Hästrelaterat, Sir Wind

Den 31 maj 2010 föddes ett långbent, ljusgult (näst intill vitt) hingstföl på Norrmarjums Stuteri. Då visste ingen vad den lilla varelsen skulle lyckas åstadkomma.

Norrmarjums Sir Wind, eller Sören, skulle komma och bli den ponny som lärde sin ryttare vad det innebär att vara ledaren över hästen, att rama in och verkligen rida, inte bara åka, på hästen. Sören blev kvar på gården i 7 år och 25 dagar, totalt 2 580 dagar.

I ungefär 61 920 timmar har jag haft lyckan att ha Sören hos mig.

Det är något som jag är väldigt glad över. Vår resa är så fantastisk. Jag har alltid haft någon vision om att vi ska tävla hit och dit, och så kanske det inte blivit. Utan vi har haft en bättre resa än det. Vår resa innebär inte x antal rosetter och plaketter, vår resa innebär två individer som lärt sig otroligt mycket tillsammans. Två individer som lärt sig otroligt mycket av varann. Och det är jag väldigt glad över.

Sören och jag har gått från att, när jag började rida honom för drygt tre år sedan, springa in i galopperna, aldrig hoppat, inte gått i form. Från att vara svårlastad och motsträvig, till att;

Startat 80 cm felfritt

Kunna rida LA dressyrprogram

Lasta genom att "skicka in"

Hoppa alla olika sorters hinder så som tunnor, murar, däckhinder, terränghinder etc.

Terrängtränat med mer än godkänd prestation

Gå genom vatten

Gå att duscha och svampa

Rida i enbart halsring

Och mycket, mycket mer.

Jag kommer nog aldrig glömma denna egensinniga, speciella, otroligt vackra, ponnyn. I 7 år, halva mitt liv, har han bott på samma plats som jag bott på, i 7 år har jag kunnat säga att Sören är vår ponny. Dessa sju år har varit ovärderliga och jag är otroligt tacksam.

Sören har en enorm plats i mitt hjärta. jag älskar honom mer än ord kan beskriva och därför gör jag detta. Därför säljer jag honom redan nu, då jag inte vill gå miste om något som kan bli det bästa möjliga hemmet för Sören. Jag vet att Sörens nya familj kommer ta hand om honom som den stjärna han är, att jag får komma o häsla på när som helst samt att jag får ta del av Sörens fortsatta utbildning, det är jag otroligt glad och tacksam över. Men trots detta är det självklart svårt.

Men det känns ändå bra när jag kollar på Sören. Vi vill åt olika håll, och jag vägrar behålla honom längre och gå miste om detta hem bara för att jag inte vill slita mig från honom. Detta är det bästa för Sören.

När jag kollar på Sören är jag otroligt stolt över vad vi lyckats åstadkomma. Han är en så otroligt fin, mångsidigt utbildad ponny. Att jag lyckats får fram en så fantastisk ponny gör mig stolt.

Hejdå världens finaste Sören!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments