är nog världens sockerråtta, jag älskar godis men som alla vet så är godis inte bra för kroppen. Många säger att man kan äta godis på lördagar men för mig så ska det ta slut. Jag har börjat insett vad godis och andra sötsaker gör mot ens kropp och vill därför ändra mig så att min kropp påverkas positivt, det vill säga att jag ska börja äta nyttigare och försöka sluta äta godsaker, speciellt chips och godis. Jag vet själv att det kanske kommer bli lite slag i magen eller tillbakasteg men det är normalt att man faller tillbaka, tur är så har jag min fantastiska familj och mina vänner som ställer upp och hjälper mig på vägen och får mig att hamna på rätt bana igen. I min släkt så vissa diabetes, det är en sjukdom som betyder att det socker man har i kroppen blir förhöjt och då kan man må väldigt dåligt och bör ta insulin. Jag är rädd att jag själv ska få den sjukdomen för jag är livrädd för sprutor och nålar, det är dock inte alla lägen som man lär ta nålar och sprutor inom sjukdomen men ni förstår nog min poäng. Det är just därför som jag vill förändra mig själv, jag vill leva mitt liv till fullo och det ska jag ta allvar. Jag ska ta min kropp på allvar.

Idag så var jag hos min mormor och morfar för Jörgen som är mammas särbo skulle fixa något åt morfar tror jag, jag har väldigt bra relation med min mormor och morfar och trivs väldigt bra i deras närvaro. Min moster och hennes man Björn dök upp med deras hund Pixie som jag sedan gick ut och tog en fin bild på. Jag vet inte hur länge vi stannade i Älvkarleby där dom bor för att sedan åka till Coop för att handla lite grejer till maten vi senare skulle äta. Det vart potatis och kött, supergott! Idag har varit en allmän mysig och umgås dag då vi inte har gjort något speciellt, tagit det lugnt, slappat och ätit god mat för att sedan gå in på mitt rum och kolla på filmen Titanic som tyvärr inte ville fungera på min dator så det fick bli Once Upon A Time på Netflix.

Att denna dag bara vart en slappdag var nog det jag mest behövde, bara slappna av, vara med nära och kära och verkligen känna att här tillhör jag, att jag har hittat en plats jag verkligen trivs på och med människor runt omkring mig. Tanken att jag skulle förlora denna plats och människor är skrämmande, men så ska man ju inte tänka, man ska hellre ta vara på tiden man har med dom man älskar och göra varje minut älskvärd och värdefullt. Det är det livet handlar om, Räkna alla minuter som värdefulla.

kramLikes

Comments


Fyrverkerier används en gång per år då det är nyår. Det är en tradition bland det svenska folket att man skjuter upp fyrverkerier under tolvslaget. Visst det är vackert och fint att se dom skjutas upp och att himlen täcks av olika färger. Vi människor tycker det är kul att fira in det nya året igenom att sända upp höga raketer som tillslut ger ifrån sig höga ljud. Det är inte lika kul för djuren. Vissa djur blir så rädda att dom avlider.

Jag har en katt som är livrädd för ljud, det blir inte bättre av att man skickar iväg höga ljud raketer som gör så att smäller. Visst det är bara en gång per år, men vad händer om djuret dör? Är det värt då att skjuta upp raketen en gång?

Jag tycker att det är fint med raketer på nyår men om människorna bara kunde tänka till lite mer, se vad det skadar och vad som händer, Jag säger inte att alla lär lägga ner med att skjuta upp raketer men om du bara ska jävlas med dina fyrverkerier för du tycker det är kul att förstöra, njuter av att se andras lidande så ber jag dig att sluta. Vi alla har ett liv och det skiller sig inte från djuren.

Om du nu vill skjuta på nyår, kan du se till då att du bara skjuter vid tolvslaget och inte före, det finns faktiskt både människor och djur som är livrädda för fyrverkerier. Tänk efter vad du gör som människa och tänk efter vad dina handlingar säger och gör. Tänk på alla konsekvenser och tänk på alla djur som finns där ute men även alla människor som är livrädda för fyrverkerier.

Det är vad du själv gör som påverkar.

Tjenixen!

Likes

Comments

Hej!

Har ni märkt att det redan har gått tre dagar sen det nya året har börjat? Och redan om några dagar så är jullovet slut och den nya terminen i skolan börjar. Under 2017 så var det mycket som hände som gjorde att jag ändrade på mig som person och som har fått mig att växa personligen. Under året så har jag lärt mig extremt mycket och bestämt mig för att låta dom här ändringarna komma och se om det blir något positivt av dem.

Jag heter Terese Edorsson och jag är en 18 åring som tror på att följa sina drömmar och göra så dom går i uppfyllelse för vad är man utan sina drömmar? Jag går iallafall andra året på Thorén Business school med inriktningen handel och administration.

Det ni kommer läsa på bloggen är som de flesta som bloggar, alltså det som sker i mitt liv men samtidigt som det kan komma lite mer seriösa inlägg. Men ni kommer helt få en blandning av allt som händer i mitt liv och i världen men även lite mer smarriga inlägg

Jag har mål som jag personligen vill uppnå och det kan jagg bara uppnå igenom att hålla mig positiv och tänka att jag kommer lyckas så om du vill följa med mig på vägen och läsa vad som händer i mitt liv så får du gärna göra det!

Vad är dina personliga mål?

Hoppas du har haft ett smarrigt 2017 och att du får ett ännu smarrigare 2018

Tjenixen!

Likes

Comments