Header

Arbetet med bilarna fortsätter för fullt och vi jobbar med två olika modeller. Banan är klar men de har lagt till "start" och "mål" på banan. Vi har just nu två bilar, en som drivs på gummiband och en som drivs på fjädrar och vi kommer fortsätta arbeta med detta under hela dagen. På torsdag ska vi till Chalmers och vara med i regions finalen.

En utav bilarnas hjul fungerade inte så de behöver göra om dem. Senare idag kommer vi också testköra bilarna på banan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra lektionen arbetade vi vidare med våra bilar. Majoriteten av grupperna har kommit fram till en idé som de ska testa. De flesta använder gummiband som motor, och någon grupp testar att använda sig av fjädrar. En idé är att använda kugghjul och gummiband, för att driva bilen framåt.

Nu har bangruppen även byggt och målat färdigt banan.

Idag introducerades dessutom vår andra uppgift i teknikåttan, om kodning som vi inte skall skriva om här på bloggen.

Likes

Comments

Våra tre första dagar av arbetet har bestått av diskussioner och mycket prövande av olika förslag. Vi började med att dela upp oss i grupper på ca 4-5 personer, för att spåna idéer tillsammans. Därefter blandade sig grupperna och diskuterade sina olika idéer för att komma fram till gemensamma förslag som vi sedan tillsammans kan börja tänka vidare på. Några förslag vi kommit fram till hittills är t.ex. Fjäder, gummiband, lufttryck och vattenånga.

Vi har även börjat planera och bygga en hinderbana efter de instruktionerna vi har fått som fordonet ska ta sig genom under tävlingen, för att kunna testa våra olika modeller.

Här bygger bangruppen hinderbanan.

Här spånar grupperna idéer och vissa har även börjat testa sina idéer.

Likes

Comments