Jullov. Ett bra ord. Ett ännu bättre fenomen. Att äntligen kunna släppa stressen och prestationsångesten i skolan och slappna av, att ta det lugnt och verkligen ta sig tid att vila...

Eller inte. Trots att staden varit förvånansvärt lugn och inte riktigt velat känna av julhetsen har jag själv irrat omkring på drottninggatan, fridhemsplan och nu senast Mall of Scandinavia i jakt på julklappar till nära och kära. Är det något jag saknar från min barndom är det att kunna ge en teckning (ihoprullad och förseglad med gummisnodd), utan att någon tyckte det var konstigt - alla skulle bara skratta och tycka det var gulligt, sedan slänga den vid första bästa tillfälle. Nu finns massor av krav eftersom man är vuxen att fixa en bra, personlig, överraskande julklapp som dessutom man ska ha råd med. Aja, det gick iaf, nu kan jag koppla av liite mer och ladda upp inför nyårsafton :D

Det var ett tag sen jag skrev här, vet inte riktigt varför, har svårt att komma ihåg att uppdatera? JAG LEVER IALLAFALL SÅ NI VET OM NI UNDRADE JAG VET ATT NI BLIR OROLIGA NÄR NI INTE FÅR REDA PÅ ALLA DETALJER I MITT LIV.
(Har haft flera bloggar innan denna men alla dessa har begravs av tidens sand - jag ska försöka bättra mig :P)

Innan Jullovet började hade vi ett genomdrag(?!) av akt 1 från vår slutproduktion! Våra lärare har aldrig tidigare provat detta, då alla får så kort tid på sig att repetera in allt material och då gruppen inte hunnit bearbeta alla scener än - så man kan minst sagt säga att vi alla var GANSKA NERVÖSA.
Genomdraget gick dock OTROLIGT FETT AWESOME så vi gick därifrån glada och stolta och firade hela klassen vår sista Mini-jul som SC13A 💔

Besök gärna slutproduktionens officiella hemsida;
www.badgirlsthemusical.se

Här kommer lite bilder från genomdraget:
(Foto: An Butkhot)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lyssnar på "Magic to do"

Veckan lider mot sitt slut och det känns både i kropp och sinne - the trötthet is real!

Att repa musikal må vara slitsamt, men att göra det och dessutom koreografera material i samband med gymnasiearbetet, gå i skolan och göra läxor/prov/inlämningar som vanliga dödliga gör OCH samtidigt förbereda sig för kommande intagningsprov och auditions till högskolor, kurser och folkisar i vår - DET är en utmaning som heter duga. Har inte dansat utanför skolan på snart 7veckor p.g.a. sjukdom och penicillin-kur (som nu lyckligtvis är över) och är med andra ord aningens ringrostig i både kropp och hals. Menmen, vad ska man göra? Finns inte mycket mer än att göra det bästa man kan efter de förutsättningar man har här och nu.

Har idag stått på Gymnasiemässan hela dagen och värvat 00or till musikal-inriktningen på scengymnasiet, och det har gått mycket bra! (övertygade många som tänkt söka musik/teater haha) Men det är ju himla jobbigt att stå och svara på frågor samtidigt som man ska vara trevlig och glad i fem timmar...

Vi fortsätter att flitigt arbeta med musikalen, och igår lärde jag, Madde och Linda ut början på vår koreografi till numret A-list, som kommer bli fantastiskt kul att fortsätta arbeta med! Vi har även bestämt att vi ska hinna köra igenom musikalens första akt innan jul, samt kunna alla repliker i akt 1 efter jullovet. Det låter som mycket tid, men jag själv har svårt att lära in text så jag kommer behöva ligga i ordentligt!

Tur att mitt manus bor i min väska nuförtiden ;)

// T


Likes

Comments

Hello everyhopa! Ännu en tråkig torsdag utan estetiska ämnen, fylld av analyserande, reflekterande och lösande av onödiga uppgifter om kvävets kretslopp och renässansens uppkomst, MEN i skolans novembermörker lyser ändå hoppets stjärna starkt igenom den dunkla och täta dimman - slutproduktionen 2016, musikalen BAD GIRLS!

Musikalen BAD GIRLS handlar om den statliga kvinnoanstalten Larkhall, en mörk och dyster plats där kvinnliga brottslingar diskrimineras av deras fångvårdare genom skeva maktstrukturer och korruption. Mitt i misären kommer Helen Stewart, en idealistisk och genuint rättvis ny avdelningschef med avsikt att behandla fångarna med värdighet och respekt, som vänder fängelset uppochner, alltsammans som den nya internen Rachel Hicks tas under den sluge Jim Fenners vingar, men är han verkligen en så ädel man han påstås vara?

I detta fängelse följer vi starka kvinnor när de kämpar för rättvisa och frihet i en värld av mäktiga och inflytelserika män som behandlar dem som samhällets bottenskrap. Kommer rättvisan segra, eller kommer verklighetens ondska?

Man kan säga att jag är någorlunda sugen på att sätta tänderna i denna produktion, och manuset har studerats i detalj under hela veckans gång. Imorgon börjar arbetet på riktigt, då vi ska sätta ihop numret "Dé é så dé é" (That's the way it is) med sång, koreografi och skådespeleri med våra fantastiska lärare; Kicki, Jonas och Stein, och jag lägger mig nu förväntansfull på morgondagen!

Sov gott!

// T


Likes

Comments

Denna blogg har jag skapat i första hand åt mig själv, som en plats där jag får och kan skriva av mig om diverse saker, en frizon att rensa mina tankar och dela med mig av mina åsikter. Jag tänker i första hand inte skriva om politik, religiösa åskådningar eller världsliga konflikter, men alla forum kan komma att tänja på gränser och material. ;P Denna blogg är dedikerad till mig själv, och därför också mina intressen, huvudsakligen musik, musikaler, artisteri och "showbizz". Här kommer jag delge min vardag och hur mitt liv ser ut, bra som dåligt, och du som läsare är välkommen att läsa och ta del av det jag delar om du känner för det, och jag hoppas att (om du väljer att läsa) du tycker att det är någorlunda givande - vare sig om de ger dig inspiration eller ett gott skratt!

Hej! Mitt namn är Teodor och jag är 18 år gammal. Jag bor tillsammans med mina två familjer (skilsmässobarn) i Sveriges huvudstad; i Årstadal med min pappa och på Torsplan med min mamma. Jag går det tredje och sista året på Scengymnasiets estetiska program inriktning Artist/Musikal. Jag älskar att stå på scen, sjunga och dansa samt spela teater - allra helst samtidigt i en musikal.

Vad är musikal? De flesta man frågar säger någonting i stil med "Öh, typ Grease, va?" eller "Den där dåliga filmen om franska revolutionen där dom bara sjöng och inte snacka nånting?". Jag klandrar dem inte, Sverige har ingen stor musikal-kultur i samma utsträckning som Storbritannien eller USA (Londons "West End" och New Yorks "Broadway" är kända för att husa världens mest kända musikal-scener) och det förvånar mig därför inte att många i Sverige inte har så stor koll på begreppet. Men vad är då musikal egentligen?

"Termen musikal kan sägas stå för en dramaform med sång i populär stil som bärande element, ofta också i kombination med dans och talad dialog, oftare melodramatisk eller komisk än tragisk. Den är nära besläktad med opera, operett och vissa former av kabaré och revy. I skriven form består en musikal av dels ett partitur, med noter till sånger, danser och bakgrundsmusik samt stickrepliker; dels ett manus, med repliker, scenanvisningar, sångtexter och sammanfattningar av danssekvenser." - Wikipedia (Bästa källan någonsin)

Musikal är enligt mig en form av föreställning som utgörs av en blandning av sång, dans och teater - det som kännetecknar musikaler är alltså att historiens handling förs vidare av sång och dans utöver repliker. Personer som utövar denna estetik kallas musikalartister, multikonstnärer som (till skillnad från många i modern musikindustri) måste kunna sjunga, dansa och skådespela samtidigt, live och framför publik - flera föreställningar per kväll och flera kvällar i veckan. Arbetet är slitsamt och tröttsamt men ack så underbart som allt konstnärligt och kreativt är, och att uppleva, se och ta del av en musikalföreställning är för mig något av det bästa jag vet. För många är uttrycket musikal konstigt att förstå eller begripa; en skådespelare som vill få något sagt, så hen sjunger det? Absurt! Ett dans-nummer i mitten av en sång? Löjligt. varför gör man det då? Och varför vill folk se denna galenskap? FÖR ATT DET ÄR UNDERHÅLLANDE.

Hoppas vi ses framöver!

// T

Likes

Comments