Dagens Jeep!

Idag red jag som sagt Jeepen och fokus nummer ett var att jag skulle vara lugn vilket jag tycker att jag lyckades någorlunda bra med i alla fall. Jag red ganska mycket böjda spår och andra enkla övningar för att inte göra saker och ting för krångliga. Det verkade funka bra så jag började träna på lite halter vilket jag har haft ganska svårt för med honom. Det jag gjorde då var bara att försöka få honom att behålla formen in i halten vilket är lättare sagt än gjort.

Man får inte ta förmycket i handen när det kommer till halt på honom (vilket i och för sig gäller alltid men på just honom är förmycket väldigt lite) då han är väldigt känslig i munnen och bara spänner emot så jag började göra halten överdrivet mycket med sitsen och till slut fick jag några helt okej halter, alla från skritt då. Travhalter är väl ett steg vi får ta om några veckor. Sedan är väl målet att finslipa så att jag fattar hur jag ska göra halten såpass bra så att jag inte behöver överdriva mina hjälper.

Stundvis var formen riktigt bra, särskilt i ena varvet i galoppen så jag valde att inte traggla det utan ta tag i det som jag faktiskt behöver arbeta med. Något jag tycker är viktigt när man lägger upp pass är att man inte lägger för mycket tid på det man redan kan men sedan får man inte glömma att gå igenom det man uppfattar som enkelt heller. Risken är ju att man glömmer.

Elli filmade lite smått också så får väl klippa ihop och lägga upp här så ni får se oss in action!

Gillar

Kommentarer