Hur ska jag jobba med Jeepen?

Idag är det Jeepsters tur att ridas och nu har jag verkligen fått bra tips på hur jag ska tänka med honom. I fredags hjälpte Ebba mig och höll som en liten privatlektion för mig. Herregud så givande det var. Jag har haft galet mycket träningsvärk dessutom och jag fick kämpa vääldigt mycket. Det är trots allt lätt hänt när man inte hållit igång i sommar och sedan helt plötsligt måste man använda sina muskler igen - de som nog trodde de fått paus för gott hahaha.

Jeepen var verkligen superfin stundvis men ibland blir han lite förvirrad/lat och då börjar han streta mot mig vilket resulterar i att jag blir spänd och stressad över att saker och ting inte funkar - vilket Ebba såg direkt. Så nu, de kommande gångerna, ska fokuset vara att jag inte ska bli stressad när han gör sådär utan jag ska bara vara lugn och sansad och jobba förbi det, inte igenom det. När jag väl känner mig lugn med honom så kan jag börja ställa krav men först måste jag hitta lugnet i mig själv så att jag kan hitta lugnet i honom.

Så idag ska jag alltså rida på ett form utav lugn och verkligen fokusera på att inte spänna mig för fem öre. Jag ska inte rida övningar som är jättekrävande för honom utan kanske lite övergångar, volter och sådant som jag kan fokusera på mig själv lättare i. Ni får väl höra mer om passet ikväll I guess.

Bilden är fotad av Tova Eivinsson @tovaeivinson på instagram.

Gillar

Kommentarer