OM OSS

Hej! Välkomna till vår blogg om vår resa i teknikåttan. Nu tänkte vi berätta om hur vi gick från uttagningen till semifinalen.


Vi börjar med att hoppa tillbaka till onsdagen 5 februari då uttagningen var. Hela klassen satt koncentrerade i tekniksalen på första våningen och alla kände den nervösa stämningen.


Dagarna gick och vi tänkte inte så mycket på själva uttagningen förens fredagen innan sportlovet. Vi satt på en SO lektion när vår tekniklärare Lotta kom in. Hon kom med beskedet att vi var den enda klassen i Ystads kommun som hade gått vidare till nästa tävling. Alla blev väldigt glada och förvånade. Alla på skolan blev väldigt chockade att det var just 8F som gick vidare.


Efter det så började vi tänka på vilka som skulle tävla på Lunds universitet. Klassen fick rösta på 3 stycken som dem tyckte skulle representera 8F. Dem tre med flest röster blev Tindra Ahlin Nilsson, Anthon Helgeson och Malkolm Nordfeldt. Detta blev alltså våra tre representanter i teknikåttan.


Ungefär en vecka senare var det dags för tävlingen i Lund. Tåget avgick från Ystads station klockan 8:00 och ungefär 1 och en halv timme senare stod vi framför ingången till Lunds universitet. Väl där inne fick vi en guide och alla tävlande fick lappar med deras namn.


Klockan 11:00 startade den första tävlingen, åttondelsfinalen, mot Ludvigsborgsskolan där vi vann med 28-23. Nu var vi alltså vidare till kvartsfinal. Denna gången mötte vi Sophiaskolan. Oron stormade över oss när vi såg våra motståndare. För ögot att döma en väldigt smart klass. Starten på kvartsfinalen började segt när Sophiaskolan tog ledningen med 5-0. Som tur var resulterade detta återigen i en vinst, denna gången med 29-27. Vi hade alltså kommit vidare från kvartsfinalen och dagen i Lund var slut.


Väl hemma i Ystad igen fick vi reda på att nästa tävlingsmoment inkluderade att bygga en sopsorterings maskin och skapa en blogg till den där vi visar vår arbetsgång. Och det är det här vi håller på med nu! Vi hoppas att ni kommer följa vår resa när vi bygger sopsorterings maskinen och att ni kommer tycka våra inlägg är intressanta och beskrivande.


/ Tindra Ahlin Nilsson, Julia Lennhammer, Emmie Nilsson, Ebba Lindskog, Viola Brandt Grönberg och Disa Axrup.Gillar

Kommentarer