Hej på er!

Det var ett tag sen sist, jag vet... 🙄 men jag är deprimerad och det är mycket som har spelat in i mitt liv som gjort att jag helt enkelt inte orkar, haft lust eller motivation till att uppdatera.
Sen har det inte hänt så mycket så jag har väl inte direkt haft något att uppdatera om 😂
Men ikväll fick jag ett sug!
(Vill ni följa oss mer och vara mer uppdaterade så har vi alltid vår instagram som ni kan gå in och följa 😊)

Så vad har egentligen hänt sen sist? Ska jag vara ärlig så har jag faktiskt inte en aning 😂 det känns som evigheter sen sist, vilket det antagligen säkert oxå är, så jag kommer inte riktigt ihåg.

Tjejerna är inne i en liten viloperiod för tillfället, vilket innebär att träningen inte är lika aktiv. Däremot har vi inget träningsstopp, utan det kommer fortfarande lite träning under lediga dagar och de vardagar jag känner att orken finns där helt enkelt 😊

Imorgon är det redan fredag igen (😍) vilket innebär veckans sista arbetspass 🙈 förhoppningsvis kan vårvädret (och värmen) komma igång snart så att man kan börja Lottis agilityträning oxå 👌🏼

Nej, nu ska vi försöka sova här hemma! Gonatt på er 😴

Bjuder på lite bilder som tagits den senaste "ouppdaterade" perioden 🙈😁

Likes

Comments

Hej på er!

Tisdag och jag och djuren ligger nerbäddade i sängen.

Dagen började med en härlig skogspromenad. Det var torrt och solen tittade fram lite emellanåt, dock så blåste det som attans 😐
Men vi hade mysigt i alla fall och tjejerna bjöd på en massa spontan och fin kontakt 😍

Sen var det dags för jobb och efter jobb så kunde jag ÄNTLIGEN hämta ut mitt noseworkpaket 🙌🏼 Så kvällens träning med Lottis gick ut på nosework träning, vilket gick så sjukt jäkla bra!! Hon kommer verkligen ihåg allt sen sist, trots att vi inte gjorde det många gånger. Och senaste gången var när vi gick i skolan 🙈
Så vi påbörjade markeringar och doft på vägg idag, då jag ansåg att hon redan förstod vad det handlade om. Och det var så himla skönt att se henne ordentligt trött efter det.
Och så blev det lite bakdelskontroll deluxe för henne 😍

Zelda och jag körde ännu ett pass med mobilsök och fortsatt markeringsträning. Planen är att vi ska använda oss utav frysmarkering, då jag personligen tycker det är snyggast. Och det gick sjukt bra 🙈😍

Ni får dock en random bild på henne haha 🙄😂👆🏼

Zelda har förövrigt haft lite problem med stress den senaste tiden. Detta är något som kommer och går, från och till. Och har gjort under årens lopp. Hon har ingen annan smärta än sin artros utan hon har bara lätt till flås, att varva upp och har svårt att komma till ro. (Det kommer liksom och går som sagt). Och just nu har hon en sån period. Vilket gör att vi tar det lugnt med träningen och kör lugna så lugna träningspass som möjligt med sånt jag vet att hon kan och som lugnar och tröttar ut på ett bra sätt istället för att stressa upp och köra slut.

Nåja, träningen för båda tjejerna gick superb idag och jag är väldigt nöjd över denna träningsdagen so far! 👌🏼

Nu känner jag att ögonen börjar gå i kurs här och sömnen är närmre än vad jag trodde.
Dock känner jag även den där spänningen jag brukar känna ett tag innan migränen slår till 😕 Så jag HOPPAS att jag slipper vakna av migrän inatt eller imorgon bitti.

Nej, nu säger jag gonatt! Peace out ✌🏼

Likes

Comments

Gokväll på er!
Det var några dagar sen, jag vet. Men när det väl har varit lugnt så har jag varit helt slut 😅 jag jobbade hela veckan fram till och med lördag och sen var jag ledig på söndag, därför har tjejerna fått några tråkiga vilodagar oxå. Men jag antar att det var välbehövligt för idag gick träningen så satans bra 🙈 polletten trillade verkligen ner för båda två 😍

Vi ligger faktiskt redan nerbäddade i sängen alla tre. Jag är helt slut efter idag. Ett niotimmars pass i regn, blåst och grått, trist väder inklusive en BLÖT och svajig tur hem resulterar i en VÄLDIGT trött Mirre 😅

Väckarklockan är i alla fall ställd på 07.00 i hopp om att vi ska ta oss en mysig skogspromenad innan jobb. Det står på väderappen att det ska blåsa, men jag hoppas verkligen att det kan vara lite lugnt ett tag i alla fall. Enda nackdelen med Skåne är att det verkligen alltid regnar och blåser. Det är inte så att det kommer minusgrader och snö. Istället har vi en blöt, hemsk kyla som varar från sommarens slut till sommarens början typ 😅

Får helt enkelt hålla tummarna för att vi har tur med lite vindstilla och regnfritt väder imorgon ✊🏼

Vill ha vår nu så jag kan sätta igång Lottis agilityträning igen 🙌🏼 hon är ju inte direkt jättetaggad på kyla, regn och blåst. Och inte jag heller faktiskt 😂

Nej, nu säger jag gonatt! Hoppas ni haft en fin början på veckan ❤

Likes

Comments

Gokväll på er!

Dagen började på bästa, tänkbara mest fantastiska sätt! En solig skogspromenad med mina hjärtan 💗 Vi gick där i lugn och ro och bara myste.

Kan man bli annat än glad när man ser dessa bilder? 🙈😍 så jäkla underbart!

Dock uppstod det en lite jobbig situation under vår skogspromenad. Hundarna springer alltid lösa då de kommer på inkallning och alltid håller sig i närheten utav mig. Möter vi hundar eller människor så vet de om vad som gäller. Vi går in en bit från vägen, hundarna sätter sig framför mig och vi nöter skvallerträning och kontaktövningar tills de förbipasserande har gått förbi och vi kan fortsätta.
Vi hade inte hunnit så långt in när jag ser en dam med sina 3 (eller om det var 4) hundar komma mot oss. Så jag backar neråt från stigen vi upp från, sätter mig ner bredvid hundarna och tar fram gottispåsen. Plötsligt hör jag hur damen börjar ropa på ena sin hund och bara några sekunder efter har den dykt upp vid mig och mina hundar.
Instinktivt tar jag tag i Zeldas täcke hon har på sig men bestämmer mig för att några sekunder efter att släppa henne så hon kan få gå fram till hunden. Då visste jag inte vad det var för hund mer än att den var i storlek med Zelda, men jag bestämde mig för att lita på min magkänsla och släppa henne så att Zelda hade kunnat säga ifrån, alternativt försvara sig om det behövts. I de allra flesta situationer underlättar det dör för hundarna att kunna få hälsa "naturligt", utan ett koppel i varsin ände då det kan skapa mer spänning sinsemellan. Jag litar på mina hundar och vet att ingen utav dom skulle skada en annan hund utan anledning, exempelvis om den andra går till attack, och jag litar oxå på att den andra hundägaren som väljer att ha sin hund lös gör detsamma. Zelda springer fram och luktar på den men kommer tillbaka när jag kallar på henne och sätter sig rakt framför mig. Då hunden kom i sån jäkla fart blev Lottis överraskad och lite rädd, då den var så himla stor i jämnförelse med henne, så hon springer iväg en bit bakom mig för att känna av läget och få sig en uppfattning om att det faktiskt inte är farligt.
Jag ser ganska direkt att hunden inte är gammal (den var tydligen bara 8 månader) och förstår att det inte är något annat än en liten slyngel som tyckte vi såg mer intressanta ut än sitt eget umgänge. Men så får den syn på Lottis och tycker att det är lattjolajbans att jaga ifatt henne. Stackars Lottis springer allt vad hon kan till mig och Zelda, medans jag ryter ifrån på unghunden, och när hon väl kommer fram till mig och Zelda går Zelda emellan och läxar upp slyngeln genom att säga ifrån. Lottis som är lite skärrad gör detsamma när hon märker att hon har backup. Jag tar upp Lottis i min famn, kalla det ömkande eller vad ni nu vill, för att slippa ha en livrädd Lottis som kanske nästa gång springer iväg med en unghund bakom sig och inte kommer tillbaka igen. Jag kollar igenom henne samtidigt som jag försöker lugna ner henne genom att visa att det är lugnt och att jag har läget under kontroll. Kort därefter kommer damen fram med resterande hundar och undrar om det gick bra och ber om ursäkt. Samtidigt som en del utav mig ville skrika på henne att det där är inte okej så kände den större delen av mig att det kommer inte lösa något att bli arg, snarare skapa större obehag för de flesta iblandades del, och att det är faktiskt sånt som händer. Olyckor händer och sålänge människan kan be om ursäkt och kolla så att allt gick bra och såklart, att framförallt inget allvarligt händer under situationen, så får man försöka skaka av sig och gå därifrån.
Jag säger att det gick bra, att det är sånt som händer och att jag fick ryta ifrån när han skulle börja jaga Lillan och att även Zelda sa ifrån. Damen förklarar att hunden bara är 8 (eller om det var 6) månader att han behöver "lära sig".
Nu i efterhand undrar jag nästan om hon valde att ha hunden lös för att han behöver lära sig och få lite skäll om han inte lyssnar, eller om det faktiskt var en olyckshändelse.
Hur som helst... inget hände i alla fall och vi kunde alla gå därifrån utan sura miner eller dylikt.

Lottis var dock lite spänd resterande delen av promenaden och skeptisk till andra mötande hundar, men det gick bra. Vi fick i alla fall fina tillfällen att öva ännu mer kontaktövningar, skvallerträning och tillit och förtroende mellan oss båda/alla 3.

Arbetsdagen gick bra och efter jobb så blev det träning med hundarna. Blev inget träningspass under lunchen som planerat dock, då annat kom emellan (ytterligare en utav alla anledningar till att jag inte vill planera i förväg), men vi körde i alla fall hemma istället.

Fysträningen gick jättebra för båda två, Zelda gjorde sjukt fina och noggranna mobilsök och vi kom ett steg närmre de perfekta markeringarna. Lottis resterande träning gick dock inte lika bra. Känslan fanns inte där och hon ville hellre gå därifrån än att jobba. Så vi lade ner träningen efter ett tag. Men annars har hela dagen gått bra, träningsmässigt.

Dock har den olydiga Zelda kommit tillbaka. Efter vårt träningspass så skulle jag köra och handla en snabbis. Vi snackar max 15-20 minuter, SOM MEST. Och väl hemma igen ser jag fodertunnan stå öppen och en hel del mat saknades 🙄😐😑 blir så trött! Zelda är verkligen en stjärna i 9/10 av alla fall, men när det kommer till sånt här så kan hon vara ett riktigt litet as! Nåja, jag antar att det hör till hundägarlivet oxå 😅

Nu är det verkligen dags för mig att sova. Ögonen går snart i kors och hundarna snarkar redan. Så nu säger vi gonatt härifrån så hörs vi snart igen! 👋🏼

Likes

Comments

Hej på er!

Tisdag idag, och alla ❤-dag. Hade inte haft en aning om det om det inte vore för sociala medier kan jag ju säga er 😂

Dagen på jobb var kaos från och till. En lugn dag i sig men mycket småsaker som spelade in som gjorde mitt huvud kaos. Jag, stress och oplanerade händelser går inte ihop 🙄 antar det har med min adhd att göra.

Dagen började i alla fall fint 😅 Lottis fick gå med klövjeväska och viktmanschetter till jobb och Zelda fick simma 👌🏼

Efter jobb så tog vi (jag & hundarna) premiärtur med moppen och det gick så bra! Hundarna sitter alltså i en vagn bakom och dom skötte det så himla fint 😍 satt där precis som "vaddå då?" Så himla skönt med väl miljötränade hundar 🙈

Väl hemma så var tanken att hundarna skulle få träna lite, men jag var helt slut och eftersom hundarna fick fystränas idag så blev resten vila.

Imorgon så kör vi igång ännu mer!
Vi kör en snabb skogspromenad innan jobb, på lunchen blir det lite pilatesfys och efter jobb så ska Zelda få nöta mobilsök och markeringar och Lottis ska köra lite annan träning 🤗

Det är väldigt sällan som jag lägger upp träningsschema och planering inför hundträningen dagen innan eller samma dag, då jag får prestationsångest över det hela, men imorgon så SKA jag kötta och bocka av allt som står på listan! Ingenting ska strykas 🙅🏼

En annan sak som jag har tänkt mycket på, och som jag vet jag har, är prestationsångest deluxe när det kommer till hundarna.

Mina hundar har det bra. Dom har det mer än bra och dom får verkligen bra träning i alla former. Jag brinner för mina hundar och deras välmående och det finns inget jag inte skulle göra för dom. MEN jag får sån jäkla ångest när "dom inte får allt jag vill".

Som idag till exempel. Hundarna fick tränas imorse innan jobb, men ändå känns det som att dom ska ha mer. Inte för att dom behöver det eller MÅSTE ha det, utan för att jag inbillar mig att dom MÅSTE ha det för att få det där perfekta livet enligt mig. Och jag vet att jag innerst inne bara inbillar mig och överdriver, men ändå så känner jag mig som VÄRLDENS sämsta matte så fort dom inte får tränas typ 3 gånger om dagen.

Det är helt enkelt något som jag måste jobba på. Sänka mina krav på mig själv och mina "måsten", som egentligen inte ens existerar utom i mitt huvud.

Med dessa gullebilder säger jag gonatt och hoppas att ni haft en fin dag!

Likes

Comments

Gokväll på er!

Ligger nerbäddad bredvid mina favorittjejer pch bara njuter 😍

Dagen har bjudit på solsken, hundmys, hundpussar och valpkurs. Och var jag inte valpsjuk innan detta så är jag garanterat valpsjuk nu 😭😍 vill så gärna ha en liten bebishund just nu! Så myyyys 💗

Hur har er dag varit? Och hur har vädret varit hos er?

Tjejerna har haft vilodag idag men imorgon ska vi sätta igång fysträningen igen. Zelda ska få simma och jag och Lottis ska oxå träna lite. Vad vet jag dock inte än 🤔 Zelda fick dessutom lite infrarött ljus idag igen 👌🏼

Nej, ursäkta för ett rörigt inlägg men får skylla på att det är måndag 😂

Vi hörs! Ha det jättefint ❤

Likes

Comments

Helgen börjar nu gå mot sitt slut och fyfan vilken helg det har varit rent ut sagt.

Så himla turbulent, jobbig, känsloväckande men oxå så himla lugn. Jag förstår att ni säkert inte har en aning om vad jag snackar om just nu och pga personliga skäl så kan jag inte heller ta upp det här, men från fredag natt till lördag kväll så var det ett helvete rent ut sagt. Så där var helgkänslan ZERO. Men idag har det varit lugnt och skönt! Sovmorgon, solsken, hundträning och lugnt är väl de 4 orden jag kan beskriva denna dagen med.

Nu ska jag snart börja städa här hemma, något jag skjutit fram hela dagen för att jag är så jäkla lat. Sen ska jag försöka ta till vara på de sista timmarna innan en ny arbetsvecka börjar. Har faktiskt lite söndagsångest 😩

Jaja, ha en fortsatt fin söndag!

Slänger med lite utav dagens bilder ✌🏼

Likes

Comments

Fredag, fredag, fredag!! Finns nog inget som gör mig gladare än när arbetsdagen börjar närma sig sitt slut och man vet att om någon timme är jag hemma och kan ta helg 🙊

Idag vart det dock en ganska stressig dag på jobbet 😴 Det skulle storstädas, något vi gör en dag varje vecka. Men när det ska städas 3 stall och det är 2 personer som jobbar, så räcker inte tiden alltid till så väl som man velat. Det ska torkas galler, väggar, boxdörrar, golv, dammsugas, dammas av, ristas filtar, diskas skålar och bytas vatten etc. Det tog 3 timmar och jag fick stressa röven av mig rent ut sagt, men fan va fint det var när jag gick hem sen 😏 och luktade gott gjorde det oxå! 🍋👌🏼

Väl hemma sen lagade jag lite snabb mat. Nudlar och smörstekt blomkål 🤤 ibland är det lättaste verkligen det godaste 😋

Sen diskade jag undan och sen blev det träning med hundarna 🤗 Zelda fick ju simma på jobb imorse, så ingen mer fysträning för henne. Lottis fick köra lite pilatesfys bland annat och Zelda fick köra mobilsök. Och alltså.. Vi börjar verkligen komma någonstans i det där söket nu 🙈 så himla kul!

Blev lite kloklipp för tjejer ikväll oxå 👌🏼

Nu ska vi fortsätta vår myskväll framför en film. Hoppas ni får en fin kväll, oavsett vad ni gör 🙂

Bjuder på lite träningsbilder 😁

Likes

Comments