Olycka

Tyvärr råkade Ebba ut för en otäck olycka i tisdags när hon skulle hoppa Sky i paddocken i stallet. De gick jätte bra fram tills det kom in en unghäst o hund i paddocken. Både Ebba o Sky spände sig då och de blev inte bra alls. Jag skulle stoppat det o sagt ifrån att vi va strax klara handlade om 1-2 språng. Lätt att vara efterklok. Sky tvärnitade vid ett hinder o Ebba tappade balansen och gled på sidan, Sky fick panik och skenade iväg, Ebba ramlar av o han sprang rakt över henne o trampade henne på flera ställen på kroppen. Åkte direkt in till Karlskrona lasarett, akuten och där konstaterades det fraktur på skenbenet och troligtvis en spricka på ankeln, röntgenbilden va suddig men med tanke på att Ebba va blå o svullen runt ankeln så va de säkert en spricka eller mindre faktur där, vilket dom trodde. Så det blev helgips tå-ljumske 4 veckor. Riktigt tråkigt men jag är så otroligt tacksam för att de va ett ben och inte inre skador eller ansikte huvud eller rygg. Tjejerna har alltid hjälm och säkerhetsväst när de rider och de fick jag beröm för av läkaren men herregud har inte barn det idag? Tydligen långt ifrån alla!
05.30 va vi hemma på onsdagsmorgonen så de blev vila hela dagen i stort sett. På torsdagen hälsade vi på hästarna. Sky tog detta hårt, han gick med huvudet lågt mellan frambenen efter olyckan och va nedstämd, hästar är så otroligt smarta djur! Detta va varken Sky eller Ebbas fel alls, olyckor händer tyvärr och man får en tankeställare när dom händer. Är en farlig sport helt enkelt där säkerhet alltid ska komma först!
Ebba är vid gott mod hon är en tuff o stark tjej ❤️ hon längtar tills hon kan hoppa upp i sadeln igen och hänger inte läpp för tävlingarna hon missar, de kommer nya mamma ingen fara, vår lilla kämpe ❤️❤️

  • Nära Skummeslövsstrand

Gillar