Hästvärldens baksida

Detta inlägg skriver jag till största del för att jag blev lite missförstådd igår angående att slita i ett stall och vill bara förklara att jag vet vad stalljobb innebär. Efter det året och den omställningen jag har haft är jag mer än van och har inga problem med det! Men, som ni nog vet är hästvärlden verkligen ingen dans på rosor. Det är fysiskt väldigt mycket slit som många kanske missar.

Jag sliter vecka ut och vecka in för att verkligen visa mina framfötter, för att jag vill detta så gärna. Och jag har inga problem med det alls, överhuvudtaget! Att säga att jag älskar att mocka femtio-elva boxar och sopa en och samma stallgång fem gånger en dag är väl att ta i men jag avskyr det inte. Jag gillar att visa att jag kan och är redo att ta lite hårt arbete, smuts och allt vad det är.

Men jag hade inte gjort det om det inte vore för den belöning man får efter arbetet. Då menar jag inte en klapp på axeln och inte ens pengar, utan snarare allt det roliga som ridsporten innebär. De underbara träningarna, de mysiga stunderna med hästarna, de roliga erfarenheterna. DET är anledningen till att jag sliter som jag gör. För jag älskar ridningen. Så innan någon tror att jag inte vet om vad slit innebär, jag gör det och jag har inga problem med det. Det är när det bara blir slit och aldrig något man längtar efter som det blir lite jobbigt, och det tror jag nog att ni alla håller med om! :)

  • Emelie

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Jag förstår dig precis och håller med. Det är tufft, men man gör det som ett "villkor" för att få rida och umgås med hästarna och precis som du sa - uppleva det roliga med ridsporten.
finanora.blogg.se
teamrs
teamrs,
Älskar sporten! ❤️
nouw.com/teamrs