Gråt och var stolt över det

Jag har en tendens att hamna i perioder då allt känns skit. Många brukar tycka att då ska man sätta på bra musik och göra sig själv på bättre humör men för mig känns inger mer rätt än att bara sätta på riktigt bra sorgliga låtar, som tillexempel Beautiful - Christina Agulera eller varför inte Skinny Love - Birdy eller min storfavorit; Warrior - Demi Lovato. Ibland känns det bara så jäkla bra att släppa allt och gråta ut för man kan inte behålla den glada masken på.

I dagens samhälle är det så himla viktigt att visa sina framfötter. Det är så många, inklusive mig själv, som bara fokuserar på framgång att ångest till slut kommer som ett brev på posten. "Hur ska jag kunna lyckas? Jag är inte bra nog?! Jag har inte de förutsättningar som krävs..." Man tittar på alla de som redan är där, i ens egna ögon. Ser hur bra de har det men också hur ofta många av dem fått mycket på ett silverfat och då känns allt ännu jobbigare. Man tänker att "Här står jag och sliter arslet av mig för att ens kunna drömma om att bli lika duktig och framgångsrik som de är!" Känner ni igen det där? Det gör jag i alla fall... Det är många som säger att man ska släppa det och ta sig förbi allt utan att så mycket som fälla en tår över hur jobbigt allt känns. Men det funkar inte alltid så. Det må vara viktigt att visa sig stark för andra men det är okej att vara ledsen. Det är okej att må dåligt och att gråta, skrika och ja allt... Det gör en inte svagare eller sämre på något sätt.

Ibland behöver man också någon annans stöd. Det är där ens underbara vänner kommer in i bilden. En riktig vän vet vad det innebär att lyssna på dig. Denna personen hör dina problem och hjälper dig att komma förbi dem. Jag har haft så många vänner som bara struntat i mig och velat att jag ska fokusera på dem hela, hela tiden. Det gör en galen tillslut för man blir aldrig hörd själv. Det är en av alla varianter jag har varit med om. Det finns de som inte kan hantera negativitet som blir irriterade för att man inte mår bra. Som tycker att det blir jobbigt om någon mår dåligt och livet alltid är så positivt hela tiden. Gör mig också galen. Finns hur många olika skräpbeteenden som helst där ute... Ja, you name it. Håll fast vid de som lyssnar på dig men glöm inte att lyssna på dem också!

Min poäng var väl bara att det är OKEJ att gråta. Det är OKEJ att må dåligt, bara man gör allt man kan för att komma förbi det. Ta en påse godis, lite musik som listan över och sätt dig och gråt. Det gör jag och det är absolut inget jag skäms över. Det är inget att skämmas över. Och sist men inte minst, glöm inte era underbara vänner. Berätta för dem att de är bäst!

Det viktigaste är bara att ni inte glömmer att ta er igenom och komma ut starkare och mer redo för att nå era mål! Gråt och kom ut på andra sidan som en riktig fighter. Visa världen att ni kan detta, visa alla att ni är BÄST på det ni gör. Det spelar ingen roll vad andra tycker. Men glöm för guds skull inte bort att andas ibland.

  • Emelie

Gillar

Kommentarer

tildakarlsson
tildakarlsson,
Åh tack Emeli​e!! Detta inlägget gjorde verkligen min dag, har mått ganska dåligt nu ett tag och behövde verkligen få höra det här. Du är grym❤
nouw.com/tildakarlsson
teamrs
teamrs,
Så glad att jag kan hjälpa! Vi är starka tillsammans! <3
nouw.com/teamrs
feliciaemma
feliciaemma,
Så viktigt inlägg! <3
nouw.com/feliciaemma
teamrs
teamrs,