6 Frågor Som Du Bör Ställa För Att Få Den Bästa It Konsulten

Tack vare att teknologi är en så pass stor del av nästan alla företag idag så är det otroligt viktigt att du får den bästa möjliga IT konsulten för dig och ditt företag. Som tur är så finns det ett par frågor som du kan ställa dig själv för att komma fram till om din nuvarande IT konsult passar in eller om det är dags att börja leta efter en ersättare.

Passar de in i din företagskultur?

En stor del av din IT konsults arbetsuppgift är att hantera teknologi på din arbetsplats, eftersom att de allra flesta företag idag använder sig av en hel del teknologi så innebär detta att du förmodligen kommer att se en hel del av din konsult. Därför är det viktigt att de passar in i din företagskultur då detta gör att både konsulten och du och dina medarbetare känner sig bekväma med situationen. Ett enkelt sätt att komma runt detta är att tänka på din IT konsult som en medarbetare, om du inte skulle välja de som anställd varför ska du då välja de som konsult?

Säger de ”ja”?

En väldigt viktig del av att välja konsult är att välja någon som säger ja snarare än att förklara varför saker inte är möjliga. Om din konsult antingen gör vad du ber om eller erbjuder alternativa lösningar som fungerar minst lika bra eller bättre så är på god väg att hitta den bästa IT-konsulten för ditt företag.

När en konsult väljer att förklara vad som inte är möjligt istället för att helt enkelt försöka att hitta effektiva lösningar på problem så är det dags för bägge parter att gå vidare. Detta kan dock bero på ett antal olika anledningar, till exempel att konsulten inte känner för att ge dig och ditt företag allt de kan eller att de helt enkelt inte har den erfarenhet som krävs för att utföra arbetet som behövs.

Begär de ett rimligt pris?

Trots att du behöver ha rum i din budget för att anställa en konsult så bör de begära ett rimligt pris för de tjänster som de erbjuder. Ansedda konsulter är transparenta med sina priser oavsett om de begär en fast summa eller tar betalt per timme samt eventuella kostnader. Om din konsult skickar räkningar med överraskande summor eller med dolda kostnader som de inte gick igenom på förhand så kan det vara läge att leta efter en ny konsult.

Visar de hängivenhet mot dig och ditt team?

Detta kan du enkelt se genom att till exempel se om konsulten svarar snabbt på samtal eller e-post samt om de är genuint hjälpsamma utan att använda allt för krångliga tekniska termer i sina förklaringar samt om de är villiga att hitta svar på dina frågor. En bra Telekomkonsult är alltid villig att hjälpa till med dessa saker och det är därför viktigt att tänka på detta vid it rekrytering.

Tycker du om att arbeta med de?

Detta är ett av de mest enkla tips på hur du hittar den bästa IT-konsulten. Om du inte tycker om att arbeta tillsammans med konsulten så är det läge att börja leta efter en ersättare. Men om du tycker om att arbeta med de så kan det vara bra att försöka att hålla kvar de hos ditt företag. Så känn efter själv om det känns som att konsulten passar in och om du tycker om att arbeta tillsammans med de eller inte.

Ökar de värdet på din arbetsplats?

Den sista frågan är om de ökar värdet på din arbetsplats. Om de erbjuder den service som du har kommit att förvänta dig till ett rimligt pris, med ett leende och en bra attityd så har du förmodligen hittat en IT-konsult som passar dig och ditt företag väldigt väl. Om konsulten inte möter dessa krav så är det möjligt att det finns bättre konsulter där ute som passar bättre för just ditt företag och era behov.

Det är viktigt att välja en konsult som passar in i företagskulturen för att alla inblandade ska känna sig bekväma med situationen. Välj en konsult som glatt accepterar utmaningar eller som erbjuder relevanta alternativ när du ber om saker, en konsult som ständigt förklarar varför saker inte är möjliga är inget som du behöver. Välj en konsult som begär ett rimligt pris och som är hängiven mot dig och ditt team. Om du tycker om att arbeta tillsammans med konsulten och de ökar värdet på din arbetsplats så har du hittat en konsult att hålla hårt i.

Gillar

Kommentarer