Fölmys, unghästar och hoppning

Om ni inte är helt borta så har ni nog inte missat att jag var på praktik i tre veckor i sommars. Då var jag hos en tjej vid namn Elin. Elin håller på med hoppning och framförallt utbildning inom hoppning av yngre hästar. Att få vara där var verkligen bra för mig. Jag fick hålla på med så mycket, och lära mig så mycket, som jag i vardagen inte riktigt kommer i närheten av. Särskilt på unghästfronten. Det är något man inte kan få nog av inom hästvärlden och någonting jag verkligen behöver träna mer på, fortfarande.

Men som sagt. Vad jag gjorde var först det vanliga stallarbetet, på den fronten hjälptes vi åt, och sedan fick jag vara med på massa olika saker som hände. Andra dagen jag var där - tror jag i alla fall - föddes ett litet föl. Hon stod inte så bra i början så vi höll på och stretchade henne lite. Otroligt sött litet sto, men också kaxigt. I början i alla fall. Efter att tag, när hon började må lite bättre, försvann mycket av hennes humör och hon blev mycket trevligare och välmående. Det var väldigt roligt att få vara med och se den skillnaden.

Sedan har det varit massor av unghästar som skulle verkas - vilket innebär att man filar ner hoven lite så att den blir stabilare för dem - varav tre var tvååriga hingstar. De gick tillsammans i en hage och busade vääldigt mycket med varandra men det var väl tur det för då hade de redan tagit ut sitt hingsthumör på varandra. Mot människor var de supersnälla och höll på och slickade på en hela tiden. En av dem var särskilt snygg och skulle eventuellt "hingstkollas" - alltså eventuellt bli godkänd avelshingst. Men alla tre var superfina.

Jag var också med på lite löshoppning av treåringar - en lite extra snygg som de skulle försöka med på elitauktionen på Flyinge. Håller alla tummar och tår för att de ska lyckas med det. Utöver det var det lite hoppträningar och sådant jag var med på, samt att Elin skulle flytta stall så det fick jag också hjälpa henne med. Det blev inte så mycket ridning, vilket kan inte är hela världen, men en gång fick jag rida på Elins stjärna - Cobain, eller "Kurt". Han är väldigt stor så det var inte det lättaste som jag har gjort men kul var det.

Hela praktikupplevelsen fick mig att längta till den dagen jag har mina egna hästar och jobbar ungefär på det sättet som hon gör. Jag spricker nästan pågrund av hur taggad jag är för att bli klar med skolan och övrig utbildning så jag bara kan ge mig ut i hästvärlden och glänsa. One day - kära ni!

Elin & Cobain när jag hängde med dem på tävling!

  • Emelie

Gillar

Kommentarer

tildakarlsson
tildakarlsson,
Åh vad kul det låter!❤
nouw.com/tildakarlsson