När jag ska skaffa häst

Missförstå mig inte. Idag finns det inte ens på kartan att skaffa häst, även om jag så gärna vill. Men i framtiden är det planen för mig, att ha min alldeles egna lille pålle. Något jag funderat på en hel del den senaste tiden är vad jag skulle leta efter, för visst har man en massa önskningar men många av dem är något plånboken inte riktigt kan hantera. Egentligen har jag bara ett krav när det kommer till hästletande. Hästen ska vara snäll. Svårare än så är det inte. Min första häst ska vara trevlig och snäll, inte förstörd på ett sådant sätt att den är rädd för människor, eller bara omöjlig att hantera.

Egentligen kan den få vara hur grön som helst, svårlastad och allt det där. Det spelar ingen roll så länge den är snäll. Sedan vet jag att jag skulle inte skaffa en häst som inte heller har framtiden för sig. Det är också väldigt viktigt. Men jag skulle aldrig vilja köpa en häst, i alla fall inte en första egen häst, som har framtid men som inte är hanterbar på marken. Allt annat kan jag tänka mig att utveckla och jobba med, men en häst som har förlorat sin respekt för människor och som helt enkelt har varit med om något fruktansvärt hanteringsmässigt är oftast väldigt svår att påverka och det är inte en utmaning jag vill ta på mig direkt.

Hur känner ni? Vad är det absolut viktigaste för er hos en ny häst?

Det är tur att han är en riktig nallebjörn!

  • Emelie

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Tycker det låter väldigt sunt! För mig är grunden att den ska vara snäll också A och O, men för mig är det också viktigt att hästen passar min ridning och mitt intresse. Givetvis vill jag anpassa mig efter hästen, jag förväntar mig inte att hästen ska anpassa sig efter mig, utan det jag menar är att jag t.ex. aldrig skulle vilja köpa en häst helt utan bjudning som är seg och har en tråkig inställning. Likaså är intresset viktigt, då jag vill hålla på med hoppning så hade jag inte köpt en häst som avskyr hoppning - för bådas skull! Kram!
finanora.blogg.se
teamrs
teamrs,
Jaa men det är lite så jag tänker men jag skulle hellre köpa en häst som faktiskt är snäll än en som är en hoppstjärna men jag är övertygad om att det går att hitta en som är båda! 😊
nouw.com/teamrs