Long time no see! Har haft fullt upp med jobb och skolstart men ska försöka ta tag i bloggandet nu 😊

Idag har vi tävlat agility i Kungsör, den första deltävlingen av tre i Acana AgilityCup. Jätteroligt men vi diskade oss ordentligt! Vi fick en dålig början då jag satte Vilja för snett i starten, hon smet förbi första hindret och upptäckte då vad rolig mattan var (hon har ju aldrig varit på konstgräs tidigare!), så hon tog ett litet varv innan hon kom tillbaka och var redo att köra igen.

Nästa problem var på hinder nummer 3, som var en mur.... Vilja har ju aldrig hoppat en mur (dålig matte som inte förberett henne 😞) så det blev en vägran. Kände då att jag hellre ville få ett trevligt avslut än att kämpa oss igenom banan så vi tog två tunnlar och några hopphinder på en raksträcka innan vi nöjde oss. Otroligt positiv attityd och massor av glädje idag iallafall, vilket jag prioriterar högst. Självförtroendet kommer nog med mer tävlingsvana och bättre förberedelser.

Nu blir det att ladda om, först för blåbärstävling i Eskilstuna 4/2, sedan Acana AgilityCup 24/2 och 17/3!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är nu, när jag för första gången på ca 15 år inte har något med hästar att göra, och för första gången på 3,5 år som jag står utan en egen häst att ta hand om, som jag inser hur mycket tid det har tagit.

Jag har varit ordentligt sjuk sen Isor somnade in, och mestadels sovit hela dagarna. Har varit hemma från jobbet i 1,5 vecka nu, och jag tror att både hjärtat behövde få läka lite samtidigt som kroppen behövde återhämta sig efter långvarig stress.

Det är först de senaste dagarna som jag har börjat hitta tillbaka. Jag kommer ta en paus från hästarna, dels för att jag har haft såna motgångar under hela mitt liv med hästar att jag känner att jag inte orkar komma tillbaka till det nu. Det har varit alldeles för mycket smärta och sorg. Men jag är övertygad om att det kommer en dag då jag längtar efter livet med hästar igen. En gång hästtjej - alltid hästtjej...

Nu behöver jag ha annat att fokusera på och då har jag min älskade Vilja såklart. Som så snällt legat vid min sida dag och natt, och inte har klagat en sekund över att ha tråkigt i två veckor. Nu när jag har börjat friskna till så har Vilja tagit över istället, hon är dålig sedan igår. Troligtvis så har hon bara drabbats av vattensvans, men vi var hos veterinären idag för att utesluta allt annat. Fanns inget att anmärka på så nu blir det smärtstillande, vila och värme i en vecka så hoppas vi att det ger resultat 😊

I övrigt så ser jag fram emot att pyssla vidare med min lilla lägenhet, som ska renoveras under vintern/våren. Jag har även tänkt sätta igång med min styrketräning igen, nu när dygnet har fler timmar.

I januari börjar jag även plugga, och senare mot våren/sommaren så väntar en riktigt härlig grej att se fram emot, om allt går som det är tänkt.

Att skriva är ju också ett väldigt bra sätt att spendera tiden på, så jag tänker att jag börjar blogga igen. Nu med fokus på Vilja, och säkert en del vardag. Jag hoppas att ni vill följa med ✨

Min solstråle 💓

Likes

Comments

Jag har försökt skriva en lång sammanfattning av återbesöket på Husaby och vad som hände med Isor. Men det är så färskt och jobbigt fortfarande, det gör för ont att återberätta. Jag har precis lyckats plocka ur alla hans saker ur bilen som vi hade med oss till kliniken. I stallet står fortfarande alla hans saker kvar, men jag orkar inte ta mig ut dit än.

Så kort sagt, Isor visade sig vara mycket sämre på återbesöket. Vi har testat alla behandlingar som finns, han har varit på akupunktur och han har masserats varje dag. Fått alla tillskott och smärtstillande som går att få tag på. Och blev bara sämre och sämre. Han fick somna in den 1a november.

Det enda lugnet jag känner är att han inte längre har ont. Och att vi har gjort allt.

Vila i frid, älskade Isolfur från Isgård. Saknar dig så min fina vän. ❤

Likes

Comments