Header

Nu har jag precis avslutat min sista dag på Södergård för denna vistelse, det känns aningen vemodigt att åka hem till Pedersöre, men kommer över det. Får ju komma tillbaks och hälsa på.

Dagen har vi spenderat med att äta sent morgonmål (nästan lunch) och klippa fåren. Vi har fem får här, normalt klipper vi med maskin men den hade gett upp kontraktet så det har gått lite väl länge innan de blev klippta. Med sax. Tog ungefär en 35-45 minuter per får. Så i stort sett höll vi på i fem timmar, plus en timmes lunch. Efter fårjobbet tittade vi på när dom sprang av sig ute och gödde dem med bröd. Gott gott. Sedan tvättade jag mattor och bilar, städade litegrann i köket innan vi åt och tömde ur bilarna efter helgens marknader.

Totalt var det fyra marknader, Mikaelskolans skördemarknad (lördag), Fiskars Slow Foodmatmässa (lördag och söndag) och Tenala kyrkans höstmarknad (söndag).

På lördagen var jag ett varv med mer müsli åt min mor till Fiskars, sedan och titta hur gamla skolan såg ut och skvallra lite med mina grundskolelärare på Mikaelskolans skördemarknad.
Jag lovade er lite bilder från marknaderna (Fiskarsbilder nedanom), har några jag skall dela med mig av. Resten är natursköna bilder av mitt kära Södergård (bilderna ovanom texten).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här är det full rulle, förberedelser inför helgens marknader.
Slow Food-matmarknad i Fiskars, skördemarknad på Mikaelskolan i Ekenäs (jag gick där från 1:an till 9:an) och sist samt minst Tenala kyrkans skördemarknad.
Mor och far åker bort i säljandets tecken idag, medan jag och Siggi tänkte klippa lite får. Och sen skall jag och Siggi liten gå bort till tröskhuset och se över de potentiella stallet, mäta lite och kolla hur mycket jobb det skulle bli egentligen.
Så googlar runt lite på småstall. Jag vill ha fyra boxar i stallet, har just nu två hästar, men då kan man använda en box som till exempel foderförvar tills vi bygt en absolut råttfri (finns det något sådant ens? ) sadel-och foderkammare.
Här under dagen kommer jag att smita iväg till Mikaelskolans skördemarknad och då tar jag med både hunden och kameran! :)

Nu måste jag stiga upp och ta mig an världen, min sovmorgon fick bli idag, var så sjukt trött igår efter en dålig natt med Siggi och hennes mage.. Stackarn är otroligt känslig med vad hon äter. och hade ätit nåågot olämpligt och jag sov knappt något under natter då hon behövde ut så ofta.
Idag verkar det lite bättre. Vi håler tummarna och jag matar henne med havregrynsgröt, potatismjöl och ris.

Nåh, nu lämnar vi det så här!Likes

Comments