Nu är vi tillbaka efter påsklovet och vi känner oss lite stressade då bilen inte riktigt funkar som vi vill än.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kondomdrivning?

Likes

Comments

Vår uppgift är alltså att bygga ett markbundet fordon som ska kunna klara sig igenom en speciell hinderbana och stanna på ett målområde på max 60 sekunder. Man får inte använda elektricitet, pyroteknik, förbränningsmotor, levande djur eller kunna igång den med muskelkraft. Man måste även bygga bilen själv, men man får använda färdiga axlar och hjul, lego är tillåtet.

Likes

Comments

Nu kör vi några nya försök. De har byggt hela dagen idag och nu har vi några nya bilar med olika motorer.

Likes

Comments

Vi har byggt och funderat mycket på bilen idag och vi har fått några misslyckade försök, men nu börjar det rulla på framåt.

Sen var vi tvungna att göra bilen lite mindre för vi kom på att bilen skulle få plats i en kartong, och vår bil var för stor för den.

Likes

Comments

Idag provade vi en ångmaskin för att se om det på något sätt skulle gå att använda den som motor, men ångmaskinen läckte på några ställen vilket gjorde att den inte funkade som vi ville.

Likes

Comments

Idag så har vi provat med de här däcken för att se om man kunde ha dem på bilen, men det gick inte så bra. Hjulen passade precis under hindret den skulle under så det fastnade och det skulle inte få plats med själva bilen.

När vi märkte att det inte funkade så fick ett gäng dra iväg till leksaksaffären och kolla om det fanns någon bil med pullback-motor som vi kunde köpa, men det fanns ingen bra. En annan grupp stannade kvar i skolan och jobbade vidare med bilen och kom på en annan variant.

Likes

Comments

Banan är klar och nu börjar vi med bilbygget! Heja Ferlin!

Likes

Comments

Kodträning pågår! Vi är 8C på Ferlinskolan och vi är redo!

Likes

Comments