V.41

Avklarade veckor:

Jag är inne i vecka 41 (40+5) och har därmed passerat beräknat förlossningsdatum. Det känns okej, jag trodde inte jag skulle föda just på den dagen men trodde inte heller jag skulle gå över mer än 6 dagar. Så vi får väl se om en lite tjej tittar ut idag, om min känsla ska vara rätt.

Cravings:

Jag har inte haft cravings på hela graviditeten, däremot kan jag känna mig sugen på olika saker. Jag äter många små portioner flera gånger per dag så då blir det mycket smörgåsar, gröt, fil & flingor, mango med mera. Sen äter vi riktigt mat till middag och sen vill jag ha fika till kvällen. Ibland vaknar jag på natten av att jag är hungrig, ibland kan jag hålla mig till frukost men ibland går jag upp och tar något litet.

Sömn:

Just nu är jag inne i en period (har säkerligen att göra med att bebisen är så stor nu) att jag går upp och kissar 6-7 ggr per natt. Det känns som jag inte riktigt kan få ut allt så det känns som jag är superkissnödig hela tiden. Därmed vaknar jag mycket om nätterna och ligger och vrider och vänder mig. Men i och med att jag är ledig om dagarna kan jag ju sova länge, så RING inte innan 11. Det finns en stor risk att denna sömntuta inte gått upp än då.

Mående:

Jag har verkligen varit lyckligt lottad med att ha mått så bra under precis hela graviditeten. Kanske är det mitt positiva tänkande eller så är det något annat haha. Jag har självklart ont vissa dagar, dagar då jag inte känner mig 100% men det är inget som påverkat mig så. Jag har ont i ryggen och så pga att jag inte är van att bära så här tungt hela tiden, har mensvärkkänsla konstant och kan känna mig mycket illa till mods ibland. A & O är att man ska vila och känna sig trygg så jag försöker hålla mig kring hemmet. Åker jag iväg så känner jag mig stressad, det kan till och med bli så bara jag går ner till centrumet.

Vikt och kropp:

Nu har jag gått upp ca 16 kilo (min idealuppgång är 22kilo om man ska lita på appen) så än så länge verkar allt vara som det ska. Jag ser dock inte så mycket skillnad förutom på just magen. Tycker att jag de senaste veckorna fått lite mer i ansiktet, svullna läppar med mera. Jag är dock inte orolig över hur min kropp förändras, jag har aldrig varit en sådan person som stirrat mig blind på vågen eller räknat kalorier. Jag ser ut som jag gör. Jag vet att jag så småningom kommer se någorlunda ut som mig igen! Eller vem vet, det kanske blir en ny Terese efter detta som jag är precis lika nöjd med.

Övrigt:

Familj, släkt och vänner är så nyfikna när bebisen kommer eller om hon kommit. Är lite stressigt att göra de "besvikna" varje gång. Hon verkar trivas i magen och så länge hon mår bra så kan jag vänta. Ut kommer hon tillslut!Gillar

Kommentarer