Header


Alltså hur snygg häst har jag egentligen!? Den här fina bilder fick jag av Sofie igår. Söta söta Zigge!

Idag är det dags igen! Denna gång en morgontävling. Idag bär det av till Värmdö, en himla trevlig tävlingsplats om ni frågar mig. Idag är det allsvenskan division 2 omgång 2. Tjiho vad roligt det ska bli! Jag älskar att tävla i lag! Lagklassen går utan förklass på Värmdö, vilket jag inte vet riktigt om det är en fördel eller inte för mig. Hur som helst ska vi starta i laget och det är ju LA:3 som gäller, och sen är vi också anmälda till en MsvC:1 om det känns bra.

Idag tror jag att svårigheten framförallt blir i mitt huvud. Jag har lite för många tankar i huvudet att min stackars häst inte ska orka tävla idag och därmedinte kännas fräsch. Det måste jag bara släppa. Igår fick han vilodag med skritt/trav-tur ute i skogen. Han har hunnit återhämta sig. Men ändå...

I övrigt blir det kul att rida LA:3, jag gillar ju som ni vet det programmet, men det är himla hård konkurrens. Jag förväntar mig inte att det ska gå så bra som förra gången lagmässigt. Då gick vi ju och vann! Det tror jagi nte att vi kommer göra den här gången, men vi får hålla tummarna att vi kan komma på övre halvan av resultatlistan. Sist vi var på Värmdö och tävlade levererade Zigge en rätt bra runda som belönades med 66%och en tredjeplacering. Jag minns att jag var helt lyrisk då det var vår första placering i LA-klass. Vi får hoppas att han gillar stället lika mycket denna gång!

Jag hoppas verkligen att vi känns bra i LA:n så att jag kan rida MsvC också. Det skulle vara himla kul att rida den igen nu så tätt inpå. Gör om gör rätt liksom på de delar vi missade. Fast å andra sidan var jag ju himla nöjd med rundan i fredags, så jag tycker inte att jag hade så många missar. Kanske snarare får rida en gör om, gör likadant-runda. Haha!

Hur osm helst, vill ni hänga med i dagens resultat så hittar ni de här:

Min start i LA:3 är jkl.11:57
Min start i MsvC:1 är kl.14:10
Första lagkompisens start i LA:3 är 08:46
Andra lagkompisens start i LA:3 är 10:14

Ifall ni vill hålla tummarna lite extrahårt just då ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Älskade, älskade häst vad han är bra! Idag är han värd en miljon! (Fast det är han alla dagar i och för sig) Efter att ha blivit lite sena från stallet och alltså påbörjat lastningen alldeles för sent, klev han på transporten utan några större protester. Det tog inte ens tio minuter tror jag! Sen båda lastningarna på tävlingsplatsen gick han bara rakt in! Bästa bästa Zigge!

Första starten var en LA:3 och där är jag faktiskt inte särskilt nöjd med min prestation. Jag lät Zigge ta kommandot och han körde sitt race. Jag åkte mest med. Efteråt kände jag sådär som man inte får känna. "Varför red jag inte!?". Dumt. Men men.. Gissa om jag blev förvånad när resultatet kom!? Jag chansade på 61-62 procent, men vi belönades med hela 67,000%! Galet! Vi gled då in på en andra placering men blev sen nedputtade till en femteplacering. Heja Zigge fick en grön rosett!

Till andra klassen var det MsvC:1 som gällde, och där kändes framridningen jättebra. Jag blev dock klar för tidigt, men tog en paus innan det var dags att gå in på banan. När vi startade kände jag att Zigge var med mig. Vi fick till en hel del grejer riktigt bra. Mitt i programmet kom en katt in och sällskapade oss i skritten, vilket gjorde att jag tappade fokus och tryckte iväg Zigge till taktinslag. Dumt. Men annars hade vi inte så många missar. Skolorna gick bättre än vanligt och galoppen satte vi. Båda enkla bytena var riktigt bra för oss, och jag red ut från banan och var supernöjd. När resultatet kom hoppade jag av glädje. Vi lyckades kamma ihop hela 65,957% och landade därmed på en 3e placering som höll hela vägen! Så det blev även en gul rosett och vår första placering i Medelsvår klass! Heja! Duktiga duktiga häst!

Imorgon kommer utvärdering från båda starterna som vanligt och även film. Om det går att se, det var lite dammigt på banan, hehe :) Närå, självklart får ni filmer, tankar och bilder som vanligt också!

Likes

Comments


Tjiho! Idag är det tävling! Men ingen tidig morgon här inte. Igår när jag fick mina starttider var jag SÅ säker på att jag skulle behöva gå upp 04.00, men det visade sig att tävlingen startar 15.00. Så nice!

Så idag startar jag och Zigge i LA:3 kl.15.32 och i MsvC:1 kl.17.39.

Vi kommer alltså idag att åka till Eskilstunaorten och det blir för mig och Zigge premiär i ett annat distrikt. Kul! Jag har aldrig varit där och vad jagvet har Zigge heller aldrig varit där. Det är en utetävling vilket ska bli så härligt! Vi har verkligen tur med vädret också! Strålande sol och typ 20 grader! Svettigt att rida i dock! :)

I LA-starten kännsdet bra att det är LA:3, vårt favoritprogram all time. Det kan vi i sömnen, men nu gäller det att plocka dom små extrapoängen för att kunna skrapa ihop en fin procent. Jag gillar att rida LA:3 för att både jag och Zigge får känna oss hemma och bekväma. Vi känner oss lite duktiga. I det programmet är vi mer på detaljnivå. I msvc-programmen är vi helt vilse,haha! Jag hoppas att vi idag kan sätta våra förvända galopp-bågar. Dom brukar vi kunna vara grymma på men har ju varit lite tunga i framdelen på sistone, det hoppas jag kunna förbättra idag. Jag skulle vilja lyckas sätta mellangångarterna och ökningarna, men det tror jag tyvärr kanske inte att vi grejar. Dom har börjat bli bättre igen, men vi är inte helt tillbaka där. Skänkelvikningarna ska jag kämpa med på framridningen och jag ska komma ihåg Evas ord; Rid till punkten! Så att jag inte bara blir parerandes. I övrigt hoppas jag på att få till travdelen på godkäntnivå och galoppdelen på mer än så. Kämpa kämpa!

I MsvC-starten ska vi mest gå in oc få rutin. Det är idag MsvC:1 vilket jag inte har ridit på länge, utom på Pay & Riden. Men jag ska göra mitt bästa och vi ska kämpa. Det är en domare från vår klubb vilket alltid gör mig extra nervös. Det känns som att man liksom måste prestera ännu lite bättre då. Men hur som helst, idag ska jag verkligen försöka komma ihåg att inte stressa. Jag brukar nämligen hetsa runt och sen efteråt känner jag alltid att jag var slarvig. Idag ska jag ta tid på mig. 8 på korrektheten är målet! Hehe! Nämen att verkligen rida varje steg och vara noggrann. Jag tror som vanligt att vi kommer ha tungt i skolorna, men jag hoppas att vi kanske kan plocka lite poäng i galoppdelen. Jag ska rida som en galning för att sätta de enkela bytena, hehe. Sen gillar jag att galoppbågen i förvänd är koefficient två också. Hoppas hoppas att vi sätter den.

Nä hörni, nu ska jag hoppa i vita ridbrallorna och dra till stallet. Zigge ska knoppas och släpet ska lastas. Ni hejar väl på Zigge idag? :)

Likes

Comments

I tisdags plockade jag och Sophie fram lite bommar i ridhuset och red över. Vi tänkte dressyrbommar med gymnastik för hästarna. Vi gjorde en väldigt enkel bana,men SÅ bra!


Jag blev förvånad över Zigge för dom första gångerna vi kom mot bommarna kändes han lite osäker, som att han var tveksam hur han skulle ta sig igenom. Det har jag aldrig upplevt med honom på bommar. Men jag fick ge honom självförtroende och sen slutade han vara nojig. Han tog tag i bommarna bra och blev himla fin faktiskt! I galoppen fick jag kämpa som en galning för att hålla honom rak i vänstergaloppen. Det gick inte. Men det blev bättre åtminstone. Men i höger var han fin. Efter bomarbetet i trav och galopp kändes Z SÅ fin! Vi gjorde lite tempoväxlingar i traven och han var verkligen med mig och lyckades hålla takten bättre igen. Åh vad glad jag kände mig att han var så fin!

Övningen vi gjorde ser ni här på bilden. Som ni ser är den ju himla enkel att bygga. Vi började med att lägga ut fem bommar på travavstånd och för våra stora hästar körde vi på 120-130 emellan. Sen sockerbitar på varannan sida på alla bommarna. Vi red rakt fram mot spegeln så man kunde få extra hjälpa att se att hästen verkligen var rak och bjöd på fint rakt framåt. Varken jag eller Sophie tog bommarna jättemånga gånger i och med att det ju är jobbigt för hästarna att kliva över dem här. Riktigt styrketräning och gymnastiserande. Man kände verkligen hur de fick ta i.

Sen tog vi bort bom två och fyra och körde galoppbommar, också med tanken att ha rak häst över bommarna. Ganska kort galopp så avstånden ju blev ca 2,60 mellan bommarna. Men det gick väldigt bra för oss båda. Jag gjorde dessutom som ni ser att jag vände in och la in ett enkelt byte, så fick vi jobba med lydnad också. Så först vände vi rätt upp, tog höger varv, vände invid bommarna och över medellinjen ett enkelt byte, ut i vänster var och sen rätt uppöver bommarna, vänster varv och sen in vid bommarna och enkelt byte igen, och så vidare. Det hrä var en bra övning för Zigge och den ska jag definitivt göra igen, ganska snart! 

Dagen efter det här passet var det ju Annas riddag. Vad jag förstod hade han varit jättefin och härlig att rida. Så himla kul! Han blev nog rätt lösgjord av arbetet med andra ord. Hehe! Heja Zigge!

Likes

Comments

 
En del har undrat hur det går med Zigges ben. Jag har ju varit så orolig eftersom det varit lite tjockt (enligt mig myyyycket tjockt, enligt veterinär knappt tjockt, hehe hönsmamma-Sandra) och han har varit sårig på benet av mugg. Jag har emellanåt tyckt att han inte känns helt fräsch att rida och jaa.. Här kommer nu en update hur det går och vad jag gjort. Och japp, jag förväntar mig ni alla inte håller med i hur jag hanterat det hela, men det är ju det fina med att ha egen häst. Man får välja den väg man själv tycker passar.
 
Det hela började när vi var på årets första tävling. (Som ju gick sååå bra!) Zigge har ju alltid varit lite svår att lasta och han blir lätt väldigt spänd på morognen när vi ska in i transporten. Zigge är en riktig vanehäst så han kan bli jättenervös på morgonen av småsaker som att de får gå ut sent eller så. Att låta Zigge stanna inne en morgon när alla andra hästar får gå ut är liksom inte ett alternativ. Hur som helst, för att få bort Zigges nervositet den dagen longerade jag honom lite. Här kommer mitt första misstag. Jag tänkte ju att han bara skulle få springa lite lätt och tog inte på några benskydd. Såklart var han jättespänd och slog upp ett litet sår på ena bakbenet. Men det var inten fara.
 
Hur som helst, vi åkte på tävlingen och det gick väldigt bra. I andra klassen slog han upp ett till sår på andra bakbenet. Så dumt att man inte får rida med benskydd på dressyrtävling :( Men fortfarande var det ingen fara. Vi åkte hem, tvättade såren och det såg fint ut. Dagen efter syntes det knappt och vi tog ett lätt "dagen-efter-tävling-pass".
 
Ytterligare en dag senare var han lite småsvullen i vänster bakben och jag blev genast jätteorolig. Han fick vila den dagen. Sen blev det liksom lite mer svullet för varje dag och jag gick promenader med honom, livrädd att han skulle ha slagit sönder mer än bara en rispa i huden.
 
Efter en veckas vila,vilket ju inte är bra för en stor häst som Zigge som har sina bakbensbekymmer, så var det fortfarande lite svullet, men det gick hela tiden ner när jag rörde på honom. Vi träffade veterinär och hon tyckte inte det var någon fara alls. Så jag började rida igen och han kändes rätt ojämn. Det gjorde att jag inte vågade rida ordentligt. Men efter mycket funderande och diskuterande och rådgivande från mina tränare och veterinär kom vi fram till att han är inte halt, så att han är ojämn kan bero på att det stramar lite i benet när han har sår, att han är sned i muskulaturen som han ju är, och ja, allt möjligt. Så jag började rida ordentligt.
 
Vi var med på tävlingen vi hade inplanerad och han kändes mestadels okej, men emellanåt lite ojämn. Ingen av domarna anmärkte någonting på det, förutom att han emellanåt blev lite otaktmässig i andra starten. Jag kände efter mycket och kom fram till att han kändes som när han var sådär superkort i sitt höger framben. Så jag började med viktbootsen igen. Innan varje ridpass får han trava i vänster varv med vikter på höger framben. För varje pass har han känts bättre och bättre.
 
Hela tiden har jag tvättat såret med hexocil och jag har provat att tvätta mer eller mindre ofta. Jag har ju alltså kommit fram till att det är mugg han har och nu senaste veckan har jag tvättat en gång om dagen och då har svullnaden äntligen börjat gå ner. Igår när jag kom till Zigge hade såret "spruckit" typ och det var ett öppet äckligt sår. Men svullnaden var borta. Han var bara pyttelite svullen och efter att jag ridit var han inte svullen alls. Men såret är fult. Så nu fortsätter jag att tvätta och det känns som att vi är på rätt väg. Vi jobbar med viktbootsen och styrketräning för bakbenen. Snart ska vi nog vara på banan igen!
 
Så med andra ord; Just nu känns inte läget kritiskt längre och jag känner mig inte lika orolig. Men jag vill hålla koll på det så även om det idag är Annas Zigge-dag så komemr jag åka ut och fixa med såret. Kontrollbehov deluxe, men Zigge är min bebis! Idag har jag tänkt linda med kompress så vi kan dra ut allt äckligt varaktigit klet som är i såret. Men det känns himla skönt att det äntligen verkar vara på väg ut. Heja!

Likes

Comments

Igår hade vi vilodag jag och mr Grå. Då blev det en skritttur ner till vattnet. Superhärligt! Alltså det tiden vi var sams. Den tiden Z stod på bakbenen och snurrade och sprang upp i skogen och tryckte in mig i träd... Inte lika mysigt. Men resten var härligt. Även den här gången vågade han gå ner i vattnet utan hjälp, även om han var lite mer tveksam. Men han är ju så rolig när han väl kommit ner i vattnet. Då vill han liksom inte gå upp. Han stod och skvätte med benet så hela magen och mina fötter blev jätteblöta. Men vad gör det. Så härligt med glad häst! Vi lyckades också promenera lite i vattnet den här gången, men då hakar ju hans ben när han blir lite nervös, så vi gick bara en kort bit. Ikväll har vi köpt en lektion för Eva så då blir det hårdträning!

Likes

CommentsIgår när det äntligen blev dags för att ta hand om Zigge började jag med att pyssla om hans ben, och det såg SÅ mycket bättre ut! Underbart!

Själva ridpasset gick också jättebra, Zigge var fin och stadig. Vi kämpade med lite skolor och det är så jäkla svårt att få det lagom. Men jag kämpade på och mot slutet fick vi faktiskt till det lite bättre. Duktig häst!

Vi avslutade ridpasset med att rida igenom MsvC:1 och det gick helt okej. Men jag måste verkligen tänka på att hålla takten och inte gasa iväg för att jag tycker att det är svårt. Jag måste rida varje moment, varje steg. Inte stressa. Då går det ju faktiskt. Nu har vi flera tävlingar inbokade med det programmet så det är bara att öva in det. Det börjar med mycket trav, så det är inte riktigt vårt bästa program, men vi ska göra det till det!

Vi började passet med viktbootsen också och då passade jag på att konditionsträna mig själv genom att sitta ner i traven och jobba. Pust! Magmuskler, here we come!

Likes

Comments


Åh vilken fin häst jag hade igår! :D Bästa bästa Zigge! Han var SÅ fin igår! Gjorde precis allt jag bad om, väntade på mig, vilade i steget, höll takten och aaah! Jag var SÅ nöjd!

Jag fortsatte jobba lite med samma övning som dagen innan. Det vill säga att göra balanserade övergångar mellan trav och galopp med fokus på att hålla takten genom det hela. Det gjorde han riktigt bra!

Vi övade också lite programdelar från framförallt LA:3 men även MsvC:1 som vi ju rider nästa helg! Tjiho! Astaggad på att träna vidare idag!

Likes

Comments


Huuu här var det tomt. Jag har så otroligt mycket i livet just nu att jag inte hunnit blogga, haha! På jobbet har jag massor med en stor rekryteringsprocess och en massa annat. Det plus att jag emellanåt oroar mig för Zigge så mycket tar mycket energi vilket gör att jag har somnat ungefär 5 minuter efter att jag ätit upp min middag de senaste kvällarna. Kul tjej. Haha! Men det är såhär jag älskar när det är!

Hur som helst, igår red jag ett pass på Z och han kändes faktiskt riktigt fin. Jag försökte fokusera på att verkligen hålla takten och rida i balans och det gjorde att han kändes himla fin. Jag fick tips om en övning av min tränare som hon hört från någon. Jag skulle trava, i balans, och sen fatta galopp och hålla en lugn och stadig rytm i 5 galoppsprång, sen lugnt och sansat ner till trav igen, sen fatta galopp igen osv. Det här var såååå himla bra! Jag fuskade dock lite och dubblerade antalet galoppsprång, men jag kände att jag inte riktigt grejade 5 språng. Men det kan vi ha som mål!

Åh, det kändes så bra att han var så fin! Han har ju riktigt ful mugg på ena bakbenet och är därmed alldeles tjock i det benet, vilket gör att jag blir så orolig att han inte ska vara fräsch. Men igår kändes det bra, så det är bara att hålla tummarna att han är lika fin idag!

Likes

Comments


Kolla vilket grymt team Zigge har! Så himla snyggt kittlade på tävlingsplatsen! Bilden togs i helgen av min mamma som ju också är med i teamZigge på sitt vis. Men här är de fyra människor som hänger allra mest med Zigge. :) Dom är fantastiska som ställer upp i alla väder.  ♡

Likes

Comments