Nästa vecka är det dags... kändes som att det var igår vi bokade flygbiljetter ner till Göteborg för att se GHS. jag längtar att få åka iväg en sväng men ändå har jag ångest över att lämna hästarna.. Tur så har vi våran skötare Emma som ska hjälpa oss samt Anna som äger gården. Jag och Fanny brukar inte åka iväg tillsammans så vi har aldrig behövt nån som tar hand om hästarna. Vi kommer bo på Scandic, äta god mat, titta på tävlingarna och självklart shoppa! Har en känsla av att jag kommer gå banans på mässan.. Jag behöver iallafall nya stigbyglar, förbygel, ridkläder, schabrak utan stroppar osv osv. Jag är så less på dessa stroppar på schabraken då jag alltid tar av schabraket efter jag har ridit, kan inte lämna det kvar under sadeln när jag hänger i den i skåpet.
Jag kommer ha ögonen öppna efter ett AS schabrak (Anna Scarpat) då dom känns mer hållbara än tex ES och PS. Jag tvättar som sagt mina schabrak bara efter några gångers användningar så det slits ganska mycket på dom.

Hästarna kommer vila under den helgen medans vi är borta sen när vi kommer hem igen så åker Fanny utomlands i 10 dagar och då är det fullfart med blåbär då tanken är att vi startar en klass på Luleå Ridklubb 9 mars.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland vill man bara lägga ner allt som har med hästar att göra.. Kolik, tappskor x3, felskodd häst, ja och vad mer har vi inte råkat ut för på så kort tid? Amigo´s annons är ute på hastnet och vi hoppas han hittar ett bra hem. Det känns ganska tungt ändå att han ska flytta då vi vet hur bra han har det hos oss. Han är inte en lätt häst så är ganska svårt att hitta ett hem som matchar han. Ni som följer våran instagram vet att Fanny tränade för Daniel med Amigo, så stolt över Fanny som gjorde grymt jobb även fast hon bara hade skuttat honom 1 gång innan.
vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra med Amigo nu, om jag ska ta med han på hopptävlingen i mars eller om jag bara ska åka med blåbär. Blåbär är igång och känns riktigt fräsch! Hoppade lite skutt med henne i helgen och hon var sig själv och lite väl taggad. Tidigare har jag alltid hoppat på hackamore men hon har börjat ta egna beslut med det så vi prövade ett baby pelham på henne och det funkade riktigt bra faktiskt.
Sparven går på halv fart då han har vuxit ur sadeln och jag får rida barbacka tills Sonja kommer i mitten på mars.
Hej träningsvärk..

klipp från hoppningen med blåbär nedanför.

Likes

Comments

I måndags kväll när jag skulle ta in hästarna så var inte sparven på topp. Han ville inte riktigt äta höet utan stod mest på pillade i det och såg allmänt påverkad ut. Natten spenderades med promenader varannan timme, magen kom igång mer och mer under natten. Fick i han ca 10 liter vatten under natten iallafall. Vid 06 fick hästarna gå ut i hagen och sparven var överlycklig och busade med Amigo som vanligt. Små givor hö och han mår fortfarande bra, busungen. Vi hade nog tur att det bara var något mindre som gav med sig.

Likes

Comments

Äntligen har jag tid över att sätta mig vid datorn och skriva ihop ett inlägg angående träningen för Ted. Ted är en tränare som jag diggar skarpt, har ridit för honom med flera olika hästar och är alltid nöjd när jag skrittar av hästen. Han har sitt egna tänk och allt han säger är så jäkla rätt i, ett uttryck som Ted alltid säger är "Du måste spänna bågen" Dom orden kommer alltid följa med mig.

Torsdag: Hästarna hann joggas runt kvarteret innan vi lastade och körde mot Luleå Ridklubb, lätt lastade hästar och Amigo rymdes i transporten. När vi väl kom fram så hade jag bara fått en box när jag hade bokat två stycken. Det löste sig som tur var men var väldigt irriterad över hur man blev bemött av personalen, inte okej. Här står jag liksom med 2 hästar på transport som vill kliva av innan dom blir allt för otåliga.. Sparven och Amigo lugnade ner sig fort och stod och åt sitt kvällshö när jag lämnade dom för kvällen.

Fredag: Var på plats vid 8 tiden på morgonen för att ge hästarna frukost så dom skulle hinna äta innan träningen började. När jag kommer och ger dom mat ser jag att första gruppen rider i kalla ridhuset istället för varma som var utskrivet att det skulle vara i.. Får då reda på att dom inte har orkat byta ridhus efter sista gruppen på Torsdag så dom bestämde att vara kvar i kalla trots -16 grader.. Eftersom jag inte visste något angående det så hade jag med mig kläder för att rida i ett varm ridhus.. Tur så står Sara (@TeamSaraochShaman ) på anläggningen så hon kunde låna mig lite kläder.

Amgio var som en tickade bomb, så jäkla taggad att jag knappt kom upp på honom. gångarten skritt fanns inte i hans värld just då. Efter vi hade ridit fram och arbetat igenom hästarna med hjälp av slutor och galoppombyten så hoppade vi fram på ett räcke och en oxer. Med hjälp av Ted fick jag till riktigt bra språng, luftade lite väl mycket ibland bara.
vi avslutade träningen med en lång bana på 14 språng som låg på ca 1m. Lite trött och kom nära ibland men är så nöjd med träningen och att Amigo ställer upp i alla lägen.
Sparven då, han gick mera markarbete, hoppade också banan på 14 spång men bara med bommar. Fick fina lovord om båda hästarna. Den som köper Amigo kommer bli lycklig.

Filmer finns på våran instagram @Teampolack

kram / c

Likes

Comments

Kanske vore berätta lite om senaste veckans ridpass med våra vita. I söndags red jag först ut på Greven (grannens häst som jag eventuellt ska hjälpa till att utbilda) med sällskap av Celina och blåbär. Båda var pigga och glada och lite rodeo fick jag på grevens rygg 😬

Vi fortsatte då med att klä på Amigo, han har musklat på sig så mycket så han växt ur sin dressyrsadel (vilket jag haft panik över) men provade min egna älskade dressyrsadel som satt som en smäck på honom! Yees! Sedan fick vi oss ett helt oförglömligt ridpass, han bjöd på så himla många fina bitar och jag börjar verkligen hitta hans knappar så han ibland bara flyger fram känns det som. Vi la största fokuset på skolorna men även galoppombyten, vilket börjar sitta bättre och bättre nu när styrkan börjar komma. Alltså hallelujah vilket pass vi fick 💖 lever på det ännu!! Och kommer nog kunna göra det ett tag framöver. Behövdes kände jag nu när blåbär inte varit igång på ett tag ordentligt.

Ang henne så har Maria knäckt lite i henne i måndags, blåbär sov genom hela behandlingen och älskar verkligen Maria! Har efter det tömkört henne 2 dagar, idag tänkte jag eventuellt sitta upp och jogga lite runt kvarteret för att känna av lite. Och dels för att hon är helt tokig att tömköra, uttråkad tjej.... Har fått nya bomvidden igår som vi la på hennes nya bates sadel, och den verkar sitta toppen! Vi inväntar bara Sonja nu som kommer i mars för att få ett godkännande!

Nåväl. Nu ska jag slänga mig i bilen och dra mig vidare till stallet. Vi ska jogga hästarna och sen köra till Luleå för att installera dom inför Ted träningarna imorgon.
Vår bästaste medryttare Emma har fixat stallet så vi slapp det idag när det är fullt upp med annat, tack Emma 🌟😘

// Fanny

Likes

Comments

På torsdag kväll rullar transporten mot Luleå ridklubb, Sparven och Amigo ska få sova över där då jag inte riktigt vet hur Amigo är att lasta i vanlig transport.  Jag vill inte börja stressa på fredag morgon och så tar det lång tid att lasta och då blir allt pannkaka.. utan vi lastar i lugn och ro på torsdag kväll och förhoppningsvis rymms han i transporten.😂
Idag ska grabbarna få springa i skogen och imorgon ett pass i ridhuset.
På torsdag innan vi åker hoppas jag hinna jogga dom en kort sväng i skogen så dom har fått röra på sig lite.
Känns konstigt att inte ha blåbär med sig på Ted, men nästa gång kanske.

Likes

Comments

Idag kom Jannike ut till stallet och rakade alla hästar. Blåbär och Amigo var änglar att raka medans Sparven inte alls tyckte om att bli rakad på benen av alla ställen.. Men med viss övertalning stod han stilla tills vi blev klara.
Nu är hästarna redo att snäppa upp träningen ett steg till utan att hålla på att svettas ihjäl.

Likes

Comments

Som Celina skrev så var blåbär lite överallt igår. Red runt berget och det slutade ju bra iallafall, jag tog över sparven efter halva ridturen haha! Älskade lilla Sparv ✨💖 jag och Celina for runt och handlade hästmat och annat viktigt på eftermiddagen, innan det var dags för ridning igen. Medan Celina hoppade så red jag en 5-åring. Nyss inriden och ska sättas igång nu. Super trevlig kille! Han får ni nog också se här framöver 🤗

Likes

Comments

Blåbär och Sparven fick springa runt berget idag, solen sken och var endast runt -12°. Blåbär är ju som hon är , sparven skötte sig galant. 

Ikväll när ridhuset blev ledigt fick Amigo hoppa i ridhuset. Sammanfattar passet med 2 ord, pigg och stark!! Nä nå var han duktig men han drar iväg med mig och lyssnar inte. Kanske måste pröva ett starkare bett? Mina 60kg mot hans 800kg.. får verkligen jobba arselt av mig!

Imorgon väntas uteritt för alla, hoppas det är lika fint väder som det var idag! 

Likes

Comments

Aist men inte minst har vi Amigo.
Amigo har jag och Fanny på tillridning och försäljning tills han blir såld. Han är +180cm i mankhöjd men världens snällaste i hantering. Det är i ridningen räven dyker upp, han blir så oförutsägbar. Han behöver komma till en person som är lika orädda som vi och vågar visa vart gränserna går då han gärna vill ha över ibland.
Super fin i arbete och älskar att hoppa, han är ju hoppstammad men inte alls hoppad mycket hos tidigare ägare om en alls nånting.
Planen just nu är tedträning nästa vecka och sen hopptävling i mitten på mars på Luleå ridklubb.

Likes

Comments