Heja BUP

Idag har jag jobbat hemifrån hela dagen, lämnat och hämtat Milton som har haft en rätt bra dag på skolan, har varit med Malva till skolan (trots att vi inte kunde säga att vi hade gjort så mycket utav veckans uppgifter då vi inte är vakna samtidigt på dygnet). Men all geografi var gjord i alla fall, förutom att titta på filmen. Däremot är det nog fortfarande lite för mycket krav med läxförhör hemma m.m. Malva har svårt att ta till sig sånt, hon blir bara förbannad på mig och får ångest över att hon inte är lika bra som dom bästa i klassen typ….Men, men, vi kämpar på.

Jag missade ett samtal precis när jag skulle hämta Milton, tror det var FK som ringde. Kan ha varit för att boka upp en tid för samtal om det nya vårdbidraget, så känns rätt bittert att jag missade det och att dom inte ringde upp igen.

Nån som ringde upp var BUP. Jag mailade nämligen dom för nån vecka sen och frågade hur det blir med Malva och hennes mående. Känns lite som om vi är bortglömda igen… Så idag ringde en läkare upp och frågade lite om situationen vad gäller, mat, sömn, aktivitet, mående m.m. Hon blev på riktigt orolig…så nu hoppas jag att det händer nåt. Jag fick VAB 100% i 2 månader direkt (ska bara ta det med jobbet också), flytande melatonin (hoppas vi får i henne det), ska få läkartid för att komma vidare med Malvas mående (läkaren ville se hur hon mår i kroppen, ev prover m.m.), ingen medicin mot ångest just nu för om Malva är för undernärd så kommer inte kroppen att ta emot medicinen som den ska. Så planen är att jag ska vara hemma med Malva hela dagarna, se till att hon håller sig vaken så länge som möjligt på dagtid (för att kunna vända tillbaka dygnet), börja ge henne melatonin (så hon inte vänder på dygnet igen), se till att hon äter när hon väl är vaken (för nu är ju hon vaken när vi sover och sover när vi är vakna och hemma…så hon får inte i sig så mycket mer än frysta rostmackor då hon inte fixar mat/mellis själv). Sen skulle det fokuseras mest på sömn, mat och mående…skoluppgifterna fick komma allt eftersom tyckte läkaren (vilket jag håller med om, men förstår ju även att skolan tycker att hon inte ska komma efter). Det ”roliga” var att läkaren frågade om jag hade vårdbidrag och jag svarade nej, vi har inte fått det behandlat än (fast vi skickade in ansökan i början av mars). Hon blev alldeles chockad ”hur länge ska du behöva vänta? ” 😊 Sen vet jag inte varför det är så viktigt…det rör sig om 1600 spänn i månaden typ. Det gör tyvärr inte att jag kan vara hemma på heltid med Malva (som min vårdcentral gav som förslag när jag ifrågasatte hur jag skulle palla med heltidsjobb, hämtning och lämning av en son med anpassad studiegång och en dotter som är hemma på heltid, som sover o äter dåligt och inte fixar sina skoluppgifter på egen hand….)

Nästa steg inom just det här är då i alla fall ett läkarbesök framöver (och ev till barnkliniken efter om det behövs). Men innan dess hinner vi nog ha möte med HAB för att diskutera kommande SIP-möte.

Skönt när det faktiskt händer lite 👏🏼👏🏼👏🏼

Nu är jag dock helt slut. Både stressen över skolbesöket och sen samtalet med läkaren... Det tog all min energi för idag 😥😴

Bild från igår då jag inte tagit nån bild idag...

Eller just ja, fotade ju min frukost imorse 😁

Nu är det jul igen....

🎅🤶🎄🎁

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229