Det här med att spänna nosgrimman för hårt...

Förstår verkligen inte vad som är grejen med att dra åt nosgrimman så hårt det går. Är det för att man inte vill att hästen ska bli så stark? Det finns andra lösningar för det. Vissa nosgrimmor är designade så de kan spännas så hårt att de begränsar nästan alla tung- och käkrörelser hos hästen. Hästen kan bli stressad, få minskad blodflöde och i värsta fall skador på nosryggen (källa).

Tycker det är framförallt i dressyren man ser det här problemet, så snälla ni, ni kan väl tänka efter innan ni drar åt nosgrimman. Vad är det ni är ute efter när ni drar åt den så hårt? Det bästa är väl såklart om man kan rida helt utan nosgrimma men det behöver man inte göra. Jag väljer istället att spänna den så löst det går utan att den börjar hänga eller störa hästen på annat sätt.

Jag tror de flesta inte vet varför de drar åt så hårt, om de bara börjar tänka efter kan nog väldigt många hästar bli mycket gladare tack vare lösare nosgrimmor. Kom ihåg, du ska få in minst två fingrar mellan nosryggen och nosgrimman!

#nosebandchallenge

  • Ella

Gillar

Kommentarer

Alex,
Undrar samma sak som du, ibland ser man hårt spända nosgrimmor på elittävlingar. Vill man inte att hästen ska kunna andas och prestera till max?🤔
naturaleques.blogg.se
teamrs
teamrs,
Det är ju nästan bara på elittävlingar tyvärr.. Håller med dig!
nouw.com/teamrs