Konsumenternas viktigaste kriterier när det gäller en ny smartphone

Smartphones är en av de allra hetaste teknikprylarna bland konsumenterna idag. Alla vill ha en och har förmodligen även behov av en och framförallt vill man ofta uppdatera med en ny. Därför finns en väldigt stor marknad och hög efterfrågan för smartphones idag. Det leder till ett stort utbud som inte är lätt för konsumenterna att sålla i. Därför kan det vara kul att veta vilka egenskaper som egentligen är viktigast för andra konsumenter när det gäller smartphones.

Batteritid

Detta är något som många stör sig på idag, att batteritiden är begränsad. I takt med att mobiltelefonerna gått i rekordtakt vad det gäller utveckling och även vårt användande har också gått i samma takt, men däremot har inte batterierna följt med i samma fart. Det leder till att batteriet ofta dräneras väldigt snabbt och man behöver ladda sin telefon stup i kvarten. Många tittar därför på batteritiden när det är dags att köpa en ny smartphone. Det vet nämligen att om detta är lågt prioriterat av tillverkaren, kommer de få ladda sin telefon mer än vad de använder den (nästan). Därför riktar de in sig på smartphones som ligger i framkant i denna utveckling.

Hållbarhet

Dagens telefoner kan uppfattas som mindre hållbara än marknadens tidigare telefoner, ta den otroligt tåliga Nokia 3310 som ett praktexempel. Istället är det lättheten och smidigheten som prioriteras och det är oundvikligt att hållbarheten bortprioriteras. Konsumenterna idag försöker därför hitta en modell som lyckas kombinera smidighet med i alla fall hyfsad tålighet. För de flesta har väl incidenter där de tappar mobilen på hårda golv, oavsett hur man försiktig man är i övrigt. Det är nästan oundvikligt med tanke på hur mycket vi använder mobilerna idag. Konsumenterna vill ha en smartphone som är tålig både i skalet och displayen och köper gärna till produkter som ger telefonen ett extra skydd.

Pris

Detta är en faktor för alla typer av inköp. En sprillans ny smartphone är ändå en hyfsad investering för de flesta plånböcker och de flesta tycker väl inte produkten är värd att överskrida budgeten. Samtidigt är det hela tiden en övervägning, för man inte heller försumma alla de goda egenskaper som ju också är viktiga för konsumenterna. Och de kostar ju, det kan man aldrig komma ifrån. Ibland går det att hitta riktigt fina priser på högklassiga smartphones, men oftast blir detta ett dilemma för konsumenterna.

4G

Något som många smartphone användare är överens om är att dess viktigaste syften är surfen. Närheten till internet gör att man snabbt och smidigt kan kolla upp något, kolla mejlen, använda sina sociala medier, eller använda GPS-tjänsten. För att bara nämna några exempel. Då är det givetvis också att föredra att internetuppkopplingen är så bra som möjligt 4G eller 5G. Många har idag Wi-Fi uppkoppling i sitt hem, men när man är ute någonstans är det viktigt med bra 4G-täckning.

Skärmstorlek

Många använder idag sin smartphone till att titta på olika saker, som klipp, sport eller film. Då är det givetvis att föredra en stor skärm. Tillverkarna är medveten om detta och utvecklar ständigt tekniken för att kunna göra skärmarna större. Just för att konsumenten ska kunna använda sin telefon för alla olika ändamål, utan att uppfatta skärmen som för liten. Att kolla på filmer och videos på en liten skärm är betydligt mycket mer ansträngande, varför många tillverkade väljer att göra modellerna snäppet större.

Bästa mobilen ur prissynpunkt

Eftersom priset ändå är en av de viktigaste faktorerna när konsumenter ska köpa en ny smartphone så passar vi på att rapportera från ett test av prisvärda smartphones. Det är den välkända Tech-sajten Digital Trends som gjort testet utifrån en rad kriterier, men något som var gemensamt för alla smartphones i testet var att de tillhör budgetkategorin. Där kom man fram ZTE Axon 7 är en mycket prisvärd mobil. Den hamnade nämligen på andra plats i kategorin Androidtelefoner, efter OnePlus 5. Några av sakerna som gör denna smartphone så prisvärd enligt Tech-sajten var bland annat att den har alla de nödvändiga funktioner, kraftfull processor och en skarp kamera. Man kan rekommendera ZTE Axon till alla som vill ha en utmärkt smartphone till ett rimligt pris. Man menar att inget när det gäller prestandan hos denna ZTE smartphone avslöjar att det är en budgettelefon. Därför blir slutbetyget att ZTE Axon 7 är den näst bästa budgettelefonen när det gäller Android, 4G eller 5G.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer