Fossil lanserar ytterligare kollektion till sin Android Wear-linje

Somen av marknadens största varumärke inom klockor och accessoarer harFossils framfart inom teknologin uppmärksammats av både media ochkunder. Amerikanska Fossil är känt för att erbjuda en stilfulldesign på sina dam- och herrklockor, ofta med en härligt skönretro- och vintagekänsla i modellerna. Typiska Fossil-klockor har enganska uttrycksfull och egen design, oavsett det är analoga ellerdigitala.

Idaghittar man hela Fossils sortiment av klockor i deras egna butiker,hos återförsäljare samt på nätet. Man ska komma ihåg att Fossilär betydligt mer än bara ett vanligt modemärke, idag finnsFossilgruppen noterad på börsen och förutom tillverkningen avprodukter i eget namn representerar man även andra storamärkesklockor.

Trendenmed smarta klockor

Itakt med att samhället och den konsumerande marknaden blir merberoende av ny teknologi och ständig uppkoppling förändras ävenkundernas efterfrågan på exempelvis accessoarer och kläder.Klockan är ett utmärkt exempel på en typ av produkt som underårens lopp gått igenom olika faser av efterfrågan när det kommertill utseende och funktion. Under en tid var det framför alltdigitala klockor som kunder efterfrågade för att sedan gå tillbakatill en önskan om klassiskt analoga klockor. Nu har vi hamnat i denmoderna epoken för de smarta klockorna. I och med de förstalanseringarna av så kallade ”wearables” började också debattenom den nya klockans egentliga ”nytta” och om kunder inte barafastnat för själva tekniken och tappat fokus på klockans roll somstilaccessoar. Apple  vs  lyxklockor - vilken är bättre? har till exempel varit en vanlig diskussion i många forum ochbloggar i och med den smarta klockans födelse och uppmärksamhet.Svaret på den frågan är såklart inte enkel och kan i stort settbara sammanfattas med några fasta slutsatser om dessa två typer avprodukter:

AppleWatch

  • Apple Watch är en integrerad produkt som synkas på ett smidigt sätt med andra produkter från Apples varumärke. Klockan är en del av den branding varumärket lyckosamt positionerat sig med på marknaden.
  • Det är en digital klocka med touch screen som kan känna skillnad på ett vanligt tryck och en touch.
  • Apple watch finns som klockor dam och herr.
  • Den tekniska processen prioriteras genom hela tillverkningsprocessen.

Lyxklockor

  • Här läggs fokus på lyx, elegans och kvalitet – märkesklockor förmedlar inte bara något visuellt utan ger även ett djupare värde där exempelvis livsstil och prestige spelar en stor roll.
  • Klassiskt hantverk prioriteras och värderas till fullo – tillverkningsprocessen sker med andra ord inte i en fabrik i Kina utan på klassiska platser av erfarna och kunniga klockmästare.

Fossilwearables

Fossilgruppenswearables är helt integrerade med Android-system (det vill sägamotsatsen till Apple) och kan utan tvivel nämnas som en avmarknadens absolut mest omtalade och populära smartwatch-kollektioner. Till skillnad från ovan nämnda Apple watch harFossil klockor en annan inriktning genom att företaget låtervarumärkets designkänsla spela en lika stor roll som den tekniskabiten. Fossilhar ett bra utbud av Android-klockor  och blev stort uppmärksammade i och med lanseringen av den smartaklockan Q Founder förra året. En high-techlinje som lyckatssammanföra teknik och design på ett unikt sätt. Den här typen avklockor på nätet har sålt bra, och även ute i butik, varförFossil nu presenterar två nya modeller till sin Android-linje:

  • Q Wander
  • Q Marshal

Bäggeklockor är mindre än den kända Q Founder; Wander är 44 mm ochMarshal 46 mm. Som ett alternativ till klockor för dam är framförallt den förstnämnde ett bra val då den har en mer feminin designmed en snygg guldkänsla och mjuk formgivning. Den stora fördelenmed Q Wander är att armbanden kan bytas ut. Marshal är ett braexempel på Fossils kända retrokänsla med en stilfull marinblåfärg och läderband i vintagestil.

Andramärkesklockor inom Android Wear från Fossil

Vikommer garanterat att se betydligt fler modeller av den här typen av  Fossil-klockori high-techanda. Varumärket har dessutom bekräftat att FossilsAndroid Wear-linje kommer att utökas med klockor från flera avgruppens märken. Det innebär med andra ord att vi kan se fram emotnya modeller från exempelvis Skagen, Diesel, Michael Kors (som förövrigt nyss lanserat ett wear watch-alternativ) och Emporio Armaniför att nämna några.

  • teknik
  • 83 visningar

Gillar

Kommentarer