Planeten Svensson

Måste skriva ett eget inlägg om dagens HAB besök. Vi går ju en utbildning som heter "Vardag i familjen" där vi får chansen att träffa andra föräldrar i samma sits (dvs föräldrar till npf barn). Det är uppstyrt av specialpedagog och arbetsterapeut, men vi pratar om allt möjligt, så som sovbekymmer, matbekymmer, konflikter, skolproblem m.m.

Idag skulle vi prata om föräldraorken (den där superkrafter ORK, som man inte vet hur länge den finns kvar). Tyvärr missade jag ju en del så BUP läkaren ringde, men hann ändå höra många tips, trix, idéer, problem m.m. Men en sak som jag verkligen fastnade för och tog med mig var pratet om en "Svensson planet" där vi npf familjer inte passade in, utan vi mår bättre om vi flyttar till en annan planet där vi npf familjer är dom normala. Det lät så jäkla bra. Man får bo på en planet för alla har samma problem och liv som oss, där alla förstår kampen om att få håret borstat eller att få med barnet på släktkalas tex. Men det jag kände var sorg, jag är så icke redo för den flytten. Jag vill inte lämna Svensson planeten, jag är inte klar med den. Jag kan inte acceptera att jag aldrig ska passa in där... Jag vill fortfarande ha ett svenssonliv med alla fyra runt middagsbordet, alla fyra på en bra bio eller på promenad med hunden.

Jag är ju född att passa in på Svensson planeten, jag har varit social, glad, utåtriktad, påhittig och full av reslust. Men sen blev jag helt plötsligt mamma i en npf familj och då måste jag välja bort allt det där? Vi kommer aldrig sitta alla fyra och äta kvällsmat ihop, vi kommer aldrig gå på bio tillsammans eller ens åka buss ihop. Vi kommer inte vara i stora sociala sammanhang eller resa jorden runt och upptäcka nya främmande platser... Det gör rätt ont i hjärtat faktiskt att inse det. Men det är nog väldigt nyttigt att förstå det och ett första steg i min acceptans att flytten till den andra planeten (npf planeten) är nödvändig.

Vet inte hur mycket man förstår av mitt svamlande, men jag tyckte det var en riktig aha-upplevelse, vilket jag tackar för. Nu ska jag bara lära mig att acceptera hur vi lever och kommer att leva 💕

För så är det ju, som den super mom jag är ;) så gör jag allt för mina barn och min familj💙

Hade ingen bild på våran planet, så fick bli på Ludde som definitivt accepterat vår värld 💕

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229