Första hoppningen på Pebbis

För ett litet tag sedan skrev jag ett inlägg där jag läste ett gammalt inlägg från första gången jag red Pebbis. Det var ju endast dressyr så nu tänkte jag göra detsamma fast med hoppning. Det var ju ett tag sedan. Över ett halvår, vilket är skumt med tanke på att det känns som igår. Tiden går så jäkla fort. Men nog om det; nu kör vi!

Wow... Passet idag alltså shit vilken häst han är! Jag är helt nerkärad i honom i hoppningen. Han hoppar så fint och han är jättepositiv, ambitiös och snäll som bara den. Verkligen. Som det ser ut nu vill jag verkligen börja rida honom. Vi hoppade bana och den låg, för min del på ca 70-75. Jag hade möjligheten att höja upp men ville inte då jag aldrig hoppat honom och tyckte det var skönare att bara känna av honom lite såhär första gången. Men redan efter första rundan kände jag att jag hade kunnat höja utan problem, men ville inte förstöra känslan så jag lät det vara. Wow... Denna hästen var verkligen något för mig.

Ja, som ni ser så var det hoppningen som fick mig att bara veta att detta var en häst jag verkligen ville fortsätta med. Jag tror aldrig jag har känt så mycket "YES" som jag gjorde första gången jag hoppade Pebbis. Det var bara helt jäkla rätt. Finns inte mycket mer att säga. Han är allt, han är bäst och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Hur sjukt är det inte att jag känner så på "bara" ett halvår med honom?

Nej men det har verkligen gått fort framåt med honom, inte bara hur mycket jag tycker honom utan även hur mycket han har lärt mig. Han är bara 7 år och världens bästa läromästare, i hoppningen. Det har hänt så otroligt mycket den terminen som har gått och jag kan inte vara mer än tacksam. Dessutom har jag blivit modigare och kaxigare, även om mitt självförtroende är långt ifrån bra. Men mycket bättre vill jag säga att det är. Hade det där passet hänt idag hade jag utan tvekan höjt upp, ÄVEN på en helt ny häst. Jag har Pebbis, Compass och skolan att tacka för det. Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att detta skulle vara jag om ett år så skulle jag bara skratta dem rakt upp i ansiktet. Spännande att tänka på vart jag är om ett år till?

Gillar

Kommentarer

tavlingsryttarna
tavlingsryttarna,