Aspie all day long...

Hittade en riktigt bra text idag. Är väldigt bra för folk i närheten av någon med Aspergers att läsa. Jag känner att massa av dessa punkter stämmer klockrent på Milton. Så hade han kunnat uttrycka sig så pass bra själv, så hade han säkert kunnat skriva dom själv ☺

Texten hittar du här

Annars har min son varit en riktig Aspie idag…. Imorse frågade jag om han ville ha gympapåsen med sig (har inte haft det på 1 år, men gympaläraren har pratat lite om att det vore bra om han bytte om på gympan, nu när han är med rätt ofta). Och han svarade JA!

Packad och klar så tog han med sig gympapåsen utanför dörren, men tvärstannade och skulle helt plötsligt inte vara med på gympan…trots att han 5 min innan när han fick reda på att det var dans på gympan blev jätteglad. Så han gick in och lämnade gympapåsen igen.

Men eftersom han har en sån klok mamma så frågade jag om det hade att göra med att han inte ville byta om till gympan? Och så var det ju…. :-) Vi kom fram till att han kunde nog dansa utan att byta om…och det hade han tydligen. För fick ett väldigt glatt sms från hans ena resurs att gympaläraren hade kommit för att berömma Milton idag, då han hade varit superduktig på dansen på gympan idag <3

Han var också otroligt duktig som stannade på skolan till kl 12.00 idag och var med på gympan och allt, för i morse klockan 7.00 fick vi mess från hans resurs att hon var magsjuk. Så hans reaktion i morse var ”då tänker jag inte gå till skolan”. Så från den inställningen till att verkligen vara nästan hela dagen och dessutom vara med på gympan…det är väl kämpat det!

Gillar