Header

Vaknade halv sex idag. Tjugo minuter sedan, wow liksom jag som vanligtvis sover tills jag måste stressa iväg till jobbet och glömma halva mitt liv hemma.
Har nån någonsin tänkt på hur vackert det är utomhus den här tiden om morgonen? Jag är ju vanligtvis vaken, men har så bråttom så jag hinner varken se sol, himmel eller köksdörr (resulterar oftast i bulor och blåmärken).

Jag spenderade min och hundarnas kväll med en åkerpromenad igår, riktigt avslappnande och trevligt hade vi. jag brukar vara så lätt stressad den tiden, innan sovdags, så inte jag har ro till att promenera avslappnat och lugnt på nya vägar.

Ett nytt träningsschema för att hålla igång och inte tappa motivationen har jag plitat ihop 👍 Let's go for it !

Sedan har jag fått ett par dr denim-byxor, de är bättre begagnade men vilka byxor - inte för att vara ego nu, men till och med mitt ass ser bra ut i dem!
Älskar 💚

Gissa vem som drog en rajvari genom mitt hus och tuggade på allt tuggtänkbart nu på morgonen? Japp. Siggi ;)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag älskar ordning och reda, men jag lyckas inte få fram orken till att storstäda en gång för alla, organisera allt, slänga överflödiga saker m.m. Oftast är jag trött, jobbat, skadat mig (denna gång är lillfingret i paket efter turbulenta äventyr i huset) eller har mycket viktiga saker att göra på utsidan och bara inte hinner. Det känns som om mitt hus snart kollapsar över mig, och allt skräp på samma gång.

Vi har sjukt mycket saker som egentligen ingen någonsin ens ser på. Exempel: instrument i mängd och längd, båda som bor här är tondöva, kläder man aldrig använder, papperpapperpapper, tomflaskor med vackert utseende (vaaarfööör), halva stallet, söndrig micro... ja. Kort sagt vi har kaos. Det är inte nu damm, smuts o dylikt som är problemet utan saker saker saker.


Hur jag än försöker så är det lika skitigt en dag senare, jag städar och städar - VARJE DAG - görs något och nästa dag ser det ut som en bomb har sprängt. Djuren drar ju in sin del av skiten, valpen söndrar och stjäl saker, men jag klarar inte av att leva längre i detta. HUR får folk sina hus att hållas så välorganiserade och städade?

Likes

Comments

Efter att ha läskat ner mig under en lång period kom jag över ett nummer av Runner's World.. OCH inhandlade nya springkläder och mer motivation! Jag vill ingalunda påstå att jag är en lat soffpotatis (ibland kanske), jag rör på mig dagligen tack vare hundarna och hästarna. Men springa, det har jag en knepig relation till. Eller min lathet har en knepig relation till springandet.

Mycket tänkande och resonerande har gett resultat, jag minns min "aktiva" spring-period i vår-vintras då jag var ute varje dag på en länk. Detta uppkom på grund av att jag var utan bil och hade endast 2.5 km till ladugården. Plus att jag var för lat för att ta mig så mycket tid att jag skulle hinna gå - alltså jag måste springa för att vara i tid.
De positiva sakerna jag märkte var:

  • Bättre kondition
  • Mer energi och ork
  • Bättre andning
  • Mindre magomfång
  • Gladare
  • Gladare hund

Men på något vis så fick jag upp motivation, sprang mer och mer.. Kände mig lite lyckligare och lite duktigare matte också. Gary är ju en greyhoundsblandning tror vi, han fullkomligt ÄLSKAR att springa även om jag är lite långsam. Så för hans skull - och min egen. Gary är precis byggd för att springa, kraftiga bakben, stor buk och muskulös kropp. Är han lös så rusar han som en galning runt hundgården/stallet av ren glädje över att vara lös. Om det inte var för att han smiter iväg på jaktäventyr skulle han få vara lös. Men då det inte går så springer vi i koppel och åker till hundgården för lite lösgång nu och då. Tycker att en hund skall få springa av sig ibland, utan koppel.

MEEEEN tillbaka till mina OTROLIGT snygga träningskläder!
Jackan (jag är en smygfantast av rosa) är så härligt rosa och bekväm, stilig, funktionell! Den inköptes på Lidl idag. För 15€.

Springbyxorna, är ju gråspräckliga så att det inte skall synas då hundarna hoppar med skitiga tassar på mig (skämt åsido). Dessa var de enda jag hittade och blev smått förälskad i, i vår kära Halpa-Halli (en butikskedja med lite av allt en människa behöver förutom alkohol, tidningar och tobak). Kostade 23€.

Jag kunde ju döpa om bloggen till "Budget och kvalitet", det är min livsstil med alla dessa djur jag inte kan leva utan. Dock kvittar det för min del om mina springkläder kostar 1000€ eller 20€, så länge de är funktionella, bekväma och relativt snygga (smaken är som baken, tu delad). Ja, "länkkare" (springskor) satsar jag lite mer på, vill ha något som är bekvämt och stödjer upp foten på ett bra sätt utan att det belastar fel. Men mina länkkare har varit med länge och är inte så vita som de en gång var, så de har jag gömt i korridoren.

Likes

Comments

Ja, nu har jag fått min lilla lady hem, min första valp och fjärde hund. Min lycka är obeskrivlig!
Åkte med Heidi och hämtade hem valpen igår, som förövrigt har varit döpt till Siggi. Hon har bekantat sig med huset och gården, katterna (en vass bekantskap, bäst att hålla avstånd konstaterade hon), Gary (det går super, han tar fint hand om henne, gör min lycka ännu större att dessa två bara funkade från början) och med mig.
Måste skryta på henne, eftersom hon blev leveransklar i måndags och redan säger till då hon vill ut, alltså inga pölar på mitt golv än så länge!

Första natten var ju inatt, den var aningens pipig, men man kan ju inte begära allt för mycket av bara en valp. Hon grät lite över att vara utan mamma och syskon. Men efter en liten stund somnade hon iallafall. På morgonen hade hon dragkamp med mitt hår, fångat en stor farlig kuvert från papperskorgen och stulit en socka.

Hur skulle man INTE kunna älska valpar? ^^

Likes

Comments

Aktiv dag, huh, nah.. Var på visit i stallet, jag utövade konsten att uppnå max graden av lathet. Och kom på varför det finns skottkärror och hästtäcken i ett stall, känner mig almost stolt. Heidi blev dömd till mockning, jag gjorde mig den enorma ansträngningen att fylla på kvälls- och morgonfoder åt lillkillen.
Gary var med, som vanligt, säkert skönt för honom att få komma med och fåna sig en stund om dagen.
OCH ingen valp ännu idag, det blev lite grann uppskjutet.

Hade stora planer på en ny galoppritt idag, tog en galopptur igår.. Insåg varför jag älskar Kalle. Åh vilken galopp!
Meeen idag är mina ben, rumpa, mage och hela jag i nöd, min kropp värker som om jag skulle varit med i värsta slagsmålet.
Så då passar det med regn och smått obehagligt väder, jag kan ju alltid skylla på vädret och inte på min dåligt-i-skick-kropp.

Well, well, blir att städa lite hus ( eller titta på "Toast" ... )
Katt,- hund,- häst,- stall, - och Linibilder utlovas idag!

Likes

Comments

Som rubriken säger, idag är jag taggad till tusen! VALPTAGGAD kan man kalla det, för imorgon kommer min lilla Siggi hem till mig. Siggi är en schäfer, av brukstyp. Jag har ju länge letat efter en hund som har en djup motivation från grunden, en arbetsmaskin, en som verkligen orkar och vill träna och kanske tävla lite grann.
I och med att jag varit på praktik från djurskötarutbildningen hos uppfödaren ville jag ta en av hennes valpar den dag jag blir schäferägare. Hon föder upp fantastiska hundar med gott lynne och stor arbetsvilja. Då hon kände till mina hunderfarenheter och hur jag är som person så är jag säker på att hon valde ut en valp som passar mig.
Nu har jag sprungit av och an hos uppfödaren och hälsat på den lilla och imorgon har hon ålder att flytta hem till mig.. Oh så jag är taggad (just nu känns kiss- och bajstorkande, söndertuggade saker och mycket spring väldigt avlägset fastän det är närmare än någonsin) !

Jag är en first-timer på valpägande, spännande! Har haft tre egna hundar, dock omhändertagit alla som vuxna.
Karjapeni Flint var första hunden, en acd/Australian Cattle Dog (han är hunden på headern), tyvärr drabbades Flint av svår cancer och tillslut kunde inget göras, han fick somna in.
Efter Flint kom Gary, en blandras med stark jaktinstinkt, helt annan typ än Flint, som varit en arbetsmaskin.. Gary lever och is still going strong!
Förra året på kvinnodagen tog jag Katja, en 10-12 år gammal skruttig taxtant. Hon gjorde egentligen ingenting, bara liksom fanns där för allt och alla (utom grannens katt-de hade en del dispyter sinemellan). Katja gick bort av ålder i vintras, saknaden är fortfarande stor.

Men nu kommer alltså SIGGI. Ja, imorgon då. Oj jestanes så jag väntar. Och väntar. Varför går tiden så sakta? Minuter blir till timmar...

Har inga valpbilder, det får vänta tills valpen är hemflyttad, men har shoppat lite mat till lillbruden och fick en matskål på köpet! DET får ni bilder på :)

Vad/Hur matar NI era hundar? Eller hur skulle ni utfodra en dogge om ni hade en?

Likes

Comments

JA! Ni läste rätt, idag, - 4.4 - får vi studiestöd i Finland, öl/cider är på special på den lokala puben, MEN MEN MEN det är även " World Rat Day " !

Nu är jag ju en lycklig råttägare till mina två orediga tjejer, snart fem månader gamla. Jämt förvånas jag av deras uppfinningsrikedom och intelligens.

Tamråttan är ju ett relativt vanligt husdjur, älskad för sitt sociala sätt, intelligens, vackra utseende och det fina bandet ägare och råtta kan få.

Tänkte sluta snurra på (är ju så himmelens trött så allt i mitt liv blir bara snurrigt idag) och bjuda mina älsklingsråttor på ostbricka såhär på kvällskvisten.
(ps. läser gärna bloggar som inkluderar tamråttor, länka länka^^)


Likes

Comments

Jag har ju, som alla vet, en dogge. Min hund heter ju då Gary, han har en clown-personlighet, är lite av en uppmärksamhetstiggare. Finns det publik är han alltid redo att fjanta till och visa upp sig och hans leksaker. Trix är även mysigt att visa upp tycker killen. Annars, gillar han överhuvudtaget inte att träna något. Han skulle säkerligen platsa som den lataste hunden gen0m tiderna.

SÅ jag som, tvärtemot min hund, tycker om att träna brukar smyga in lite lydnad under promenader och dylikt. Vardagsträning. Aktivering med små medel, så små att Gary inte tycker jag är superdupertråkig och jobbig. För tycker han det hjälper det inte med någonting, nepp. Han stänger av öronen om det blir jobbigt.

Härliga Hund har en hundcoach som brukar skriva i deras tidning, Johan Andersson, som jag beundrar. Det är alltid lika kul att läsa vad han har att skriva om träning. Han använder sådana träningsformer som passar min dogge utmärkt, Som att plötsligt under promenaden ge ett kommando, ex. "sitt/istu". Efter ungefär en veckas träning med ett "sitt" under alla promenader var Gary expert på att sitta i alla möjliga sammanhang.

Spårning gillar Gary, han är jätteduktig på att söka upp sina hjortben, som finns i slutet på blodspåret. Går på ett kick!
Gömma godis på fallna träd, i blomrabatter (inte uppskattat av grannar... Vad göra om man inte har egna rabatter.... )

Till vår vardag hör ju jobbet, dit doggen alltid får komma med, visserligen ligger han bara och slappar i någon knut, men det är ju variation och träning det med. Att se nya ställen är ju alltid spännande för en dogge.

Hunden är en självklarhet att få följa med in till staden och handla, eller skjutsa folk. Hunden in fact älskar bilen. Före kastreringen bara gnällde han och nu, tyst följer han med vad som sker i omgivningen.

Mat ger jag ytterst sällan i skålen, oftast får han förtjäna bit för bit. Antingen genom att göra trix, lära sig nya trix, godis/matsök på gården eller i huset. Eller längs promenaden. Så fyller vi dagarna med små kommandon här och där, som ett överraskande "fot" medan vi lagar lunch. Ibland måste han hoppa upp på vardagsrumsbordet och ligga där, ta ögonkontakt och får på så vis sitt godis. Tass är mycket populärt.. Ofta då Gary anser att han behöver få något kommer han och ger tass till alla i huset. Hoppas kan man alltid 😉

Lite snurrigt detta, men jag vill gärna veta VAD och HUR andra tränar med sina hundar? Lite mer ideer är alltid hemåt !

Likes

Comments

Som de flesta människor har även jag fått en postlåda. Min postlåda bor ute på ett bräde tillsammans med flera postlådor. De flesta har även ett namn på sig, sin ägare då. Postlådor är lite som husdjur, ofta tittar man till dem dagligen, man tar hand om dem och de sköter sig finfint för det mesta. Min är grön i plast.

Nåja tillsaken:

I vintras kom jag på ofot med några slynglar som ränner runt i byn och trakasserar. Jag misstänker starkt att dessa unga personer har något med mitt försvunna postlådslock att göra. Precis efter att jag lättat på mitt hjärta åt dessa unga vandaler ( träffade dem på min dagliga postlådsrunda ) och de var ut på otyg, vandalerna företog sig rätten att kalla mig "gammal satkäring" och dagen efter, var mitt postlådslock borta.

Fint. Inte sant ja??? ALL vår post antingen regnade ner, eller blåste bort. Mysigt. Efter en månad bland blöt post och vilda brevjakter runt kvarteret var vårt postlådslock TILLBAKA! Jo ni hörde rätt!

Allt fint och lugnt. I ungefär tre veckor. Sen var eländet stulet pånytt. Samma visa igen, jaga post de blåsiga dagarna, torka post de blöta dagarna. Idag var mitt postlådslock på plats igen.

Jaa... Känner någon sig skyldig, var god och lämna ditt namn o. telefonnummer i min postlåda nästa gång du tar mitt postlådslock, ja, för då bjuder jag på kaffe och kaka då du sluppit undan min hökövervakning av postlådan. Jag är skykdig dig ett grattis.

Till er andra,

Glad Påsk till dem som firar, till er andra, ha det skönt med lite extra ledigt.. Och till de stackrare som jag, Juuhiijaa! Vi tjänar in lite extra och blir millionärer nu över påskhelgen!

Muuh på er! Drick mycket mjölk, ät massor av ägg och memma! Blåkulla väntar^^

Likes

Comments